SAĞLIK - Artan kar yağışıyla birlikte soğuk havanın da etkili olması, hastalıklardan korunmanın yollarını gündeme getirirken, uzmanlar ise alınması gereken önlemleri anlattı.

Tüm yurdu saran soğuk havanın da etkili olması, "hastalıklardan nasıl korunulabilir? " sorusunun cevabını arattı. Kar yağışının yoğun olduğu bu günlerde hastalıklardan korunmak için alınması gereken önlemler aslında çok basit. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ülke Duraksoy, alınacak önlemler sayesinde hiç hasta olunmayacağı gibi, hastalıkların çok hafif şekillerde atlatılmasının da mümkün olduğunu söyledi.

Duraksoy, "Etrafımızda herkes sık sık hastalanırken biz hiç hastalanmaya biliriz veya çok hafif atlatabiliriz. Bu tamamen bağışıklığımızı desteklememizle ilişkilidir. İyi uyku düzenini mutlaka sağlamalıyız. Düzenli egzersizi yaşam biçimi haline getirmeliyiz. Şekeri hayatımızdan çıkartmalıyız. Bol balık tam mevsimi olduğu için ve vücudumuza omega 3 yüklemek için tüketmeliyiz. D vitamini düzeyimizi ölçtürüp takviye almalıyız. Portakal, greyfurt, limon, mandalina yeşil biber gibi C vitamin içeriği yüksek gıdaları tüketmeli , zencefil, zerdeçalı ve soğuk sıkım çörekotu yağını hayatımızdan eksik etmemeliyiz." dedi.

SOĞUK HAVA, YÜZ FELCİ RİSKİ ARTIYOR
Ülkü Duraksoy, soğuk havalarda yürürken en korkulan risklerden birisinin de "Bell bell paralizisi" denilen yüz felci olduğuna dikkat çekere, şunları söyledi; "Soğuk havalarda yürümek yüz felci riskini de arttırıyor. Aslında bu durum iyi tedavi edilirse tamamen geçici bir durumdur. Erken tanı ve erken müdahale önemlidir. Tedavide kortizon tedavisi ve vitamin destekleri kullanılmalıdır. Korunmada ise yine bağışıklık sistemimizin sağlam tutulması ve İmmün Check-Up`larımızın düzenli yapılması önemlidir. Yüzümüzü direk soğuğa maruz bırakmamak da yine en önemli korunma yoludur. Soğuk algınlığı ile karşılaşan hastalarımız asla kendi kafalarına göre antibiyotik alıp başlamamalıdır. Toplumumuzda sıklıkla yapılan en önemli hata budur. Bu konuda hekim olarak bizlerin de antibiyotik kullanımında çok temkinli olmamız gereklidir. Mutlaka test yapılmalıdır. Teste göre gerekirse antibiyotik başlanabilir. Yüzde 90 üst solunum yolu enfeksiyonları viraldir ve kendiliğinden basit önlemlerle geçer. İyileşme sürecinde Beta-Glukan, C vitamini takviyesi almak, kişilerin besinleri ve istirahatleri dışında yapabilecekleri en güzel yan desteklerdir. Bunların dozajlarını hekimlerine danışabilirler."



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 7.01.2015 15:59:41 716 0

Tarih: 07.01.2015 15:59

Haberi Sesli Oku