Saruhanlı’da DSİ’nin sulama alanı içinde olup da, arazisini barajdan temin edilen su yerine yer altı su kuyularından sulayan üreticilerden dekar başına su kullanım hizmet bedeli alınmasına yönelik kararın iptal edilmesi istendi.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu’nca geçen yıl alınan karar gereği ülke genelinde DSİ’nin sulama alanı içinde olup da, arazisini DSİ tarafından temin edilen su yerine yer altı su kuyularından sulayan üreticilerden dekar başına yıllık 6 ile 8 lira arasında ücret istendiğini kaydetti.

Söz konusu bedelin tahsil edilmesi için DSİ tarafından ülke genelindeki Sulama Birlikleri’ne yetki verildiğini anımsatan Okur, Saruhanlı yöresi için bir dekar bağ arazisinden yıllık 6 lira, mısırdan ise 7 lira 75 kuruş su kullanım hizmet bedeli talep edildiğini kaydetti.

Üreticinin yüksek masraf ederek açtırdığı yer altı sondaj kuyularından para istenmesini doğru bulmadıklarını ifade eden Okur, kararın iptali için bölge Milletvekillerine dilekçe sunduklarını ifade ederek şöyle dedi:

“Söz konusu kararı mantıklı bulmuyoruz. Üreticiler bu bedeli ödemek istemiyor. İlçe gündemi haftalardır bu konu ile meşgul durumda. Üreticilerimiz sulama maliyetini azaltmak için masraf edip sondaj açtırıyor. Buna ilave masraf olarak arazisine damlama sulama sistemi kurduruyor. Sen gelip bu üreticiden su parası istiyorsun. Biz bu konudaki talebimizi Milletvekillerimize de ilettik. Kararın iptal edilmesini istiyoruz. Mazot, gübre ve diğer girdi maliyetlerinin yükü altında ezilen üreticinin omzuna bir de tarımsal sulama maliyeti yüklenmesi çiftçinin sonu olur.”



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Son Dakika 22.10.2013 18:17:41 756 0

Tarih: 22.10.2013 18:17

Haberi Sesli Oku

Son Dakika

Son Dakika Haberleri