Tarih: 18.11.2017 08:16

Sokakta kalan gencin hayatı bir anda değişti

Facebook Twitter Linked-in

Sokakta kalan gencin hayatı bir anda değişti 
- Son iki senedir sokakta yaşam savaşı veren ve tek isteği bir iş olan Gökhan Bürelli´nin dramına kurumlar kayıtsız kalmadı 
- Manisa İş-Kur İl Müdürlüğü işletmelerle görüşerek istihdam sözü alırken, Yunusemre Belediyesi de engelli gence bir ev kiralayarak barınma sorununu çözecek 

(Fotoğraflı) 

Sadık Cangel 
MANİSA (İHA) - Son iki yıldır sokaklarda yaşam mücadelesi veren 28 yaşındaki engelli Gökhan Bürelli´nin dramının İHA tarafından gündeme getirilmesinin ardından engelli genç için İş-Kur ve Yunusemre Belediyesi harekete geçti. 
Dün İHA tarafından ?Sokakta kaldı, köprü altı ve trenleri kendine ev yaptı´ başlığıyla yayınlanan haber sonrası işsiz ve evsiz Gökhan Bürelli´nin dramına kayıtsız kalmayan kurumlar harekete geçti. Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sinan Aktaş, söz konusu haberin hemen ardından Bürelli ile iletişime geçerek, kurumda ağırladı. Aktaş, Bürelli´nin işsizlik sorununun çözümü için ivedi olarak işletmelerle görüşmesini sağlayarak, istihdam sözü aldı. Aktaş, konunun yakinen takipçisi olacağını belirterek, Bürelli´nin sorunlarını dinledi. Barınma sorununu Yunusemre Belediyesi, Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Süzer´e aktarması sonucunda Süzer, Gökhan Bürelli´ye sahip çıkacaklarını kısa süreliğine otelde ağırlayacaklarını ve sonrasında ev kiralayıp mefruşatını temin edeceklerini dile getirdi.
Aktaş, vatandaşlardan bu durumda olan kişilerin derhal kuruma bildirilmesini talep ederek, İş-Kur olarak söz konusu vatandaşlar için İşbaşı Eğitim Programı ve Mesleki Eğitim Kurslarına katılımlarını sağlayarak, iş temini konusunda yardımcı olacaklarını açıkladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —