SARUHANLI - İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), aylık üye yemeğinde Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’i ağırladı. Kadın belediye başkanını ağırlamaktan mutluluğunu dile getiren İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, siyasete kadının elinin değdiğini söyledi. Yemeğe Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İzmir Başkonsolosu Servet Başaran da katıldı.

Kadınların toplumsal yaşamda aktif yer olmasının toplumsal ilerlemenin kapısını açacağını dile getiren İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, katılımcı demokrasi için kadının her alanda yer alması gerektiğini vurguladı. Çağdaş dünya ve dürüst siyaset için kadınların demokrasi mücadelesi içinde yer almasının yarınlara ışık tutacağını ifade eden Serter, “Kadınlarımızın her sektörde ve meslekte yer alması demokratik toplum düzenini sağladığı gibi kadınların haklarının teslim edilmesini sağlayacak. Siyasette kadın var olması belediyelerin yaptığı projeleri de etkiliyor. Tıpkı 31 Mart’tan sonra Efes Selçuk Belediyesi’nin projeleri gibi çünkü kadın varsa hoşgörü var demokrasi var. Başta İzmir içindeki kadın belediye başkanlarımız olmak üzere ülkemizdeki tüm kadın belediye başkanlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

“Kreşlere önem veriyoruz”

Efes Selçuk’un 8 bin yılı aşkın bir tarihi olduğunu belirten Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Selçuk’un barış ve hoşgörünün başkenti olduğunu söyledi. Selçuk Efes’te engelsiz bir yaşam gerçekleştirmek için projeler yürüttüklerini ve yeni projeler ile vatandaşlarının karşısına çıkacaklarını belirten Filiz Ceritoğlu Sengel, “Efes Selçuk; Kybele’den Amazon’a, Artemis’ten Meryem Ana’ya kadar bir kadın kentidir. Biz de ilçemizi kadınlarımızla birlikte yönetiyoruz. Kadınlarımızın iş yaşamından uzaklaşmaması için kreşlere çok önem veriyoruz. Mesela tarım işçilerinin sabah altıda çocuklarını bırakabileceği bir kreşimiz var. Çevre bilincini yükselten, yardım elini uzatan, eğitime destek olan, esnafın yüzünü güldüren, aidiyet duygusunu çoğaltan Efeslim kart ile tüm vatandaşlarımızın yanında olacağız” diye konuştu.

Toplantının ardından İZİKAD’a yeni üye olan isimlere rozetleri takdim edildi    



SARUHANLI’DA VEFAT…

Mütevelli Mahallesi’nde Üreticilere Bitki Koruma Eğitimi

Kolcu Home Design & Yapı Saruhanlı’da Hizmete Açıldı

GÖRDES ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI’DA TANER BATUR GÜVEN TAZELEDİ

Saruhanlı Almış Şentürk MTAL “Okulum Temiz Belgesi”ni Gururla Aldı

SARUHANLI İÇİN METEOROLOJİK UYARI Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor

Manisa'da aşırı yağmurlardan istinat duvarı çöktü: 1 ölü

Saruhanlı’da Taşkın Riskine Karşı Önlem: Tahliye Kanalında Temizlik Çalışmaları Başlatıldı

Her Gün Birincilik! Saruhanlı’dan Badminton’da Büyük Gurur

Saruhanlı’da “Bir Dize, Bir Ezgi” Gecesi: Şiir ve Müziğin Kalplere Dokunduğu Buluşma

Miras kavgası nedeniyle kardeşini öldürüp kaçan zanlı ölü bulundu

SARUHANLI’DA VEFAT…

Koyuncu Mahallesi’nde Arazi Yolu Islah Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

GÜLŞAH DURBAY’IN ADI ÇEKMEKÖY’DE ÇOCUKLARIN GELECEĞİNDE YAŞAYACAK

Şahin’den Net Mesaj: “Bu Tablo Güzel Günlerin Habercisi”

Çiftçimizin Yanındayız, Ulaşımı Kolaylaştırıyoruz

SARUHANLI’DA ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE EYLEM PLANI TOPLANTISI YAPILDI

Saruhanlı’nın Gururu Yıldız Kızlar İl Şampiyonu Oldu

Aşırı sürat ölüm getirdi

Çınaroba Mahallesi’ne Hayırlı Olsun: Sosyal Tesislere Yemek Pişirme Alanı Kazandırılıyor

Saruhanlı’da Vefat…

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 24.02.2020 04:38:00 1408 0
Tarih: 24.02.2020 04:38 Güncelleme: 24.02.2020 04:38
Haberi Sesli Oku