Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hasan Çağlayan Kandemir, hava sıcaklıklarında yaşanan düşüşlerin kalp damarlarında büzüşmelere neden olduğunu, bu büzüşmenin de ölümle sonuçlanabilecek kalp hastalıklarına yol açtığını söyledi.

Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hasan Çağlayan Kandemir, son günlerde hava sıcaklıklarındaki ani değişmelerin kişinin biyolojik ritminde değişikliklere yol açtığını belirtti. Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Kandemir, havaların soğumasıyla birlikte kişi de baş ağrısı, halsizlik, yorgunluk gibi belirtilerin oluştuğunu bununla birlikte soğuk algınlığı, bronşit ve grip gibi pek çok hastalığın ortaya çıktığını söyledi.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hasan Çağlayan Kandemir, havaların soğumasıyla birlikte gece gündüz arasında yaşanan sıcaklık farklılıklarının yüksek olmasının kalp damar hastalıklarına da yol açtığını belirterek şöyle konuştu:

"Soğuk havalarda kalp damarlarında meydana gelen büzüşmeler özellikle yaşlılarda kalp ve damar hastalıklarına neden olurken, şeker hastası ve böbrek yetmezliği olan hastalarda sıcaklıkta yaşanan düşüş ritim bozukluğu ve kalp yetmezliğine yol açabiliyor. Soğuk havalarda dışarıya hazırlıksız çıkıldığında hava şartlarına uygun giyinilmediği takdirde de kalp krizi ve ölümler artıyor."

 “Soğuk havalarda sıcak içecekler tüketin”

Soğuk havalardan korunmak için beslenmenin önemli olduğuna değinen Uzman Dr. Kandemir, yüksek enerji veren karbonhidratlı gıdaların tüketilmesi gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Soğuk havalarda sıcak içecekler içerek vücudunuzun susuz kalmasını önleyin. Eğer sıvı tüketmezseniz vücudun susuz kalması kanın pıhtılaşmasını kolaylaştıracaktır. Bu da kalp krizi ve felçlere zemin hazırlar."

 Dr.Hasan Çağlayan Kandemir, soğuk havaların en çok yalnız yaşayan, kimsesizler ve sokakta yaşayan kişileri etkilediğini belirtirken, yaşlıların ve küçük çocukların da hava değişimlerinden olumsuz etkilendiklerini ve dikkat etmeleri gerektiğini kaydetti.



CUMHURİYET İLKOKULU 2. SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN KAYMAKAM ACAR’A ANLAMLI ZİYARET

Karaköy Av Yaban Hayatı ve Avcılık Derneği’nden Başkan Cıllı’ya Ziyaret

Saruhanlı'da Minikler Sordu Başkan Ekrem Cıllı Yanıtladı

Saruhanlı'da vefat..

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI FİNALLERDE

Saruhanlı'da vefat...

Bir Dize Bir Ezgi – Şiir ve Müzik Buluşması Saruhanlı Serdar Yaralı Kültür Merkezi’nde Gerçekleşti

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı eTwinning 2. Uygulamalı Çalıştayı Gerçekleştirildi

SARUHANLI YEDİ EYLÜL ORTAOKULU BADMİNTON YILDIZ KIZ TAKIMI MANİSA İL ŞAMPİYONU!

Başkan Cengiz'den Başkan Cıllı'ya ziyaret

Uykudaki eşinin boğazını keserek öldürmüştü! İlk ifadesi ortaya çıktı: Kanlı bıçağı yıkayıp bulaşıklığa koymuş

Saruhanlı’da Şehit Ailesine Vefa O Odada Duygusal Anlar

Manisa’da kan donduran olay! 83 yaşındaki cani koca eşini uyurken öldürdü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Mütevelli Mahallesi’nde Üreticilere Bitki Koruma Eğitimi

Kolcu Home Design & Yapı Saruhanlı’da Hizmete Açıldı

GÖRDES ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI’DA TANER BATUR GÜVEN TAZELEDİ

Saruhanlı Almış Şentürk MTAL “Okulum Temiz Belgesi”ni Gururla Aldı

SARUHANLI İÇİN METEOROLOJİK UYARI Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 16.01.2014 09:18:52 731 0
Tarih: 16.01.2014 09:18 Güncelleme: 16.01.2014 09:18
Haberi Sesli Oku