Anahtar Kelimeler: 0

SELİMŞAHLAR’DA 94 KİŞİ EV SAHİBİ OLDU

 

MANİSA - Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle Cumhuriyetin 100. yılında, dar gelirli aileler için 100 bin konut yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle Manisa'nın Selimşahlar beldesinde yaptırılan 94 konutun kura çekimi için Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

 

Burada konuşan Asan, Sosyal Konut Projesi kapsamında yurt genelinde 40 bin konut yapımının planlandığını ve bu konutlarının şu ana kadar 10 binin ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildiğini söyledi.

 

Projenin ilerleyen aşamalarda da devam edeceğini ifade eden Asan, şunları kaydetti:

 

"Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında yani 2023'de, Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi kişiler için 100 bin konut yapmayı hedefliyoruz. Bunların ödemeleri aylık 130 lira olacak ve 270 ay sürecek. Manisa'da bugün merkezde ikamet eden 94 vatandaşımız da konutlarına kavuştu. Merkezde yapılan bu konutların yanı sıra, ayrıca 150 tane daha konutun yapılması planlandı. Manisa'da bin 998 konutu yapıp teslim etmeyi hedefliyoruz. Bunlar da kısa zamanda yapılacak."

 

Asan, kura sonucunda ve sahibi olan vatandaşlara, evlerinin hayırlı olmasını ve güle güle oturmalarını diledi.

 

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de ev sahibi olan engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşları tebrik etti.

 

Konuşmaların ardından Selimşahlar beldesinde yapımı tamamlanan konutlar için Manisa 1. Noteri huzurunda çekilen kura ile 187 müracaat sahibi arasından 17'si engelli 94 ihtiyaç sahibi belirlendi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Asan'ın ilk şanslı vatandaşı belirlediği kura çekiminde, ismi okunan vatandaşlar büyük sevinç yaşarken, bazı vatandaşların göz yaşlarını tutamadığı görüldü.

 

Heyecanlanan bazı vatandaşlar baygınlık geçirirken salonda hazır bulunan sağlık görevlileri de rahatsızlananlara müdahale etti.

 

Haber Merkezi



Saruhanlı’da 12. Sınıf Öğrencileri İçin Anlamlı İftar Buluşması

Saruhanlı’da Engel Tanımayan Şampiyon: Muhammed Emin Çiftçi İl Birincisi Oldu

Saruhanlı’da Vefat…

Belen Yolu Projesinde Önemli Adım: 1,6 Milyar TL’lik Sözleşme İmzalandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Saruhanlı’da Coşkuyla Anıldı

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

Mütevellili Mahallesi’nde 1500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

PRESTİJ CADDELERİ IŞIL IŞIL OLDU

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 8.12.2012 17:56:32 1958 0
Tarih: 08.12.2012 17:56 Güncelleme: 08.12.2012 17:56
Haberi Sesli Oku