Anahtar Kelimeler: Seyitli Geçici Kabulü Yapıldı

SARUHANLI - MASKİ Genel Müdürlüğünün 6,5 milyon TL yatırım bedeliyle Yunusemre ilçesine bağlı Seyitli mahallesinde 13 dönüm arazi üzerine kurduğu bir megavat gücündeki Güneş Enerjisi Santralinin geçici kabul tutanağı imzalandı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, milli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak tasarruf sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Yunusemre ilçesine bağlı Seyitli mahallesinde 13 dönüm arazi üzerine 6,5 milyon TL yatırım bedeliyle inşa edilen bir megavat gücündeki GES’in mevzuata uygun bir şekilde yapıldığı ve kullanılabilir olduğu tespit edilerek kabul tutanağı imzalandı. Yapılan denetimlere MASKİ Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir’in yanı sıra TEDAŞ ve yüklenici firma yetkilileri de katıldı. GES ile birlikte yıllık enerji giderlerinden 1,5 milyon TL’lik tasarruf sağlanması öngörülüyor.

Seyitli güneş enerjisi kompleksi haline gelecek
Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir, MASKİ Genel Müdürlüğü olarak yerli, milli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına büyük önem verdiklerini belirterek, “Çevreci yatırımlarımız ile sadece ilimizi değil, çevre illeri, ülkemizi, dünyamızı ve kamu kaynaklarını da koruyoruz. Geçen yıl Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi içinde devreye aldığımız, bir megavat gücündeki GES tesisimizden sonra Yunusemre ilçemiz Seyitli mahallesinde de 13 dönüm arazi üzerine 6,5 milyon TL yatırımla güneş enerji santrali kurduk. Bir megavat gücündeki tesisimizin kabul işlemlerini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu yatırımlarımız sayesinde 2 tesisimiz ile yılda 3 milyon TL tasarruf elde edeceğiz. Buradan elde edilen tasarruf hem hemşerilerimize yatırım olarak geri dönecek hem de doğal çevreyi korumuş olacağız. Günü kurtarmak için değil, gelecek nesilleri düşünerek yatırımlar yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün öncülüğünde güneş enerji santrali yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Kabulünü yaptığımız bu tesisin yanına 72 dönüm alan üzerine 5 megavatlık güneş enerji santrali yapılması için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu tesisimiz tamamlandığında bölge 85 dönümlük güneş enerjisi kompleksi hâline gelecektir. Yaptığımız yatırımların vatandaşlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.



Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 31.08.2021 08:58:00 822 0

Tarih: 31.08.2021 08:58
Haberi Sesli Oku
27.06.2025 16:47:00