MANİSA - 2017´nin Türk Dili Yılı ilan edilmesine ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde (TBMM) konuşma yapan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Yürütülecek olan bu seferberlikte Türk dilinin yerinde, doğru, güzel ve kurallarına uygun şekilde kullanımının önemi konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanmakta. Öncelikle ifade etmek istiyorum ki güzel dilimizi güzel konuşup yazmak bizler için millî bir vazifedir. 2017 yılının bir anlamda bizim kimliğimiz olan Türkçe´nin dirilişi olmasını temenni ediyor, yürütülecek bu seferberliği himayelerine alarak önderlik yapacak olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın himayelerinde yürütülecek kampanyayla 2017´nin Türk Dil Yılı ilan edilmesine ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde konuşma yapan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Yürütülecek olan bu seferberlikte Türk dilinin yerinde, doğru, güzel ve kurallarına uygun şekilde kullanımının önemi konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu süreçle birlikte Millî Eğitim Bakanlığı, eğitim dilinin sâdece Türkçe olmasıyla ilgili bir adım atar mı? Bunu söyleyince yabancı dil karşıtlığı olarak anlayanlar var. Yabancı dil öğretimi ayrı şey, eğitim dilinin İngilizce olması ayrı şey. İkincisi utanç verici! Bu bile yeterince ayıpken İngilizce, anaokullarına kadar indi. Âcilen tedbir alınması lâzım. Türkçe, ağzımızda annemizin ak sütüdür. Anne sütü varken hazır mama kullanılmaz? dedi.

?Her zaman Sultan Abdülhamid Han örneğini verenler, Göksultan´ın Türkçe hassâsiyetini biliyorlar mı acaba? Yabancı mekteplerin memleketin her yerini sardığını ve çocuklarını okutmak isteyen aklı başında münevverlerin bile bu okullara mecbûr kaldığını gören Sultan, Türkçe eğitim yapan erkek ve kız liseleri açarak Türkçe sevgisini göstermişti? diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti, ?Türkçe adına yapılacak bu seferberliğe hepimizin katılması lâzım. Güzel dilimizi güzel konuşup yazmak, millî bir vazife. Açıkçası Türkçeye kara sevdalı birisi olarak çok heyecanlandım. İnşallah güzelliklere vesile olur. Dilerim bu seferberlikte Nihad Sâmi Banarlı´nın ?Türkçenin Sırları? kitabı, gençliğimize lâyıkı veçhile tanıtılır. Türkçenin sırlarına vâkıf olan birinin, başka bir dile iltifat etmesi mümkün değil.2017, Türkçenin dirilişi olsun! Türkçe bizim kimliğimizdir. Türkler, Kürtler ve Acemler tarafından kutlanan Nevruz ve 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlu olsun. Çanakkale´nin mimarları Enver, Esad, Cevat ve Mustafa Kemal Paşaları ve Mehmetçikleri rahmetle anıyorum.?

 



Saruhanlı'da vefat...

Manisa TSO’dan Gülşah Durbay anısına lokma hayrı

Gediz Kavşağında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

SARUHANLI'DA AVCILIK EĞİTİMLERİ TAMAMLANDİ

Eşini öldürüp, Ağrı'da yakalanan Saruhanlılı şüpheli tutuklandı

Kızıl geyikler aylar sonra Spil Dağı’nda yeniden görüntülendi

Yapay zekayla kandırdıkları adamı 98 bin TL dolandırdılar

TIR’ın altında kalan sürücü ağır yaralandı

Evinde sobadan çıkan yangında öldü

Tır ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada yaşlı adam hayatını kaybetti

Vefat ve Başsağlığı!

Kahvehanedeki kavgada bıçaklanan genç adam öldü

Sıra dışı düğün: Gelin ve damat cam vitrinde

Eşinin boğazını keserek öldüren koca, yeniden serbest bırakıldı

Çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı

Minibüste çıkan yangın, park halindeki 5 motosiklete sıçradı

Filede Kazanan Turgutlu Belediyespor Oldu

Yangına giden itfaiye aracı kaza yaptı: 1 yaralı

Servis otobüsü alev alev yandı

Demirci’de Kaymakamlık Kupası heyecanı başladı

Yangında 1 ev kullanılamaz hale geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 16.03.2017 09:38:18 720 0
Tarih: 16.03.2017 09:38 Güncelleme: 16.03.2017 09:38
Haberi Sesli Oku