SARUHANLI - Saruhanlı'da 3 gün etkili olan şiddetli lodos nedeniyle 2 kişi karbonmonoksit zehirlenmesinden hastanelik oldu.

Alınan bilgiye göre Saruhan Mahallesi Cengiz Topel Caddesindeki evlerinde ikamet eden Eda Yaralı (17) ile Esra Yaralı (20) sobadan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenerek Saruhanlı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesi olmayan hastalar tedavilerinin ardından taburcu edildiler.

Özellikle lodoslu havalarda yaşanan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşların dikkatle olması gerektiğini ifade eden Yetkililer, Olası karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı, vatandaşlardan kömür sobaları yakmamaları istendi. Ayrıca çöp kovası, seyyar tabela gibi lodosla düşüp cana ve mala zarar verebilecek eşyaların da kapalı ortama alınması gerektiğini kaydetti.  Yetkililer, "Lodosun etkili olduğu günlerde ani hava ısınmasından dolayı bacalar daha az çeker. Böyle havalarda daha önce temizliği yapılmamış, tıkalı soba bacaları ile periyodik bakımdan geçirilmeyen sobalar karbonmonoksit zehirlenmelerine yol açabilir. Şiddetli rüzgârın etkili olduğu dönemlerde sobaların mümkünse kullanılmaması ve yanan sobaların da söndürülmesi alınması gereken öncelikli önlemlerdir.” Dedi.



Başkan Cıllı'dan Kardelen Gazetesine Ziyaret

Trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Genç adamın ölümü mahalleyi yasa boğdu…

MASMEK’te Bahar Dönemi kurs kayıtları başlıyor

Saruhanlı’da Vefat…

Karla kaplanan Demirci'de kartpostallık manzaralar

Alaşehir Kahveciler Odası’nda Umut Koç dönemi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Fırtınada çatıdan düşen şehit kardeşi hayatını kaybetti

Feci kaza: 1 ölü

Başkan Balaban gazetecileri ağırladı

Başkan Dutlulu: "2026 hizmet yılı olacak"

Saruhanlı'da vefat...

Akciğerdeki hava kaçağı karın bölgesinden alınan dokuyla kapatılarak iyileştirildi

Manisa'da 23 yıllık başkan seçimi kaybetti

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Grup Müsabakaları Manisa’da tamamlandı

Öğrencilerine evinde temizlik yaptıran öğretmene gözaltı

Demirci’de 9 gündür aranan Şerife Çınar’dan acı haber

19 yaşındaki genç kız yaşamına son verdi

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar: “MCBÜ, Dijital, Yeşil ve Tam Akredite Bir Üniversite Olarak Gücünü Artırıyor”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 2.02.2015 17:43:08 1433 0
Tarih: 02.02.2015 17:43 Güncelleme: 02.02.2015 17:43
Haberi Sesli Oku