MANİSA - AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ İstiklal Marşının kabul edilişinin 96. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, İstiklal Marşının Türk milletinin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği dizeler olduğunu ve ebediyete kadar okunmaya devam edeceğini kaydetti.
İstiklal Marşı´nın kabul edilişinin 96. Yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ İstiklal Marşının Türk Milleti´nin bağımsızlığını ve kararlılığını dünyaya haykırdığı özgürlük manifestosu olduğunu belirtti. ?İstiklal, milletimizin en eski tarihinden bugüne kadar hür bir millet olarak varlığını sürdüğünü ifade eden en temel kavramdır. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un yazdığı İstiklal Marşı ise Türk Milleti´nin dünyaya bildirisi ve bağımsızlığının tescilidir" diyen Özdağ, ?Öyle bir şiir yazacaksınız ki bugünü anlatırken dünü vurgulayacak, dünü anlatırken de geleceğe yönelik kalıcı ve şaşmaz ifadeler ortaya koyacaktır. Bunu başaran yegane insan, kalemini, sanatını, ilhamını Türk milletinin emrine vermiş milli bir şair, geniş bir kültür hazinesine sahip büyük bir fikir adamı Mehmet Akif Ersoy´dan başkası olamazdı? şeklinde konuştu.
MEHMET AKİF BÜYÜK BİR MİLLİYETÇİYDİ
Özdağ İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy´un Türk edebiyat tarihinde önemli yeri olan milli bir şair olarak öncelikle gönüllerde taht kurduğunu ifade eden Özdağ, mülkiye mezunu olan şairin aynı zamanda veteriner hekim, asker, bilim adamı, sporcu, Arapça, Fransızca bilen dinine bağlı gerçek bir milliyetçi ve vatansever olduğunu kaydetti.
AKİF ŞAİRLİĞİNİN YANISIRA ÖRNEK BİR ŞAHSİYETTİ
Türk milletinin 1. Cihan Harbinde yenildikten sonra Çanakkale´de büyük bir destan yazdığını kaydeden Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü, ?Çanakkale zaferinden sonra yediden yetmişe her kesimden insanımızla büyük bir direniş gösterdik. Bu direnişimiz tarihe mal oldu. Bu destanı ve kahramanlığı ölümsüz kılma ve bağımsızlığımızı sembole etme adına bir marş yazma konusu gündeme geldi. Konu ile ilgili olarak Mehmet Akif Ersoy önce para ödüllü olduğu için bu yarışmaya katılmak istemedi. Israrlar karşısında seyirci kalamayarak büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy para almayacağını belirterek yarışmaya katıldı. Yazmış olduğu o muhteşem şiirle İstiklal Marşı yazarı unvanını kazandı. Mehmet Akif Ersoy kendisine ödenen parayı kabul etmedi ve o parayı askerlere tebliğ etti. Mehmet Akif Ersoy fakirlik içinde yaşarken dahi bu parayı almayarak milleti adına çalışmayı ve fedakarlık yapmayı göstermiş olan örnek bir şahsiyettir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy istiklal marşını yazdıktan sonra ?Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın? demişti. Bu istiklal bizi istikbale, özgürlüğe ve refaha sürüklesin istemişti. Mehmet Akif Ersoy ruhu her an yanımızda yaşıyor. Kendisini bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyor ve Türkiye sonsuza kadar varolsun istiyoruz. 12 Mart 1921 tarihinde milli marş olarak kabul edilen ve bu vesile ile ebediyen söylenecek olan İstiklal Marşı´mızın kabulünün 96. yıldönümünü kutluyor bayrağımızın sonsuza dek dalgalanmasını diliyorum."



Kütahya’nın Gediz İlçesinde bu yıl 21. Düzenlenen Tarhana Festivali görkemli bir törenle açıldı.

21. GELENEKSEL GEDİZ TARHANA FESTİVALİ COŞKULU BİR TÖRENLE AÇILDI

Akçaalan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği birlik ve beraberlik yemeğine katılım yoğun oldu.

GEDİZ AKÇAALANLILAR BİRLİK VE BERABERLİK YEMEĞİNDE 3. KEZ BULUŞTU

Kazara sürücü anne ile çocuğu yaralandı.

Trafik kazası: 14 yaşındaki kızı hayatını kaybetti

Boşandığı eşiyle aynı evde yaşayan kadın, eski kocası tarafından defalarca bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Bir kadın, boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

Dikkatsizlik sonucu iki araç kavşakta çarpıştı.

Kavşakta çarpışan iki otomobil hurdaya döndü: 5 yaralı

Yeni düğün yapan teknik direktör Hüseyin Cumhur Acar'dan haber alamayan ailesi kayıp başvurusunda bulundu.

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’nın Bedeller Mahallesi sakinlerinden ALİ KOYUNCU vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Solunum yetersizliği nedeniyle 3 gündür yoğun bakımda olan CHP'nin eski Genel Başkanı Altan Öymen, hayatını kaybetti.

Altan Öymen hayatını kaybetti

Jhon Duran'ı kadrosuna katan Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri'nin ayrılık ihtimali yükselmişti.

Fenerbahçe'ye piyango vurdu! Yıldız oyuncuya öyle bir talip çıktı ki...

Son dakika... Murat Çalık hastanenin 1. katından 11.katına alındı.

Murat Çalık hakkında şoke eden karar!

bir süredir mücadele ettiği hastalık sonucu vefat eden eski belediye başkanlarından Muhittin Dalgıç’ın kardeşi Zahir Dalgıç toprağa verildi.

Zahir Dalgıç son yolculuğuna uğurlandı

Yuntdağı Ortaköy’de düzenlenen turnuvaya 14 ilden yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Tekvando kulüplerarası minikler turnuvası başladı

Beyaz eşya alışverişi yapan onlarca vatandaş mağdur: Mağaza kapalı, ürünler ortada yok

Düğün arifesinde büyük şok: Ürün de yok muhatap da

Yüzlerce kilo ağırlığındaki mermerin altında kalan Furkan Avcu, hastanedeki yaşam savaşını kaybetti.

Mermer tablanın altında kalan 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Sporcuları ve teknik ekibi tebrik eden Vali Işın, Avrupa Şampiyonası'nda da aynı azim ve başarıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade etti.

Vali Musa Işın, Türkiye Şampiyonu Kütahya Ecofirm Ayak Tenisi Takımını ağırladı

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 10.03.2017 17:00:29 504 0

Tarih: 10.03.2017 17:00 Güncelleme: 10.03.2017 17:00
Haberi Sesli Oku
21.07.2025 08:39:00