Anahtar Kelimeler: 0

“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”ne Doğru…

ŞEHİT POLİSİN KARDEŞİNDEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

 

SARUHANLI - Türkiye tarihindeki en büyük işçi eylemlerin biri olarak kabul edilen 1970 yılında İstanbul Sultanahmet meydanındaki olaylarda vurularak şehit olan Polis Memuru Yusuf Kahraman’ın kardeşi Mahmut Kahraman, 1 Mayıs işçi bayramını yarın Taksim meydanında kutlamakta ısrarlı olan sendikalara sağduyu çağrısı yaptı.

 

Saruhanlı İlçesine bağlı Kepenekli köyünde yaşayan emekli polis memuru Mahmut Kahraman Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün, gerilimden uzak bayram havasında kutlanması gerektiğini belirtti.

 

Polis memuru olan ağabeyinin bu uğurda şehit olduğunu, kardeşinin Türkiye’nin toplumsal olaylarda şehit olan ilk polis memuru olduğunu ifade eden Kahraman, şöyle konuştu;

 

“Yarın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sendikalar bunu Taksim meydanında kutlamak istiyor. Ancak ben bu olaylarda şehit olan bir polisin kardeşi ve emekli bir polis memuru olarak bunu olumlu karşılamıyorum. 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasını sakıncalı görüyorum. Çünkü orası bir inşaat alanı, toplumsal bir olayda o bölgenin muhafazası ve hakimiyeti zorlaşacaktır. 1 Mayıs kutlamalarının devletin göstermiş olduğu alanlarda kutlanması daha uygun olur. Devlet, vatandaşı yanlış yönlendirmez, mutlaka bazı sakıncaları vardır ki, bundan dolayı Taksim’e izin verilmemiştir.”

 

1 Mayıs bugüne kadar hep olaylarla anıldığını, 1 Mayıs bayram gibi kutlanması gerektiğini dile getiren Kahraman, “Kardeşin kardeşe zarar vermediği, vatandaşların birbirinin canına ve malına kast etmediği bir bayram olsun. Çatışmaya hiç gerek yok, bayram, bayram gibi kutlanmalıdır” diye konuştu.

 

Muammer Kökcüoğlu



Başkan Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Kırkağaç'ta uzman erbaşların mezuniyet coşkusu

Beton mikserinin çarptığı sağlık çalışanı 7 günlük yaşam savaşını kaybetti

Bir anlık öfke evi kül etti: 1 tutuklama

5 ay önce kaybolan yaşlı adam sırra kadem bastı, oğulları perişan

Organize suç örgütü üyeleri yurtdışına kaçarken yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Üzerine ağaç devrilen İbrahim Yıldız'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi

Motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

MELİKE ONUR YORUMUYLA “CAN VERİYORUM”

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
30.04.2013 18:25:53 1058 0
Tarih: 30.04.2013 18:25 Güncelleme: 30.04.2013 18:25
Haberi Sesli Oku