MANİSA - Tarihi Lalapaşa Camisinin bakım ve onarım çalışmalarının hızlandırılması için gerekli yazışmaları bizzat takip eden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ´ın girişimleri sonuç verdi. Ecdat yadigârı bir eserin bu durumda olmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Özdağ, ?Konu Mutlu Mahallesi sakinlerince tarafıma iletilmesinin ardından devreye girdim ve bir an önce caminin onarımıyla ilgili çalışmalara başlanması hususunda gerekli ihale bekletilmeden yapıldı. Hızlı bir şekilde gerekli onarım işleri tamamlanarak hem tarihi eseri kurtararak gelecek kuşaklara taşıyacağız. Bir diğer yandan da binanın fiziki dış yüzeyinde oluşan çatlaklardan dolayı oluşabilecek tehlikeleri önlemiş olacağız? dedi.

Lalapaşa Camiinde meydana gelen minare külahındaki kurşun levhaların düşmeye başladığı ve kubbe altında çatlakların oluşmasından dolayı Mutlu Mahallesi sakinlerinin talebinin tarafına ulaştırılmasının ardından konuyla ilgili duyarlılık gösteren AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ´ın girişimleri sonuç verdi. Konuyla ilgili bizzat Özdağ´ın takibi üzerine gerekli yazışmalar yapılarak onarımın yapılması hususunda gerekli olan ihale yapıldı. İşi yüklenen firmayla Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafınca yapılacak sözleşmeden sonra gerekli onarım çalışmaları kısa sürede tamamlanarak tarihi cami eski konumuna yeniden kavuşmuş olacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ caminin onarılmasıyla hem 448 ecdat yadigarı bir esere sahip çıkılarak gelecek kuşaklara taşınacağını hem de Cami minaresinin külahındaki kurşun malzemelerin dış etkilere maruz kalması sonucunda oluşabilecek tehlikenin önüne geçildiğini ifade etti.

Cami ile ilgili teknik incelemelerin yapıldığını kaydeden Özdağ, ?Güvenlik tedbirlerine uygun olarak iskele kurulup, minare külahında düşen kurşun malzemenin sökülecek ahşap üzerine izolasyon malzemesi konularak eksik kurşun tabakaları tamamlanacak ve gerekli müdahale yapılacaktır. Konuyla ilgili olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzce onarım kararı alınmış ve gerekli ihale yapılarak ihaleyi kazanan firma ile en geç 20 Mart 2017 tarihinde sözleşme yapılarak onarım çalışması ivedilikle tamamlanacaktır. . Manisa´mıza hayırlı olsun. Ecdadımıza karşı borcumuzu ödüyoruz? dedi.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 11.03.2017 13:33:15 464 0

Tarih: 11.03.2017 13:33
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00