Anahtar Kelimeler: SEVİNCİNİ REKTÖRÜ HOTAR PAYLAŞTI

DEÜ ÖĞRENCİSİ WUSHU DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

SARUHANLI - 2018 yılında Çin Halk Cumhuriyeti’nde yapılan Wushu Dünya Şampiyonası’nın birincisi olan İranlı sporcu Amir Karimi’nin dopingli çıkması üzerine, Türk milli sporcu Yunus Emre Batan Şampiyon ilan edildi. Madalyasını alan Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi Yunus Emre Batan, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ı ziyaret etti. Hotar, aldıkları güzel haberden duydukları memnuniyeti ifade ederken, spora olan desteklerinin süreceğini söyledi.

Türkiye’nin wushu milli sporcusu Yunus Emre Batan, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Macau kentinde düzenlenen Wushu Dünya Şampiyonası’nda 80 kg kategorisinde ikinci olarak olarak gümüş madalya almıştı. Şampiyonada birinci olan İranlı sporcu Amir Karimi’nin dopingli olduğu ortaya çıkınca, Uluslararası Wushu Federasyonu (IWUF) Yunus Emre Batan’ı dünya şampiyonluğunu ilan etti. İzmir’de yaşayan ve profesyonel olarak 6 yıldır Türkiye Milli takımında mücadele eden wushu milli sporcusu Yunus Emre Batan, 6 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Türkiye ikinciliği ve 1 dünya ikinciliğinin yanında bu gelişmeyle bir de dünya birinciliğine sahip oldu.

SPORA DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitim Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencisi Yunus Emre Batan, bu başarı üzerine DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ı ziyaret etti. Türkiye’yi temsil eden milli sporcunun başarısının 3 yıl sonra da olsa tescillenmesinden duydukları memnuniyeti ifade eden Rektör Hotar, “Ülkemizin her alanda dünyada başarıyla temsil edilmesi bizleri gururlandırıyor. Bu başarının öğrencilerimiz tarafından elde edilmesi ise bizleri ayrıca mutlu ediyor. Rektörlük olarak spora ve sporcularımıza her zaman destek veriyoruz.  Bu kapsamda; Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültemizde ve Fevziye Hepkon Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimizde yaptığımız akademik çalışmalar ile sporcularımıza ihtiyaç duyulan akademik desteği veriyoruz” dedi.

Rektör Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurduğumuz ve toplumun her kesimine hitap edecek şekilde planladığımız spor kompleksleri ile uygulama sahasında da hizmet veriyoruz. Fakültemizde çok sayıda milli sporcu akademisyenimiz ve öğrencimiz var. Yunus Emre Batan da başarılı öğrencilerimizden birisi ve üç yıl önce ülkemizi Wushu Dünya Şampiyonası’nda 80 kg kategorisinde temsil etti. Kendisi o müsabakada ikinci ilan edilmişti. Ancak rakibinin dopingli olduğunun tespiti üzerine, hak ettiği altın madalyaya kavuştu. Türkiye Üniversiteler Federasyonununda yapılacak törenden önce bizi ziyaret ederek bu sevincini paylaştı. Sporcumuzu kutluyor, hazırlandığı 2021 Avrupa şampiyonasından da başarıyla dönmesini bekliyoruz.”

REKTÖRÜMÜZ İLE PAYLAŞMAK İSTEDİM

İranlı rakibinin dopingli olduğunun ilan edilmesiyle resmi olarak başvuruda bulunduğunu söyleyen Yunus Emre Batan, “Uluslararası Wushu Federasyonu’nun aldığı karar ile Dünya Şampiyonluğum tescillenmiş oldu. Hak ettiğimiz madalyayı teslim aldık. Böylece üniversiteler arasında yapılan müsabakaların ilk şampiyonu oldum. Resmi tören öncesinde Rektör hocamızı ziyaret ederek bu haberi vermek istedim” dedi.

2 YIL ÇİN’DE EĞİTİM ALDIM

Wushu sporuna annesinin yönlendirmesi ile 15 yaşında başladığını söyleyen Batan, “Bu noktaya gelmek için çok çalıştım. 2 yıl Çin’de tapınaklarda ve üniversitede eğitim aldım. Bu sporun amacı vücuttaki tüm enerjiyi tek bir noktaya yöneltmek ve rakibine zarar vermeden galip gelmektir. Profesyonel olarak bu spora devam etmek istiyorum. Spor kariyerimde iyi dereceler yaptıktan sonra da akademik olarak çalışmalar yapma planım var. Şuan 2021’de yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmek üzere antrenmanlarıma devam ediyorum” ifadelerini kullandı.



Jandarmadan kaçak kazı yapan 10 kişiye suçüstü

Tedavi gören polis memuru hayatını kaybetti

Okul alışverişinde çocuk sağlığına dikkat

İntihar gibi ölüm! Dalgınlığı hayatına mâl oldu

Çaltepe’de Kaynak Suyu Gölete Dönüştü!

Başkan Cıllı, Çarşı Esnaflarıyla Kahvaltıda Buluştu

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Şüpheli ölüm: Bahçe katında ceset bulundu

15 yaşındaki çocuk başından vurulmuş halde bulundu

Saruhanlı Belediyespor Muaythai'de madalyalara ambargo koydu

Alaşehir'i duvar resimleriyle anlattı

Mütevellispor'da Rıdvan Türküler dönemi

3 gündür devam eden yangının şiddeti havadan görüntülendi

Av sezonu başladı, İzmir Balık Hali bereketle doldu

Uzman çavuşun otobüs geç geldi diye silah çektiği anlar kamerada

Zafer Bayramı coşkusu futbol turnuvasıyla taçlandı

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 25.05.2021 05:31:00 658 0

Tarih: 25.05.2021 05:31 Güncelleme: 25.05.2021 05:31
Haberi Sesli Oku
1.09.2025 18:18:00