Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi  

Saruhanlı’nın Çullugörece Mahallesinde metfun bulunan Şehit Piyade Uzman Çavuş Ege Süleyman Görece’nin ailesi ve yakınlarına, Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gazilere ve şehit ailelerine teslim edilmek üzere Manisa Valiliğine gönderilen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının Tevcihi Töreni gerçekleştirildi.

Manisa Valiliği tarafından düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreninde, Vali Vahdettin Özkan tarafından şehit aileleri ve gazilere madalya ve beratları takdim edildi. Tarım İl Müdürlüğü 100. Yıl Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Can Tepedelen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, şehit yakınları, gaziler ve gazi dernekleri temsilcileri katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Şehit ve gazilerin özgeçmişleri ile kendilerine tevdi edilen beratların okunmasının akabinde şehit ve gazilere minnettarlığını dile getiren Vali Özkan "Küresel zalimler ve kullandığı maşalara karşı insanın evvela kendisini koruması, ailesini koruması, mahallesini, memleketini korumasını, devletini, maneviyatını, değerlerini koruması çok insani bir reflekstir. Bu insani refleksin en yüksek mertebesinde feda-i can etmiş şehitlerimiz ve yüksek bir fedakarlığa katlanmış gazilerimiz vardır. Hepimiz sizlere minnettarız" dedi.

Vali Özkan, "Bugünkü törende, Cumhurbaşkanımız adına, memleketin birliği ve bütünlüğü için en büyük fedakârlığı yapmış şehit yakınlarımıza ve gazilerimize, milletimizin teveccühünün, minnettarlığının ve duasının ifadesi olan madalyayı ve beratı takdim edeceğiz. Rabbim, bizleri şehitlerimizin şefaatinden istifade edenlerden eylesin. Bizleri, gazilik ve şehitlik kurumunun maneviyatını kaybetmeyen, o hissiyatı her zaman içinde taşıyanlardan eylesin" diye konuştu.

Konuşma sonrası Vali Vahdettin Özkan tarafından Şehit Piyade Teğmen Osman Alp, Şehit Mehmet Alp, Şehit Piyade Uzman Çavuş Reşat Ergin, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak, Şehit Piyade Uzman Çavuş Ege Süleyman Görece’nin ailesi ve yakınlarına, Gazi Eren Öner, Gazi Piyade Uzman Çavuş Bektaş Erin, Gazi İbrahim Yüzer, Gazi Piyade Sözleşmeli Er Himmet Ilıcak ve Gazi Piyade Uzman Çavuş Halim Kaya’ya, Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları tevcih edildi.



Saruhanlı’da Okul Sporlarında Gurur Tablosu

Yaşlı adamın sır ölümü! Cansız bedeni dere yatağında bulundu

Kamyonla çarpışan otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı

Saruhanlı’ya Altyapı ve Sıcak Asfalt Müjdesi

Su Elçileri Saruhanlı’da Su Seferberliği Eğitimi Gerçekleştirdi

Başkan Dutlulu Saruhanlı’da Çiftçilerin Taleplerini Dinledi

Türkiye’de görülen başlıca 7 vitamin eksikliği ve alınması gereken önlemler

Uzmandan risk gruplarına erken başvuru uyarısı

Başkan Dutlulu 2026 yılının rotasını çizdi

Jeotermal yatırımlar için 2026 yılı köprüden önceki son çıkış

Anadolu ilham verdi, makarna altın getirdi

Esra'yı boğarak öldüren annesi ve sevgilisi hakkında yeni gelişme

"Babam ölmedi"

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’DA VEFAT…

İzmir’de banka aracından yüklü miktarda vurgun

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp genç kızın gömülü halde cansız bedeni bulundu

İzmir'de belediye otobüsü ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 8 yaralı

Koldere’deki yangın kısa sürede söndürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 20.03.2025 13:26:00 1702 0
Tarih: 20.03.2025 13:26 Güncelleme: 20.03.2025 13:26
Haberi Sesli Oku