İSTANBUL - Son dönemde yaşanan ekonomik ve siyasi çalkantılar, bölgemizde yaşanan savaş ve hayat pahalılığı insanların psikolojilerini belirgin şekilde zorlamaya başladı. Son yıllarda boşanma oranları eskiye göre oldukça artarken, birlikte kalmayı seçenler de eski muhabbetlerinin olmadığından yakınıyorlar.
Dünya üzerinde 9 milyonu aşkın üyesi bulunan tanışma sitesi Gleeden, evli çiftler arasında yaşanan gerginliği ölçmek üzere Türkiye’deki üyeleri arasında bir araştırma (*) yaptı. Araştırmaya katılan kadın ve erkek üyelere yönetilen sorulara verilen cevaplar, ülkedeki genel eğilimi ortaya koyar nitelikte oldu. Sokakta yaşanan gerginliğin, olduğu gibi eve taşındığı, yatak odalarına tatsızlık ve öfke olarak yansıdığını gösteren araştırmaya göre, çiftler arasında yükselen gerginliğe dayalı olarak cinsel uyumları da zayıflıyor.

YATAK ODASINDAKİ GERGİNLİK
Araştırmaya katılanlara “Eşinizle yatakta münakaşa ediyor musunuz?" diye soruldu. Kadınların %77'si ve erkeklerin %74'ü “Evet” diye cevapladı. Yatak odasına kadar taşınan bu gerginliğin ucu, sözlü kavgalara, küskünlüklere hatta yatak ayırmaya kadar gidebiliyor.Yatakta yaşanan tartışmaların dört ana başlıkta toplandığı gözleniyor. Araştırmaya katılanların %29'u kıskançlık nedeniyle, %27'si birbirinin ailesiyle ilgili sorunlar, %24'ü ekonomik sorunlar, %20'si sorumluluk paylaşımı ile ilgili konular.Yaşanan münakaşaların cinsel uyuma olan etkisini belirlemek için "Münakaşalardan sonra cinsel münasebet kuruyor musunuz?" diye sorulduğunda ise kadınların %62'si ve erkeklerin %65'i "Hayır" cevabını veriyor."Münasebet esnasında münakaşa ediyor musunuz?" diye sorulduğunda, kadınların %57'si ve erkeklerin %53'ü "Evet" diyor ve bu nedenle münasebetten vazgeçtiklerini belirtiyorlar.
Eşlerle yaşanan gerginliğin temel sebepleri sorulduğunda, katılımcıların %32'si şehir stresi, %27'si iş stresi, %26'sı finansal daralma, %15'i ekonomik belirsizlik olarak nedenlerini sıralıyor.
Gleeden iletişim direktörü Solene Paillet, anket sonuçlarını yorumlarken "Sokaktan, ofisten, trafikten ve kalabalıktan gelen stresin yatak odamıza kadar bizi takip etmesine izin vermemek adına, yatağa girmeden önce o stresi üzerimizden atmak durumundayız. Aksi takdirde yatakta ne eğlenmek ne de huzur içinde uyumak mümkündür." diyor.



Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Hasta Memnuniyeti En Büyük Motivasyon Kaynağı

Saruhanlı Devlet Hastanesi’ne Yeni Dahiliye Uzmanı: Uzm. Dr. Okan Özak Göreve Başladı

17 yaşındaki lise öğrencisi motosiklet kazasında hayatını kaybetti

Uzm. Dr. Seher İdil Hastanemizde Göreve Başladı

Manisa'da Tartışma Cinayetle Bitti! Şüpheli Kaçarken Yakalandı

Miniklerden Doğaya Anlamlı Dokunuş: “Toprağın Diriliş Hikâyesi” Hayat Buluyor

Marmara Gölü yıllar sonra yeniden göçmen kuşları ağırlıyor

Saruhanlı Belediyesi’nden Annelere Anlamlı Destek

Paşaköy’de Av Köpekleri Yarışması Coşkusu

Saruhanlı’nın Gururu: Uşak Yarı Finallerinden Büyük Başarı!

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 26.05.2022 00:35:00 0
Tarih: 26.05.2022 00:35 Güncelleme: 26.05.2022 00:35
Haberi Sesli Oku