SOMA`DA SANTRAL İŞÇİLERİ EYLEM ÇADIRI KURDU
SOMA -  Soma ilçesinde özelleştirme çalışmalarına karşı Soma B Termik Santrali`nin işçileri santral önünde eylem çadırı kurdu.
İşçilerin paydos saatinde santral önünde toplanan çok sayıda santral işçisi özelleştirmeye karşı, kurdukları çadırında nöbete başladıklarını Soma`nın can damarı olan Soma Elektrik Üretim A.Ş`nin özelleştirilmesine asla izin vermeyeceklerini açıkladı.
Paydos saatinde otobüslerden inerek çadır önünde toplanan işçilere hitap eden Tes İş Sendikası Soma Şube Başkanı Bedri Demiraslan, "Aylardır yapılmak istenen özelleştirmeye karşı işlerimizi, aşlarımızı, bölgeye, geleceğimize ve ülkemize sahip çıkarak demokratik olgunluk ve kararlılık içinde bir mücadele yürütüyoruz. Bu süreçte hak arayan işçilere reva görülen uygulamaları da tüm Türkiye zaten bilmektedir. Özelleştirmeyi bir ekonomik kurtuluş reçetesi gibi gören siyasi iktidar geri adım atmamakta, özelleştirmenin ülkemize verdiği bütün zararlara rağmen, bu konudaki ısrarını sürdürerek bölgemize ülkemize ve emekçilere zarar vermektedir. Santral özelleştirmesini durdurun” dedi. 

"DESTEK BEKLİYORUZ"
İş yerlerinin önünde direniş çadırını kurduklarını belirten Demiraslan, "İlçemizdeki sivil toplum örgütlerinden ilçe teşkilatlarından, esnaflarımızdan, bizim verdiğimiz oylarla seçilen Manisa milletvekillerinden, işsizlerimizden diğer sendikalardan, maden işçilerinden destek bekliyoruz. Termik santral özelleştirilmesinin durdurulması ilçemizin ayakta kalması demektir. Tersi durumda ise artan işsizlik, yoksulluk ilk karşımıza çıkacak unsurlardır. İlçemizde bütün dengeleri elinde tutan santral satılmamalıdır. Bu kurumlar devletin değil, devlete zimmetlenmiş milletin malıdır. Memleketimize ve geleceğimize sahip çıkalım. Herkesi mücadeleye davet ediyoruz" dedi.



Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 25.12.2014 09:20:03 433 0

Tarih: 25.12.2014 09:20
Haberi Sesli Oku
18.04.2025 12:53:00