MANİSA - Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Gümülcine’de Dr. Sadık Ahmet’i Anma Programına katıldı.

Gelecek Partisi, Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Yunanistan Batı Trakya Türkleri lideri, Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi Kurucu, Genel Başkanı, merhum Sadık Ahmet’in vefatının 27. Yılında tertip edilen törene Genel Başkan Danışmanı Cemal Eğin ile katıldı.

Dostluk Eşitlik Barış Partisi tarafından Gümülcine Kahveci Mezarlığı’nda düzenlenen anma töreninde Batı Trakya’nın sembol ismi Dr. Sadık Ahmet rahmet ve özlemle anılırken, törene ayrıca Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı İbrahim Alagöz, CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin ve Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu da katılım sağladı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, burada yaptığı konuşmada, “Bugün Dr. Sadık Ahmet'in vefatının 27. yılında O'nu rahmetle anmak için buradayız. Kendisine rahmet diliyorum. 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kalbi burada. 350 milyonluk Türklerin kalbi burada, 1,5 milyarlık İslam dünyasının Müslümanların kalbi burada. Devletlerin zaman zaman kahramanları olur. Sanatın, tarihin, edebiyatın, siyasetin kahramanları olur, onlardan bir tanesi de Dr. Sadık Ahmet'tir. Hepiniz biliyorsunuz ki biz Türkler Orta Asya’dan seyahat etmeye başladıktan sonra, hiç vatansız hiç devletsiz kalmadık. Her yerde vatanımız her yerde devletimiz oldu. Osmanlı en uzun imparatorluk olmuştur. Osmanlı yıkılırken bizim yedi kıtada ve dokuz cephede insanlarımız kaldı. Bir kısmı son liman son kale Türkiye'ye geldiler, bir kısmı ise Batı Trakya’da, Balkanlarda, Kafkaslarda, Kuzey Afrika’da, Orta Asya’da, Orta Doğu’da kaldılar. Bugün Batı Trakya’da Dr. Sadık Ahmet o kahramanlardan bir tanesiydi. Ve o kahraman hep önde gitti. Ben inanıyorum ki; Batı Trakya Türkleri bulundukları coğrafyada bulundukları ülkenin yöneticilerine şöyle sesleniyorlar: Lozan Antlaşması. Müslüman Türk azınlık diyerek Yunanistan ile ilgili bir anlaşmamız var ve onlar buradan sesleniyorlar Yunanistan hükümetine; Bir Yunan Yunanistan’da hangi haklara sahip ise Batı Trakya Türklerinin mensupları da aynı haklara sahip olsun istiyorlar. Yunanistan’a Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uyun diyoruz. Lozan kararlarına uyun, Türkiye ile Yunanistan karşılıklı olarak birbirlerine çok yakınlar ve bir çatışmanın, bir kutuplaşmanın, bir kamplaşmanın bütün bölgeye zarar verebileceğini düşünmeleri gerekiyor.

Buradan Dr. Sadık Ahmet'e rahmet diliyorum, ailesine sabırlar diliyorum. Batı Trakya Türkleri bilsinler ki; Türkiye Cumhuriyeti devleti büyüdükçe geliştikçe zengin oldukça özgür oldukça ve mutlu insanlar diyarı oldukça, bilin ki dünyanın neresinde bir Türk varsa, neresinde soydaşımız, tarihdaşımız, kültürdaşımız varsa onlar da özgür onlarda mutlu olacaklar. Ben buna iman ediyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti devleti, yaşasın Batı Trakya Türkleri yaşasın Türk dünyası yaşasın ay yıldızlı bayrak. Yaşasın dostluk, yaşasın eşitlik, yaşasın barış, yaşasın kardeşlik” diye belirtti.



Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

HPV aşısı olduktan sonra da düzenli kontroller aksatılmamalı

Rektör Kibar fakültelerde ilk ders heyecanını paylaştı

Jandarma'dan incir hırsızlarına suçüstü

Enes Pınar'dan bronz madalya

MasterChef’te haftanın eleneni belli oldu

Akbelen’deki ormana sabah baskını: Zehra Nine henüz 1 gün önce hayatını kaybetmişti

Bankacı kılıklı dolandırıcılara dev operasyon: 53 tutuklama

Öğrenci servisi yoldan çıkıp uçuruma sürüklendi

Otomobil tarlaya uçtu, sürücü ve torunu hafif yaralandı

Göztepe, ligde kaybetmeyen üç takımdan birisi

Çırak bulamayan eşine destek için başladı, motor ustası oldu

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 25.07.2022 18:15:00 3513 0

Tarih: 25.07.2022 18:15 Güncelleme: 25.07.2022 18:15
Haberi Sesli Oku
15.09.2025 18:09:00