ŞEHZADELER BELEDİYESİ MART MECLİSİ YAPILDI

Şehzadeler Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında yapıldı. 13 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Başkan Çelik, Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. Etabında inşaatların yapımına kısa süre sonra başlanacağını söyledi. Başkan Çelik "Yüklenici firma yeri teslim aldı. Şantiye kurulum çalışmalarını yapıyor. Yakın bir zamanda 1. Etap içerisinde yer alan 605 konut ve 54 dükkanın yapımı başlayacak." dedi.

Şehzadeler Belediyesi'nin Mart Ayı Meclis Toplantısı 13 gündem maddesinin görüşülmesi ile yapıldı. Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulup akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan mecliste Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, belediyenin çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Belediyenin projelerindeki son durumu paylaşan Başkan Çelik şöyle konuştu; "İlçemize kazandıracağımız Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi projemizde inşaatımız devam ediyor. Yüklenici firmaya 1,5 aylık ek bir süre verdik, ince işler toparlanıyor. Nisan ayı sonu gibi teslim alınması planlanıyor. Binayı teslim aldıktan sonra da iç teşrifat çalışmalarına başlayacağız. Bu yıl içerisinde de inşallah projemizi halkımızın hizmetine açmış olacağız. Yapım işleri devam eden bir diğer projemiz Fetih Mescidi'nde gerçekleştirdiğimiz restorasyon çalışmamız. Ülkemizde yaşanan deprem felaketiyle birlikte projede çalışan işçi kardeşlerimiz, gerek yakınları için gerekse de yardım çalışmalarına destek vermek için buradaki çalışmalarına bir süre ara vermişlerdi. Bugünlerde projedeki yapım çalışmaları yeniden başlayacak. en kısa sürede de çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz. Yeniharmandalı Mahallemizde yapımını sürdürdüğümüz Çok Amaçlı Salon projemizde de inşaatımız devam ediyor. İki haftalık bir çalışmamız daha var. mart sonu gibi çalışmalarımızı tamamlayıp bu projemizi de hizmete açmayı planlıyoruz. Doğu Kışla içerisinde yer alan tarihi yapıyı restore ederek, çocuk kreşi olarak halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bu projemizde tahsis işlemleri bitti. Önümüzdeki günlerde kışla ile bize ayrılan alan arasındaki koruyucu duvarın yapım çalışmalarına başlayacağız. Akabinde de tarihi yapının restorasyon çalışmaları start alacak. Sancaklıkayadibi Mahallemize kazandıracağımız çok amaçlı salonun da proje ve maliyet işlemleri tamamlanmış olup, ihale birimine gönderilmek üzere hazırlanmıştır. Önümüzdeki günlerde ihale tarihi alınması planlanıyor. Çavuşoğlu Mahallemizde hayata geçirdiğimiz Çok Amaçlı Salon, Muhtarlık Binası ve Doktor evi projemizde yapım çalışmaları tamamlandı. 220 m2’si çok amaçlı salon, 50 m2’si muhtarlık ve doktor evi olmak üzere toplam 270 m2 lik alanda hayata geçirdiğimiz bu projemizi teslim aldık. Önümüzdeki süreçte açılışını yaparak, halkımızın hizmetine sunacağız."

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN İLK ETABI YAKINDA BAŞLIYOR

Belediyenin yeni bir kreşinin daha hizmete girdiğini ifade eden Başkan Çelik "Fatih Parkı içerisinde yer alan Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin bize tahsis ettiği binada, gerekli düzenlemeleri yaparak, ilçemize bir gençlik merkezi ve çocuk kreşi daha kazandırmış olduk. Yavrularımız burada eğitimlerine başladılar. Selimşahlar Mahallesi 101 ada ve 3 parselde hayata geçirilecek sosyal tesis ve çevre düzenlemesi projemizde yapım çalışmaları devam ediyor. Kaba inşaat tamamlandı, sıvası yapılıyor.

Önümüzdeki, günlerde de ince işleri ile yapım devam edecek. 1 milyon 269 bin TL+KDV bedelli bu sosyal tesisimizde kafeterya, lokanta ve ızgara salonu, internet evi, muhtar evi ve çocuk parkı bulunacak. En kısa sürede tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Sancaklıbozköy Mahallemizde TOKİ tarafından yapılan 400 sosyal konut projesinde, konutların yapımı tamamlandı. TOKİ'nin takvimine göre bu konutlarımızı da hak sahiplerine teslim edeceğiz. Kocatepe, Gediz, Bayındırlık, İshak Çelebi ve Dilşikar Mahallelerimizi kapsayan ve 365 dönümlük alanda gerçekleştireceğimiz, Manisa tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesinin 1. Etabının ihalesini alan yüklenici firma yeri teslim aldı. Şantiye kurulum çalışmalarını yapıyor. Yakın bir zamanda 1. Etap içerisinde yer alan 605 konut ve 54 dükkanın yapımı başlayacak. Sarıalan Mahallemizde ilçemize kazandıracağımız Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi projemiz ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Belirlediğimiz alan ile ilgili kurum görüşleri alınıyor. Tilkisüleymaniye Mahallesi'nde 7 bin 470 m2 alanda 21 yaş ve üzeri engelliler için hayata geçireceğimiz 50 kişi kapasiteli Engelsiz Yaşam Merkezimiz ve zihinsel engelli bireylerin istihdam edilebilmesi için korumalı işyeri projemiz, ihale birimine gönderilmek üzere hazırlanmıştır." şeklinde konuştu.

"DEPREM BÖLGESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

Belediyenin deprem bölgesinde sürdürdüğü çalışmalardaki son durum hakkında bilgi veren Başkan Çelik "Bildiğiniz gibi ülkemiz, Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen ve asrın felaketi olarak nitelendiren depremlerle sarsıldı. Felaketin ilk saatlerinden itibaren Şehzadeler Belediyesi olarak harekete geçtik ve yaraların sarılabilmesi için çalışmalarımızı gerek deprem bölgesinde gerekse de ilçemizde sürdürüyoruz. Bölgede çalışma yapan iş makinalarımız ve personellerimiz çalışmalarını tamamlayıp dönüş yolundalar. Öte yandan Adıyaman'da verdiğimiz aşevi hizmetimiz devam ediyor. Son olarak imar ve fen işlerinden 2 mimar ve 2 mühendis arkadaşımız daha Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talebiyle bölgedeki hasar tespit çalışmalarına destek vermek için Adana ve Diyarbakır illerimize görevlendirildiler. Oradaki çalışmalara katılıyorlar. Talep edildikçe gerek personelimiz gerekse araçlarımızla bölgedeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Başkan Çelik'in konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Belediyeye 11 yeni aracın daha alınmasının kararlaştırıldığı toplantıda 13 gündem maddesi karara bağlandı.



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’nın tarihine, kültürüne ve sosyal yaşamına ışık tutacak “Saruhanlı Kitabı” projesi tüm hızıyla devam ediyor.

"Saruhanlı Kitabı" Gelecek Nesillere Işık Tutacak Bir Kültür Eseri Olma Yolunda

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıldönümünde, Kıbrıs gazilerini yalnız bırakmadı.

Büyükşehir, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. Yıldönümünde Gazileri Unutmadı

Proje ile hem bireylerin güvende kalmasını sağlamak hem de ailelerin kaygılarını azaltarak yaşam kalitesini yükseltmek amaçlanıyor.

Büyükşehir’in “Ben Buradayım” Projesinde Bileklik Dağıtımı Sürüyor

Saruhanlı'da vefat ve Başsağlığı...

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Yapılan operasyonlarda kenevir bitkisi ile toplam 14 şahıs ekipler tarafından gözaltına alındı.

Manisa'da jandarmadan büyük uyuşturucu operasyonu

Manisa’da işlenen bir cinayet gün yüzüne çıktı.

Manisa’da kan donduran cinayet! Genç kız eşarpla boğuldu

Yaşar Üniversitesi yeni eğitim modeliyle öğrencilerine modern, esnek ve bireysel gelişime odaklı bir üniversite deneyimi sunmayı hedefliyor.

Yaşar Üniversitesi’nden yeni nesil eğitim modeli: "4YU: Senin İçin Üniversite"

İzmir Ekonomi’ye ‘YÖKAK’ gururu

Eğitim kalitesine ‘YÖKAK’ tescili

Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) ev sahipliğinde İş Kurumu ve TOBB iş birliğiyle hayata geçirildi.

KÜTBO'dan istihdama destek

Kütahya'nın Gediz ilçesinde bu yıl 21'incisi düzenlenen Geleneksel Tarhana Festivali'nin üçüncü günü

Geleneksel Tarhana Festivali'nde Hüseyin Kağıt, Gedizlileri coşturdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda Okluk Koyu'nda genç çifti kabul ederek tebriklerini iletmiş ve düğün davetiyesini bizzat almıştı.

Pençe-Kilit gazisi Üsteğmen Duran dünya evine girdi

Doğru bir planlama ve altyapı ile İzmir’i dünya ölçeğinde termal sağlık merkezi yapabilir

İnciraltı dünya ölçeğinde termal turizm ve sağlık merkezi olabilir"

Çeşme Kalesi'nde açılan sergide Çeşme'nin tarihi yapılar, resim ve fotoğraflarla yeniden hayat buldu.

Tarihi yapılar resim ve fotoğraf karelerinde hayat buldu

Kolon, rektum ve jinekolojik kanserlere bağlı karın zarı yayılımı olan hastalara uygulanan bu ameliyatlar, canlı yayınla toplantı salonuna aktarıldı.

Karın zarı kanserleri tedavisi eğitim programı İzmir’de gerçekleştirildi

Olayda ölü sayısı 3'e yükseldi.

Kütahya'daki patlamada ölü sayısı 3'e yükseldi

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 4.03.2023 09:55:00 870 0

Tarih: 04.03.2023 09:55 Güncelleme: 04.03.2023 09:55
Haberi Sesli Oku
22.07.2025 12:42:00