CİLT BAKIMI - Op. Dr. Yücel Sarıaltın, her yaz sonu pek çok insanın cildinde beliren ve estetik görüntüye gölge düşüren güneş lekelerinin kurtulmak ve canlanmış bir yüz derisiyle yazı uğurlamanın mümkün olduğunu söyledi.

Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Yücel Sarıaltın, güneşlenme sonrası oluşan lekelenmelerin çok fazla rastlanan bir cilt problemi olduğunu ve farklı tedavi protokolleriyle giderilebileceğini açıkladı. Güneş lekelerinin oluşmaması için her zaman özellikle yüz bölgesini güneşten korumak gerektiğini belirten Yücel Sarıaltın, ?Sadece beyaz cilt rengine sahip insanların değil, her cilt tipinin yaz kış 50 faktörlü güneş kremi sürmesini öneriyoruz. Bu dönemde artan güneş lekeleri nasıl geçer sorusunu sormamak için krem sürme alışkanlığını edinmek gerekiyor? dedi.

GÜNEŞ LEKELERİ NASIL GEÇER?
Özellikle fraksiyonel lazer uygulamasıyla son derece etkili sonuçlar aldıklarını söyleyen Op. Dr. Yücel Sarıaltın, ?Medikal uygulamalarla güneş lekelerinden kurtulmak mümkün. Lekelerin oluşma nedenini incelediğimizde güneş ışığının etkisiyle vücudun savunmaya geçerek melanin miktarını artırdığını gözlemleriz. Cilt yüzeyinde beliren bu renk farklılıkları için kliniklerimizde kimyasal peeling, mikrodermabrazyon ve lazer teknolojilerinden faydalanıyoruz. Hangi tekniğin seçileceğine ise, lekenin cinsi, derinliği ve koyuluğu belirliyor? diye konuştu.

FRAKSİYONEL LAZERİN PEK ÇOK AVANTAJI VAR
Fraksiyonel lazerin sadece güneş lekelerine değil, pek çok cilt sorununun çözümlenmesine fayda sağlayan bir sistem olduğunu söyleyen Sarıaltın, ?Cildin tazelenerek sağlıklı bir görünüme kavuşmasını, kırışıklıkların ve çizgilerin giderilmesini de sağlar. Ayrıca sivilcelerin yol açtığı iz ve çukurların tedavisinde, cilt çatlaklarında, yanık izlerinin giderilmesinde en etkili ve avantajlı tedavi seçeneğidir. Yüzeysel akne izleri cildin üst tabakasını etkiler ve peeling gibi cilt soyma teknikleriyle kolaylıkla tedavi edilebilir. Ancak derin akne izlerinin giderilmesi için en ideal yöntem fraksiyonel lazer tedavisidir? dedi. Sarıaltın ayrıca fraksiyonel lazeri genişlemiş cilt gözeneklerinin kapanmasında, yaşlılık ve doğum sonrası lekelenmelerinin giderilmesinde de kullandıklarını ifade etti.



10 Kasım Atatürk'ü Anma Doğa Yürüyüşü

HALK EĞİTİMİ KURUMLARI ARASI MUAYTHAİ ŞAMPİYONASI SARUHANLı EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

Akhisar’da otomobil devrildi! 7 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Yeni doğan bebeğini havalandırma boşluğuna attı

Kayıp olarak aranan alzaymır hastası kadın bulundu

Saruhanlı’da Vefat…

Ölümümüm 87. Yılında Atatürk Anıldı

KAYMAKAM ACAR'IN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Devrilen traktörün altında kalan çiftçi hayatını kaybetti

Saruhanlı’da feci kaza!..

Manisa FK düşme potasına girdi

Tarımın kalbi 4 gün boyunca Manisa'da attı

Basketbol Süper Ligi: Glint Manisa Basket: 82 - Trabzonspor: 93

Manyetik titreşimlerle, bağımlılığa karşı 'Sil baştan tedavi'

Süt toplama merkezine giden kadın kullandığı traktörün altında kaldı

Motosiklet kazası: 1 ölü

Eski başkan araç kullanırken kalp krizi geçirip hayatını kaybetti

TDED Manisa Şubesi Türkiye Birincisi Oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 23.08.2015 11:59:33 635 0
Tarih: 23.08.2015 11:59 Güncelleme: 23.08.2015 11:59
Haberi Sesli Oku