MANİSA - 2017´nin Türk Dili Yılı ilan edilmesine ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde (TBMM) konuşma yapan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Yürütülecek olan bu seferberlikte Türk dilinin yerinde, doğru, güzel ve kurallarına uygun şekilde kullanımının önemi konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanmakta. Öncelikle ifade etmek istiyorum ki güzel dilimizi güzel konuşup yazmak bizler için millî bir vazifedir. 2017 yılının bir anlamda bizim kimliğimiz olan Türkçe´nin dirilişi olmasını temenni ediyor, yürütülecek bu seferberliği himayelerine alarak önderlik yapacak olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın himayelerinde yürütülecek kampanyayla 2017´nin Türk Dil Yılı ilan edilmesine ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde konuşma yapan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Yürütülecek olan bu seferberlikte Türk dilinin yerinde, doğru, güzel ve kurallarına uygun şekilde kullanımının önemi konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu süreçle birlikte Millî Eğitim Bakanlığı, eğitim dilinin sâdece Türkçe olmasıyla ilgili bir adım atar mı? Bunu söyleyince yabancı dil karşıtlığı olarak anlayanlar var. Yabancı dil öğretimi ayrı şey, eğitim dilinin İngilizce olması ayrı şey. İkincisi utanç verici! Bu bile yeterince ayıpken İngilizce, anaokullarına kadar indi. Âcilen tedbir alınması lâzım. Türkçe, ağzımızda annemizin ak sütüdür. Anne sütü varken hazır mama kullanılmaz? dedi.

?Her zaman Sultan Abdülhamid Han örneğini verenler, Göksultan´ın Türkçe hassâsiyetini biliyorlar mı acaba? Yabancı mekteplerin memleketin her yerini sardığını ve çocuklarını okutmak isteyen aklı başında münevverlerin bile bu okullara mecbûr kaldığını gören Sultan, Türkçe eğitim yapan erkek ve kız liseleri açarak Türkçe sevgisini göstermişti? diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti, ?Türkçe adına yapılacak bu seferberliğe hepimizin katılması lâzım. Güzel dilimizi güzel konuşup yazmak, millî bir vazife. Açıkçası Türkçeye kara sevdalı birisi olarak çok heyecanlandım. İnşallah güzelliklere vesile olur. Dilerim bu seferberlikte Nihad Sâmi Banarlı´nın ?Türkçenin Sırları? kitabı, gençliğimize lâyıkı veçhile tanıtılır. Türkçenin sırlarına vâkıf olan birinin, başka bir dile iltifat etmesi mümkün değil.2017, Türkçenin dirilişi olsun! Türkçe bizim kimliğimizdir. Türkler, Kürtler ve Acemler tarafından kutlanan Nevruz ve 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlu olsun. Çanakkale´nin mimarları Enver, Esad, Cevat ve Mustafa Kemal Paşaları ve Mehmetçikleri rahmetle anıyorum.?

 



Usulsüz rapor iddiası ile eski başhekim gözaltına alındı

Mahallenin kabusu olan avukat 40 araca zarar verdi

Uyuşturucu operasyonu

5 gündür kayıp olarak aranan 15 yaşındaki Berk, ölü bulundu

Gülşah Durbay Yoğun Bakıma Alındı

Saruhanlı Belediyesi’nden Engelli Vatandaşlara Akülü Tekerlekli Sandalye Desteği

SARUHANLI’DA VEFAT…

MANİSA KÖPRÜBAŞI’NDA DOĞALGAZ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Eski arkadaşların alkolü mekandaki kavgası cinayetle sonuçlandı: 1 ölü

Evin bahçesinde ölü halde bulundu

Traktöre çarpmamak için manevra yaptı, devrilen kamyonette yaralandı

Genç kızın hayatını kaybettiği evde siyanür tespit edildi

Silahlı kavgada 1 kişi yaralandı

Kanalizasyonda cenin bulundu

Devrilen traktörün altında kalan kadın yaralandı

Manisa Muaythai Takımı madalyalara ambargo koydu

BYD'ye tahsis edilen fabrika sahasında yeller esiyor

Geleceğin tapu teknikerlerine Kaymakam Dalak’tan mesleki rehberlik

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Büyükşehir, Saruhanlı’da Temiz Çevre için Görev Başında… İşletmeye Cezai işlem uygulandı

Genç sporcu evinde ölü bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 16.03.2017 09:38:18 707 0
Tarih: 16.03.2017 09:38 Güncelleme: 16.03.2017 09:38
Haberi Sesli Oku