Tarih: 08.12.2012 18:05

Şiddetin Nedeni İletişim Sorunu

Facebook Twitter Linked-in

Ak Partili Yurttaş Saruhanlı’da…

SAĞLIKTA ŞİDDETİN NEDENİ İLETİŞİM SORUNU

 

SARUHANLI - Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Sağlık sektöründe meydana gelen şiddet olaylarının iletişim sorunundan kaynakladığını belirterek, sağlıkçı yetiştirilen okullarda uygulamalı olarak iletişim dersi verilmesi için çalışma başlattıklarını bildirdi.

 

Milletvekili Yurttaş, Saruhanlı Devlet Hastanesini yöneticileriyle bir araya geldi. Hastane yöneticilerinin sorunlarını dinleyen Yurttaş, daha sonra burada tedavi gören hastaları da ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

 

TBMM Sağlıkta Şiddeti Araştırma Komisyonu üyesi Yurttaş, incelemelerinin ardından Kardelen muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık kuruluşlarında meydana gelen şiddetin iletişim sorunundan kaynaklandığını tespit ettiklerini belirtti.

 

Kendisinin de asıl mesleğinin hekimlik olduğunu, bu bakımdan sağlık sektöründeki sorunlarını iyi bildiğini, sorunların çözümü için bu konuları yakından takip ettiğini dile getiren Yurttaş, şu bilgileri verdi;

 

“Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet olaylarını incelediğimizde en büyük sıkıntının iletişi problemi olduğunu gördük. Bu nedenle komisyon olarak, başta Tıp Fakülteleri olmak üzere Sağlık Meslek Yüksekokulları’nda mutlaka iletişim dersinin uygulamalı bir şekilde müfredata alınmasıyla ilgili Sağlık Bakanlığımıza bir mektup yazdık. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu ile de konuyu görüşüp bu okullarda iletişim dersi konulması için girişimlerimiz devam edecek.

 

Bu konunda herhangi bir kanun teklifine gerek kalmayacak. Çocuklarımıza ahlaklı, dürüst ve düzgün insan olmanın öğretilmesini tavsiye ediyoruz. İletişimi ve özgüveni yüksek bir nesil yetiştirmek için derslerde mutlaka bir bilgi verilmesini amaçlıyoruz.”

 

 - Ziraat Odası’nı Ziyaret Etti -

 

Milletvekili Yurttaş, buradaki temaslarının ardından Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur’u da ziyaret etti. Ziyarette, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Ak Parti İlçe Başkanı Fahrettin Ayçiçek, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Baltacı ve parti yönetimi de hazır bulundu.

 

Ziraat Odası Başkanı Okur, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce hayata geçirilmeye çalışılan yeraltı kuyularına su sayacı sistemi kurulmasına karşı olduklarını belirterek bu çalışmanın iptal edilmesi için Milletvekili Yurttaş’tan yardım istedi.

 

Muammer Kökcüoğlu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —