Tarih: 09.10.2008 00:00

Semiha örnek olacak

Facebook Twitter Linked-in

Saruhanlı da, Kaderine ve yaşadıklarına kızarak hayata küsen engellilerimize örnek olacak bir kızımızın hayat öyküsünü sizlerle paylaşalım isterseniz.  

 

Semiha Yüksel…

 

Henüz bir yaşındayken geçirdiği sarılık hastalığı nedeniyle yaşamının 25 yılını yatakta ve tekerlekli sandalyede geçiren Semiha Yüksel (26), bir yıllık eğitimin ardından okuma ve yazma öğrendi.

 

Şimdi ise kendi kitabını yazacak.

 

Adiloba köyünde ailesinin refakatinde hayatını sürdüren Semiha, bir yaşında geçirdiği sarılık hastalığı nedeniyle vücudunda meydana gelen kas kasılmasından dolayı el ve ayaklarını kullanamayan 26 yaşında ki Bedensel engelli Semiha Yüksel, Saruhanlıda ki Özel Bircan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde gördüğü 1 yıllık eğitimin ardından okuma ve yazma öğrendi.

 

Bu güne kadar yaşadıklarını kaleme alarak bir kitap yazacağını belirten Yüksel, şunları anlattı: “Bebekken geçirdiğim sarılık hastalığı nedeniyle ellerimi ve ayaklarımı kullanamaz oldum. Yatağa ve tekerlekli sandalyeye bağlı bir hayat sürmeye başladım. Bu nedenle hiç okula gitmedim. Evimizin bahçe kapısının önünde oturur, okula giden öğrencilere bakardım. Onları gördükçe içim sızlardı. Çok durgun bir hayatım vardı. İçime kapanır, kendi dünyamda yaşardım. Yanımda biri varmış gibi kendi kendime konuşurdum. Okumayı çok istiyordum. Ancak bir o kadar da korkuyordum. Çünkü başaramama kuşkusu vardı içimde. En sonunda hayallerim gerçek oldu. Okuma ve yazma öğrendim. Kendimi biraz daha geliştirip, yaşadığım hayatı kaleme alacağım. Kendi kitabımı yazacağım. Bana bu mutluluğu yaşatan ve hayallerime kavuşturan öğretmenlerime teşekkür ederim.”

 

Ülkemizde yüzlerce hatta binlerce Semihalar hayata küserek acı ve elem içinde hayat sürüyor.

 

Ama onlar belki de kendi açılarından haklılar. Onların elinden tutacak, onlara kucak açacak kurum ve kişilere ihtiyaç var. Onların elinden tutuldukça hayatlarından mutluluk duyacak ve yaşama sımsıkı sarılacaklar…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —