MANİSA - 2017´nin Türk Dili Yılı ilan edilmesine ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde (TBMM) konuşma yapan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Yürütülecek olan bu seferberlikte Türk dilinin yerinde, doğru, güzel ve kurallarına uygun şekilde kullanımının önemi konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanmakta. Öncelikle ifade etmek istiyorum ki güzel dilimizi güzel konuşup yazmak bizler için millî bir vazifedir. 2017 yılının bir anlamda bizim kimliğimiz olan Türkçe´nin dirilişi olmasını temenni ediyor, yürütülecek bu seferberliği himayelerine alarak önderlik yapacak olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın himayelerinde yürütülecek kampanyayla 2017´nin Türk Dil Yılı ilan edilmesine ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde konuşma yapan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Yürütülecek olan bu seferberlikte Türk dilinin yerinde, doğru, güzel ve kurallarına uygun şekilde kullanımının önemi konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu süreçle birlikte Millî Eğitim Bakanlığı, eğitim dilinin sâdece Türkçe olmasıyla ilgili bir adım atar mı? Bunu söyleyince yabancı dil karşıtlığı olarak anlayanlar var. Yabancı dil öğretimi ayrı şey, eğitim dilinin İngilizce olması ayrı şey. İkincisi utanç verici! Bu bile yeterince ayıpken İngilizce, anaokullarına kadar indi. Âcilen tedbir alınması lâzım. Türkçe, ağzımızda annemizin ak sütüdür. Anne sütü varken hazır mama kullanılmaz? dedi.

?Her zaman Sultan Abdülhamid Han örneğini verenler, Göksultan´ın Türkçe hassâsiyetini biliyorlar mı acaba? Yabancı mekteplerin memleketin her yerini sardığını ve çocuklarını okutmak isteyen aklı başında münevverlerin bile bu okullara mecbûr kaldığını gören Sultan, Türkçe eğitim yapan erkek ve kız liseleri açarak Türkçe sevgisini göstermişti? diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti, ?Türkçe adına yapılacak bu seferberliğe hepimizin katılması lâzım. Güzel dilimizi güzel konuşup yazmak, millî bir vazife. Açıkçası Türkçeye kara sevdalı birisi olarak çok heyecanlandım. İnşallah güzelliklere vesile olur. Dilerim bu seferberlikte Nihad Sâmi Banarlı´nın ?Türkçenin Sırları? kitabı, gençliğimize lâyıkı veçhile tanıtılır. Türkçenin sırlarına vâkıf olan birinin, başka bir dile iltifat etmesi mümkün değil.2017, Türkçenin dirilişi olsun! Türkçe bizim kimliğimizdir. Türkler, Kürtler ve Acemler tarafından kutlanan Nevruz ve 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlu olsun. Çanakkale´nin mimarları Enver, Esad, Cevat ve Mustafa Kemal Paşaları ve Mehmetçikleri rahmetle anıyorum.?

 



Jandarmadan kaçak kazı yapan 10 kişiye suçüstü

Tedavi gören polis memuru hayatını kaybetti

Okul alışverişinde çocuk sağlığına dikkat

İntihar gibi ölüm! Dalgınlığı hayatına mâl oldu

Çaltepe’de Kaynak Suyu Gölete Dönüştü!

Başkan Cıllı, Çarşı Esnaflarıyla Kahvaltıda Buluştu

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Şüpheli ölüm: Bahçe katında ceset bulundu

15 yaşındaki çocuk başından vurulmuş halde bulundu

Saruhanlı Belediyespor Muaythai'de madalyalara ambargo koydu

Alaşehir'i duvar resimleriyle anlattı

Mütevellispor'da Rıdvan Türküler dönemi

3 gündür devam eden yangının şiddeti havadan görüntülendi

Av sezonu başladı, İzmir Balık Hali bereketle doldu

Uzman çavuşun otobüs geç geldi diye silah çektiği anlar kamerada

Zafer Bayramı coşkusu futbol turnuvasıyla taçlandı

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 16.03.2017 09:38:18 645 0

Tarih: 16.03.2017 09:38 Güncelleme: 16.03.2017 09:38
Haberi Sesli Oku
1.09.2025 18:18:00