GÜNDEM - Sosyal medya üzerinde yapılan edebiyattan rahatsız olan Düzce Üniversitesi öğrencilerinin organize ettiği Edebiyat Yapmadan Önce Okuyoruz” sloganıyla başlatılan kitap okuma kampanyasının ikincisi yapıldı.

Ekib'iz isimli bir Proje Grubu tarafından organize edilen ve Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu'nun çağrısı ile Türkiye'de birçok ilde hayata geçirilen proje kapsamında Düzce Üniversitesi öğrencileri pazar gününü açık havada kitap okuyarak geçirdi. Sosyal Medya platformlarında yapılan edebiyattan rahatsız olan Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Kitabını al gel” ismiyle toplu kitap okuma projesini hayata geçirdi. Düzce merkez'de bulunan bir kafede buluşan öğrenciler kitaplarını açık havada okudular.

Proje hakkında bilgiler veren Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2. sınıf öğrencisi Elif Kambur; 2'nci defa kitabını al gel etkinliği düzenliyoruz. 1'ncisini 13 Nisan'da yapmıştık. U etkinliğimizin amacı gençleri daha fazla kitap okuyan bir toplum haline getirmek. Çünkü sosyal medya üzerinde herkes edebiyet yapıyor fakat edebiyatı bilmiyorlar. Bu nedenle edebiyat yapmadan önce okuyoruz sloganı ile etkinlik düzenledik. Bu etkinliğimizde katılımcılar her türlü eseri okuyabilirler. Genç, yaşlı her yaş grubundan insanlarımız etkinliğimize katılabiliyor. Etkinliğimize katılmak için bütün sosyal medya hesaplarından kitabını al gel yazdıklarında proje etkinlik tarihlerine ulaşabilir insanlarımız” dedi.

Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2. sınıf öğrencisi Merve Düzdal ise Edebiyat yapmadan önce edebiyatı öğrenerek sanal ortamda edebiyat yapıyoruz. Bizde bu denel bu kitap okuma projesini hayata geçirdik. Sonuçlarımız çok olumlu oldu. Beklentilerimizin üzerinde geri dönüşler oldu. Projemize başlarken 40 il ve 10 ülkeydi. 2'nci etkinliğimizde ise 50 il ve 10 un üzerinde ülke olarak planlamıştık. Şu anda 50'nin üzerinde 60 ile yakın bir katılım sağlandı. Bu nedenle çok olumlu ve destekleyici bir proje oldu” dedi.

Etkinliği düzenleyen ekip içinde yer alan Sedat Kayapınar ise; Baktığımızda beraber yapılan ve güzel geçen bir paylaşım. Türkiye'nin farklı noktalarında yapılan toplu kitap okuma etkinliklerine katılım oranlarının bir hayli arttığını söylemekteyiz. Düzce Üniversitesi ve çevre melek Yüksek okullarının öğrencileri ile birlikte organizasyonumuz devam ediyor. Güzel gidiyor, tepkiler güzel. İnşallah insanlara okumanın faydasını, okumanın insanlarla yapılacak etkileşimlere faydası olduğunu göstermek bizleri mutlu ediyor” dedi.

Yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı kitap okuma etkinliği, okunan kitapların ardından sona erdi.



Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

Aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Kadın emeğiyle yerel kalkınma güçlendiriliyor

SMA'lı olarak doğdu, şimdi hasta bakıyor

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

Silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

Eski sistem anahtar tarihe karışıyor

Paşaköy zoru başardı: 0-3

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Bosch Car Service BK Karaoğlu: Güvenli Sürüşün ve Kaliteli Hizmetin Adresi

Başkan Cıllı, Başkan Durbay'ı Misafir Etti

KÖPRÜBAŞI BELEDİYE BAŞKANI FATİH TAŞLI BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR

13 yaşındaki kayıp kız çocuğu bulundu

Saruhanlı Belediyesi Can Dostlara Sahip Çıktı

Beste Makinası Gülperi Öztürk’ten Yeni Tekli: “İncilerin Mi Dökülür”

Traktörün çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 25.05.2015 08:46:40 722 0
Tarih: 25.05.2015 08:46 Güncelleme: 25.05.2015 08:46
Haberi Sesli Oku