30 yıldır şeker satan Hamdi Çarşıbaşı bayram hareketliliğinin başladığını belirttti.

Hamdi Çarşıbaşı, “Şeker alacak olan vatandaşlarımız, şekerin ambalajına dikkat etsin. Merdiven altı satıcılara itibar etmesin” uyarısında bulundu.“

Bayram yaklaştıkça vatandaşlar daha fazla gelmeye başladı ve alışverişler biraz daha hızlandı” diyen Çarşıbaşı,

“Ancak henüz tam manasıyla yoğunluk olmasa da, özellikle son birkaç gün kala yoğunluk olacağını tahmin ediyoruz. Halkımız Ramazan Bayramı’ndan yeni çıktığı için ellerinde geçen bayramdan kalan bazı şekerler var ve onlara takviye alıyorlar. Seyahate gidecek olanlar eşine, dostuna hediyelik olarak alıyor.

Bu şekilde bizim de hazırlıklarımız devam ediyor” ifadesinde bulundu. Şeker alan vatandaşları uyarılarda bulunan Çarşıbaşı, “Vatandaşlar şeker alırken ilk önce aldığı firmanın dürüst, güvenilir ve geçmişi olmasına dikkat etmeli. Özellikle işi şeker olan şekercilerden, şeker ve lokum almalarını öneriyoruz.

Biz 365 gün şekerci olduğumuz için, firma ya da şekerci olarak malullerimize dikkat ediyoruz. Şeker alırken özellikle ambalajına dikkat edilmeli. Ambalajın üzerindeki son kullanma tarihine bakılmalı. Kağıtlarının deforme olmaması ve renginin atmamış olması gerekiyor. Ayrıca çikolatayı açtıklarında renginin doğal olmasına dikkat etmeliler.

Vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken bir diğer hususta merdiven altı satıcılar. Çünkü bunlar bayramlar yaklaştığında, 2-3 günlük şekerci olarak piyasaya çıkmaktadırlar. Bu yüzden o esnafı bir daha karşılarında muhatap olarak bulamayacaklar. Şekerlerin fiyatlarından ziyade kalitesine dikkat edilmeli. Ellerinde kalan malları piyasaya sürüp halka satıyorlar.

Fiyatları 1-2 lira piyasa değerinin altında tutarak müşteri çekmeye çalışıyorlar. Ama buradaki olay sağlık konusunda tehlike arz ediyor. Sağlıksız ürünleri piyasaya sürmeye çalışıyorlar. Gerçi eskisi gibi değil artık. Belediye ve sağlık müdürlüğü bu konuya çok dikkat ediyor. Ancak yine de eskisi gibi kalmasa da, vatandaşlarımızın bu hususa dikkat etmelerini istiyoruz.

Ramazan bayramı ile Kurban Bayramı arasındaki geçiş sürecinde bir fiyat farkı olmadı. Fiyatlar aşağı yukarı aynı ve aynı seviyede devam ediyor. Ortalama olarak 5 TL ile 30 TL arasında değişiyor” dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 8.10.2013 09:10:47 0
Tarih: 08.10.2013 09:10 Güncelleme: 08.10.2013 09:10
Haberi Sesli Oku

Güncel

Güncel Haberleri