MANİSA - 16 Nisan´da gerçekleşen Anayasa değişikliğiyle ilgili halkoylaması ve bundan sonra yaşanacaklarla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, seçimlerde kazananın Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve demokrasi olduğunu belirterek kısa bir süre içerisinde uyum yasalarının çıkacağını ve 80 Milyon Türkiye´nin 2018´de yerel yönetim seçimleri için sandığa gidebileceğini ifade etti. Seçmenin verdiği oylarla hem ?Evet´ diyen hem de ?Hayır´ diyen kesme bir mesaj verdiğini kaydeden Özdağ, ?O yüzden öncelikle hem devletimiz için yaşayacağız, hem de hep birlikte kolektif aklı oluşturacağız. Siyasetçi öncelikle kolektif aklı oluşturmak için yola çıkmalı. Evet diyenler seçimi kazanmıştır, başarılı olmuşlardır ama biz evet diyenlerin arkasından da hemen bir nefesin hissedildiği de gerçektir? diye konuştu.

Referandumun sona ermesiyle yeni uyum yasalarını çıkarmak için çalışmalarına devam edeceklerini belirten AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ bundan sonraki işleyecek süreçle ilgili açıklamada bulundu. Özdağ, ?4 uyum yasasını çıkartacağız. Bunlar siyasi partiler yasası, seçim kanunu, yüksek seçim kurulu kanunu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi içtüzüğünün değişmesinden oluşuyor. Tabi tüm bu uyum yasalarının maddeleri var bunlarla ilgili çalışmalarımız olacak. Ardından da AK Parti tarafından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan partimize davet edilecek ve üye olacak. Çünkü gerçekleşen Referandum sonucunda Evet oylarının yüzde 51.4 çıkmasıyla Partili Cumhurbaşkanlığının önü açılmış oldu? dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI VE MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMLERİ 2019´DA YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hakimler, Savcılar Kuruluyla ilgili atamaların gerçekleştirileceğini kaydeden Özdağ, ?Ardından da Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın partimizde ki tüm kongreler tamamlandığında yeniden Genel Başkanımız olacağını tahmin ediyorum. 2018 yılı Ekim veya Kasım ayında yerel yönetimler seçimi 5 ay önceye alınarak bir seçim sürecinin bizi beklediğini düşünüyorum. Çünkü 2019 yılının Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimine tahsis edileceğine inanıyorum. Böylelikle 2018´de yapılmasını beklediğim yerel yönetimler seçimi her parti için bir ayna görevi görerek herkesin Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için kendisini test etme imkanı bulacağını tahmin ediyorum. Türkiye bizim gözbebeğimiz, canımız, ciğerimiz. Son kalemiz. Bu nedenle alevi, sünni, Kürt, Türk demeden bu devlete, bu vatana sahip çıkmamız gerekiyor. Bunu yaparken de Yerli ve milli insanlara ihtiyacımız var? diye konuştu.

CUMHURİYET´İ DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRIYORUZ

?Türkiye´de demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü içselleştirmek için ne yapılması gerekiyorsa o yapılmalı, Yargı bağımsız ve tarafsız olmalıdır? diyen Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü, ?Yargı tarafsız ve bağımsız olmadığı toplumlarda devlet vatandaşını tehdit eder bir aygıta dönüşür. Bu nedenle tarafsız ve bağımsız bir yargıyı inşa etmeliyiz. Bizim rejimimiz Cumhuriyet´tir onu da demokrasi ile taçlandırıyoruz. Adalet, hukuk vazgeçilmezimiz, liyakat ve ehliyet ise olmazsa olmazımız olmalıdır. Devlet liyakat ve ehliyetle yönetilir. AK Parti olarak Türkiye´nin tamamını kucaklıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi de bütün Türkiye´yi kucaklayan bir sistemin adı olacak. Kimse kendisini 2. Sınıf vatandaş olarak görmeyecek. Kimse kendisini bu memlekette ötekileştirilmiş hissetmeyecek. Siyasetçiler konuşmalarına, tutumlarına ve yaklaşımlarına dikkat etmelidirler. Bu nedenle Referandum sonucunda ister 51.4 evet alan kesim olsun ister 48.6 hayır alan kesim olsun alınan sonuç her iki tarafta millet tarafından verilen bir mesajdır. Hayır diyenler çalışırlarsa Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanabilir. Evet diyenler ise çalışmazlarsa, millete kulak vermezlerse Cumhurbaşkanlığını kaybedebilir. Çalışmanın en güzel yolu hiçbir ayrım yapmadan insanlara hizmettir.?

MİLLET REFERANDUMDA MESAJ VERDİ

?Referandum sürecinde ister evet diyen kesim ister hayır diyen kesim olsun her iki taraftan da maksadını aşan ifadeler oldu. Bunu kabul etmemiz mümkün değil? diyen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Biz hepimiz Hazreti Adem´in, Hazreti İbrahim´in çocuklarıyız. Biz hepimiz Allah´ın kulları, Hazreti Muhammed´in ümmetiyiz. Dini olmayan yönüyle de baktığımızda biz hepimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin birer vatandaşıyız. Hepimiz birinci sınıf insan olmak için mücadele etmeli, gelir dağılımında adaleti sağlamak, eğitimde fırsat eşitliğini oluşturmak siyasetin görevi olmalı. Ebedi devlet olmayıp, devletleri kurma iradesine sağlayan ebedi milletler olduğu gibi ebedi partide yoktur. O nedenle partiler vazgeçilmez değildir. Vazgeçilmez olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizdir, milletimizdir, vatanımızdır, ay yıldızlı bayrağımızdır, birlikte yaşama irademizdir. Devlet olmazsa hiçbir şey yapamayız. Devletin olmadığı yerlerde nelerin yaşandığını hep birlikte görüyoruz. Bu nedenle hem devletimiz için yaşayacağız, hem de hep birlikte kolektif aklı oluşturacağız. Bu nedenle bir siyasetçi öncelikle kolektif aklı oluşturmak için yola çıkmalı. Evet diyenler seçimi kazanmıştır, başarılı olmuşlardır ama biz evet diyenlerin arkasından da hemen bir nefesin hissedildiği de gerçektir. Yüzde 49´luk bir kitlenin olduğunu görüyoruz. Bu nedenle kamplaştırmadan, kutuplaştırmadan Türkiye´yi daha çok kucaklamanın yollarını aramamız gerektiğine inanıyorum? şeklinde konuştu.



Feci şekilde darp edildi, 27 gün sonra yaşamını yitirdi

Salihli'de korkutan yangın

Korkunç cinayet: Konuşmak için çağırdı, öldürdü! Son paylaşımı dikkat çekti

Salihli'deki yangının bilançosu: 4 ev, 1 ağıl, 2 motosiklet, 1 traktör, 1 iş makinesi kül oldu

Makilik alanda yangın

Silahlı kavga: 3 yaralı

Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 19.04.2017 12:06:12 310 0

Tarih: 19.04.2017 12:06

Haberi Sesli Oku