SARUHANLI - Saruhanlı İlçesi Koldere mahallesinde 2008 yılında Koldere sevenler grubu adı altında kurulan sosyal paylaşım ağı Facebook´ta oluşturulan gurup ?Bir çocukta sen giyindir? kampanyası düzenleyerek 20 ihtiyaç sahibi öğrenciyi giyindirdi. 

Koldere Sevenler Grubu paylaşım sitesinin kurucusu Kani Şengül konuyla ilgili Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, Mahalleden büyükşehirlere göceden hemşerileri ile ilişkilerini güçlendirmek amacıyla kurdukları sosyal paylaşım ağı vasıtasıyla kuruluşundan bu güne kadar çeşitli etkinlikler ve yardımlaşmalar sağladıklarını kaydetti. 

Sosyal paylaşım ağını 2008 yılında tek başına kendisinin kurduğunu, kısa sürede yayılarak bu gün 4 bin üyeye ulaştıklarını belirten Şengül, şöyle dedi; Üyelerimizin tamamı kendi mahallemizden göç edip büyükşehirlerde yaşayan ve şu an mahallemizde ikamet eden hemşerilerimizden oluşuyor. Sosyal paylaşım ağımız kurulduğunda mahallemiz 8 bin nüfuslu bir belde hükmündeydi. Ancak Manisanın Büyükşehir statüsüne geçmesiyle mahalle konumuna düştü. Hemşerilerimizle ağımız aracılığı ile her şeyden haberdar olabiliyoruz. Üyelerimizin acılarını ve mutluluklarını paylaşıyoruz. Selanik göçmeni olan mahalle halkımızın tarihi yüz yıllık geleneklerini yaşatıyoruz. Geleneksel hemşeri geceleri, Keşkek günleri, Aşure günleri tertipleyerek hemşerilerimiz ve akrabalarımızla manevi değerlerimizi yaşatıyoruz. En önemlisi aramızda yardımlaşma sağlıyoruz. Son örneği de ?Bir çocukta sen giyindir? kampanyası düzenleyerek 20 öğrenciye dipten tepeye yeni kıyafetlerden oluşan giysi toplayıp mahallemizde eğitim veren Şehit Mehmet Burhan İlkokulu Okul Aile Birliği yönetimine teslim ettik. Yardım edenlerden Allah razı olsun. ?

 

Kani Şengül, Koldere sevenler sosyal paylaşım ağının şu anda 100 bin fotoğraf, 2000 video ve aylık 300bin ziyaretçisinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

 



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 9.01.2017 09:32:44 689 0

Tarih: 09.01.2017 09:32
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00