TURGUTLU - Turgutlu Belediyesinin ev sahipliği yaptığı Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenliklerinde Karadeniz ve Erzurum kültürleri rüzgarı yaşandı. İhsan Aydın ve Mahmut Arı, performanslarıyla seyircilerin büyük beğenisini topladı.

Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenliklerinin dördüncü gecesine Karadeniz ve Erzurum Kültürleri Gecesi damga vurdu. Turgutlu Karadenizliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Turgutlu Erzurumlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda gerçekleşen etkinlikte Karadeniz ve Erzurum kültürleri doyasıya yaşandı. Karadeniz ve Erzurum Kültürleri Gecesi, Orta Park Saat Kulesi önünden kortej yürüyüşü ile başladı.

Müzik ziyafeti yaşandı

Karadeniz ve Erzurum Kültürleri Gecesi’nde sahneye ilk olarak İhsan Aydın çıktı. Birbirinden güzel Karadeniz türkülerini seslendiren İhsan Aydın alanı dolduran binlerce kişiye unutulmaz bir akşam yaşattı. İhsan Aydın’ın ardından sahneye çıkan Mahmut Arı ise söylediği türkülerle müzik ziyafeti verdi. Turgutlu Karadeniz Halk Oyunları Ekibi ve Erzurum Bar Ekibi de performanslarıyla seyircilerden tam not aldı.

“Türküler bizi birbirimize bağlar, türküler bizim”

Gecenin sonunda sahneye çıkarak bir konuşma yapan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Türküler bizi birbirimize bağlar. Yöresel geceler yapıyoruz, ‘siyaset yapmayacağız’ dedik ama türküler hiçbir partiye mâl edilemez, türküler bizim. Bizim farklılıklarımız zenginliklerimizdir. Kültür gecelerini de bunu anlamak için yapıyoruz. Birlikte olunca her şey güzel oluyor. Biz, bu birlikteliğimizi sürdürdüğümüz sürece güçlü Türkiye, güçlü Turgutlu, güçlü Manisa olacağız. Turgutlu’nun parasını Turgutlulular ile harcayacağımın sözünü vermiştim. Bu sözümde durmanın mutluluğunu yaşıyorum. Başkan yardımcılarımızın, meclis üyelerimizin ve hemşehri derneklerimizin destek vermesi bizi güçlü kılıyor. Biz de kimseyi ötekileştirmeden, insanların rengine, cinsiyetine, dini inançlarına, kimliklerine bakmadan bu memlekete hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Çetin Akın konuşmasının ardından Nazım Hikmet’in “Davet” şiirini sahnede okudu.

Turgutlu Karadenizliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Turgutlu Erzurumlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanları ise “Bizlere bu olanağı sunduğu, kültürleri birleştirdiği, hep beraber eğlendiğimiz için Başkanımız Çetin Akın’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Çocuklar tiyatro keyfini yaşamaya devam ediyor

“Birlikte Oynayalım” Müzikli Danslı Sokak Tiyatrosu üçüncü gününde Avşar ve Derbent Mahallelerinde çocuklara tiyatro keyfini yaşattı. Oyunu büyük bir keyifle izleyen çocuklara Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz eşlik etti.



Demirci’de kayıp kadını arama çalışmaları 7'nci gününde sürüyor

Manisa Ticaret Borsası zeytinde verim ve kaliteyi arttırmak için kolları sıvadı

Elektirik akımına kapılan işyeri ortağı hayatını kaybetti

Salihli'yi fırtına vurdu, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Turgutlu'da 3 Eve Yıldırım Düştü

Manisa'da cadde ve sokaklar göle döndü, birçok noktayı su bastı

Uzmanında Serviks Kanseri uyarısı

Alkol masasında tartışma kanlı bitti: 1 ölü 2 ağır yaralı

Araç şarampole uçtu: 1 yaralı

Öğrenciler camilerin tarihini yerinde öğreniyor

Manisa’dan Özel Eğitimde Reform Çağrısı: "Sektör Darboğazda, 27 Yaş Sınırı Kalkmalı"

Gülşah Durbay’ın ismi kadın kafede yaşatılacak

Demirci Halısı ICFE 2026 Fuarı'nda Dünya'ya tanıtılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde bir acı kayıp daha

Gelin, kaynanasına karaciğerini verdi

5 liralık anlaşmazlıkta kan aktı, eniştesini gözünü kırpmadan öldürdü

Marmara Gölü'nü kurtaracak projenin ihalesi tamamlandı

Genç Mizgin gece yarısı fenalaştı, kan donduran gerçek hastanede ortaya çıktı!

Eğitimle sporu birleştirdi, Türkiye ikinciliğine ulaştı

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Akyol: "Estetik; bireylerde sağlık, sosyal ve psikolojik rahatlama sağlıyor"

Filede büyük heyecan Salihli’de başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 3.09.2022 15:00:00 822 0
Tarih: 03.09.2022 15:00 Güncelleme: 03.09.2022 15:00
Haberi Sesli Oku