Soma Devlet Hastanesi’nde ilk kez 'Kapalı mide delinmesi ameliyatı' yapıldı
Soma Devlet Hastanesi, sağlık alanında önemli bir başarıya imza attı. Hastanede ilk kez mide delinmesi (peptik ülser perforasyonu) vakası kapalı (laparoskopik) yöntemle başarıyla ameliyat edildi.
51 yaşındaki Özlem Ayaz, 24 Nisan gecesi şiddetli karın ağrısıyla hastanenin acil servisine başvurdu. Yapılan muayene ve tetkiklerde mide delinmesinden şüphelenildi ve hasta acilen ameliyata alındı.
Operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muhammed Burak Koyuncu, "İlçe hastanelerinde genellikle açık ameliyat tercih edilirken biz laparoskopik yöntemi uyguladık. Üç trokarla gerçekleştirdiğimiz operasyonda mide çıkışındaki delik onarıldı ve omentoplasti ile işlem tamamlandı. Hastamız beşinci gününde şifa ile taburcu edildi." dedi.
Koyuncu, laparoskopik yöntemin açık ameliyata göre daha az enfeksiyon riski, daha kısa iyileşme süresi ve daha az ağrı gibi birçok avantaj sunduğunu belirtti.
Ameliyat sonrası açıklama yapan Özlem Ayaz ise, "Dr. Koyuncu’nun yaklaşımı çok güven vericiydi. Kendisine minnettarım, adeta yeniden doğdum." dedi.
Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Kıvanç Yaşar, operasyonun ilçede modern cerrahi uygulamaların başarıyla yapılabileceğini gösterdiğini vurgulayarak, Dr. Koyuncu ve ekibine teşekkür etti.



Saruhanlı'da vefat...

MANİSA'NIN YÖRESEL KOLONYALARI SARUHANLI'DA YAŞAYAN BARDAKÇI KÖYÜNDEN HEMŞERİMİZDEN.

Traktörden düşen genç hayatını kaybetti

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

'Delirten hastalık' kabusundan 3 yılın sonunda kurtulabildi

Kayıp köpeğini bulana 50 bin lira verecek

Ege Üniversitesi radyoterapide Avrupa’nın eğitim üssü oldu

Efsane müzikal 'Hisseli Harikalar Kumpanyası'na İzmir'de yoğun ilgi

Lösemili çocuklara anlamlı destek

Manisa'da öğretmenlere çifte bayram

Radikal Eğitim Kurumları, Öğretmenler Günü davetinde buluştu

Freni tutmayan otomobil park halindeki araçlara çarptı: 1 yaralı

Trafik kazası, birisi ağır 2 yaralı

Kız kardeşine şaka yapmak istedi gözaltına alındı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Gürhan Özcan’ın Acı Günü: Annesi Münevver Özcan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 6.05.2025 15:36:00 1140 0
Tarih: 06.05.2025 15:36 Güncelleme: 06.05.2025 15:36
Haberi Sesli Oku