POLİTİKA - AK Parti Manisa Milletvekili ve FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 17-25 Aralık olayları öncesi ve sonrasında Fethullah Gülen´e ve yapıya olan yakınlığını aleni bir şekilde ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar´ın mutlaka komisyona gelerek dinleneceğini ifade etti.

    Cumhuriyet Halk Partili, Beşiktaş Belediye Başkanı olan Murat Hazinedar´ın 2 Temmuz 2015 tarihinde FETÖ´nün Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı faaliyetlerine katıldığını ve bu faaliyetlerde FETÖ´ye methiyeler dizerek, ?Hizmetleri yapanlara el uzatacağız? dediğini belirten AK Parti Manisa Milletvekili ve FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Hazinedar Hizmet Hareketi olarak bilinen bu yapı ile ilgili birçok çocuğun yetişmesine katkıda bulunduğunu savunmuş ve ?Herkes buraya gelmeye cesaret edemezken bir CHP´li olarak ben geldim? ifadesini kullanmıştı. 6 Ağustos 2015 tarihinde ise Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, İzmir Milletvekili Kâmil Okyay Sındır´dan oluşan 3 kişilik heyet rapor hazırlamış ve raporda Murat Hazinedar´ın ismine sevk edilmesi istenmişti. Daha sonra, 3 Ağustos 2016´da Gazeteci Yazar Yalçın Bayer ise Hürriyet gazetesinde Murat Hazinedar konusunu köşesine taşıyarak, CHP´li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Cemaat arasındaki ilişkilerin yakın olduğunu, CHP koridorlarında konuşulanları kalemine almıştı? hatırlatmasında bulundu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU FETÖ´NÜN OKUL AÇILIŞINA KATILMIŞ

    6 Ağustos 2016 tarihinde CHP´li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar´a FETÖ soruşturması kapsamında yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini belirten Özdağ, ?20 Eylül 2016, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Murat Hazinedar´la birlikte FETÖ´cülere ait okulun açılışına katıldı. Bu okul açılışı daha sonra ulusal basınında ve İstanbul medyasında, ?Kemal Kılıçdaroğlu´ndan Murat Hazinedar´a destek´ olarak yorumlanmıştı. 6 Ekim 2016´da ise Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Parti Meclisi üyeleri Aykut Erdoğdu, İlhan Cihaner, Mehmet Ali Çelebi arasında tartışma şiddetlendi ve Murat Hazinedar´ın parti disiplin kuruluna sevk edilmesi ve partiden ihraç edilmesi istendi? şeklinde konuştu.

ÖZDAĞ´IN ÖNERİSİNE CHP´Lİ MİLLETVEKİLLERİ DE DESTEK VERDİ

 ?İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar´ın CHP´den ihracını isteyen Milletvekillerinden olan Aykut Erdoğdu´nun twitter´da yaptığı paylaşımdan sonra 13 Ekim 2016´da CHP´li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar geçici ihraç talebiyle CHP Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildiğini belirten Özdağ, ?Bilindiği üzere Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, FETÖ´yle münasebetleri bilindiği ve CHP içinde rahatsızlıklar ifade edildiği hâlde ancak 13 Ekim 2016 tarihinde Parti Disiplin Kuruluna sevk edilebildi. Bu kadar gecikmeyi nasıl izah edebiliriz? Son bir gelişme yaşanarak CHP Yüksek Disiplin Kurulu toplanarak Hazinedar hakkında uyarma cezası verdi. Hain yapıya yönelik bu denli övücü sözleri bulunan, parti disiplinine uymayan ve de partisi içerisindeki kendi Milletvekillerine dahi hakaretler savuran CHP´li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar´ın 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu´na davet edilmesini ve dinlenmesini talep etmiştim. Bu önerim CHP´li Komisyon Üyeleri dahil diğer Komisyon Üyesi arkadaşlarımızın da kabulleriyle onaylandı ve çalışmalarımızı tamamlamadan önce Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar´ı mutlaka dinleyeceğiz? diye konuştu.

HAZİNEDAR ÖVGÜDE SINIR TANIMAMIŞTI

AK Parti Manisa Milletvekili ve FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ´ın önerisiyle komisyona davet edilen ve dinlenecek olan Beşiktaş Belediye Başkanı CHP´li Murat Hazinedar´ın adı gayrimenkul haberleriyle gündeme gelmişti.  Daha önceki dönemler içerisinde de Hazinedar´ın, paralel yapıya övgüler düzdüğü ortaya çıkmış ve Hazinedar bir açıklamasında bu övgüsünde sınırı aşarak, "Fethullah Hoca, Atatürk´ün yolunda kendisini seviyoruz" ifadesinde bulunmuştu.

 



TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 26.12.2016 09:11:05 477 0

Tarih: 26.12.2016 09:11
Haberi Sesli Oku
19.04.2025 16:20:00