Soma Devlet Hastanesi’nde ilk kez 'Kapalı mide delinmesi ameliyatı' yapıldı
Soma Devlet Hastanesi, sağlık alanında önemli bir başarıya imza attı. Hastanede ilk kez mide delinmesi (peptik ülser perforasyonu) vakası kapalı (laparoskopik) yöntemle başarıyla ameliyat edildi.
51 yaşındaki Özlem Ayaz, 24 Nisan gecesi şiddetli karın ağrısıyla hastanenin acil servisine başvurdu. Yapılan muayene ve tetkiklerde mide delinmesinden şüphelenildi ve hasta acilen ameliyata alındı.
Operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muhammed Burak Koyuncu, "İlçe hastanelerinde genellikle açık ameliyat tercih edilirken biz laparoskopik yöntemi uyguladık. Üç trokarla gerçekleştirdiğimiz operasyonda mide çıkışındaki delik onarıldı ve omentoplasti ile işlem tamamlandı. Hastamız beşinci gününde şifa ile taburcu edildi." dedi.
Koyuncu, laparoskopik yöntemin açık ameliyata göre daha az enfeksiyon riski, daha kısa iyileşme süresi ve daha az ağrı gibi birçok avantaj sunduğunu belirtti.
Ameliyat sonrası açıklama yapan Özlem Ayaz ise, "Dr. Koyuncu’nun yaklaşımı çok güven vericiydi. Kendisine minnettarım, adeta yeniden doğdum." dedi.
Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Kıvanç Yaşar, operasyonun ilçede modern cerrahi uygulamaların başarıyla yapılabileceğini gösterdiğini vurgulayarak, Dr. Koyuncu ve ekibine teşekkür etti.



Saruhanlı’nın Gururu: Uşak Yarı Finallerinden Büyük Başarı!

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Vefat…

SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI FİNALLERDE!

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Gece Yarısı Nefes Kesen Kurtarma: İş Makinesiyle Hayata Tutundular

Elektrik akımına kapılan işçi öldü

SARUHANLI’DA CHP’Lİ İSİMLER SAHAYA ERKEN İNDİ: TEMASLAR YOĞUNLAŞTI

Manisa'da yeni uzman hekim göreve başladı!

Saruhanlı Halk Eğitim’den Orman Yangınları Müdahale Ekiplerine İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

65 Yıllık Hayat Arkadaşına Veda: Faruk Saydam’ın Büyük Kaybı

Hüsamettin Cindoruk hayatını kaybetti

AK Parti’li Mücahit Arınç'tan RENCO KOMPOZİT'a Ziyaret

İşsize işsizlik maaşı yok: Kriterlere takıldılar

Alacak verecek meselesi kanlı bitti!

Seramiksan Spor Kulübü Midi Takımı Manisa Şampiyonu Oldu

Kayıp olarak aranıyordu… Aracının altında ölü bulundu

Turgutlu’da Feci Traktör Kazası: Aynı Aileden 3 Kişi Hayatını Kaybetti

SARUHANLI CHP TEŞKİLATINDaN POLİS HAFTASI’NDA ANLAMLI ZİYARET

SARUHANLI BEDELLER MAHALLESİ’NDE YEŞİL VATAN İÇİN FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

SARUHANLI ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN POLİS HAFTASI’NDA ANLAMLI ZİYARET

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 6.05.2025 15:36:00 0
Tarih: 06.05.2025 15:36 Güncelleme: 06.05.2025 15:36
Haberi Sesli Oku