Anahtar Kelimeler: 0

ŞEHİT AİLESİNDEN “DOĞAL AFET” TEPKİSİ

                                                                    

GÖLMARMARA - Afyonkarahisar’da askeri mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Onbaşı Emrah Aral’ın (25) ailesi oğullarının görev esnasında “doğal afet” nedeniyle şehit olduğu haberine tepki gösterdi.

 

Manisa’nın Gölmarmara İlçesinde ikamet eden şehit Babası Reşat Aral, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada Afyonkarahisar’da askeri mühimmat deposundaki patlamada şehit olan askerlerin görev şehidi değil, doğal afet şehidi olduğu yönündeki haberleri gazete ve televizyonlardan öğrendiklerini belirtti.

 

Afyonkarahisar’da doğal afet olmadığını savunan baba Reşat Aral, Benim çocuğum afetzede midir ?  O günden bu güne ne değişti” diye sordu.

 

Şehidin annesi Emine Aral ise, şunları söyledi;

 

“Çocuklarımızı gönderdik şehit oldu. Çocuklar kolay büyümüyor, ben onu çok zorluklarla büyüttüm. Ben yavrumu çiftçilikle büyüttüm. Emin ellere gönderim zannettim. Onu ben önce Allah’a sonra devlete emanet etmiştim. Emanetime sahip çıkamadılar. Üstelik afet diye geçiştirdiler. Adalet yerini bulsun istiyorum. Şehit değilse benim çocuğum nedir”

 

Çocuğunun odasına şehit olduğu günden bu yana giremediğini, her o odaya baktığında gözyaşlarına boğulduğunu ifade eden anne Aral, şöyle devam etti

 

“Oğlum odasında ders çalışırdı vaktini burada geçirirdi. Şimdi benim çocuğuma doğal afet şehidi diyorlar. Ne afeti bu, benim çocuğumu geri versinler. Bize gönderilen tabutun içindeki benim çocuğumudur ondan bile şüphe ediyorum. Oğlumu bana neden göstermediler o zaman. O tabutta onun olduğunu ben nerden bileyim, mezarını mı açtırayım. Ben devletten maaş ya da aylık değil, çocuğumu geri istiyorum. Eğer bu devlet askere sahip çıkmayacaksa kimseyi askere almasın.”

 

Şehit Onbaşı Emrah Aral’ın Amcası Hasan Aral da “Acımız büyük, eğer bizim çocuğumuz şehit değilse biz onun için neden tören düzenledik. Askeri yetkililer bize şehit dedi. Şimdi neden afet şehidi diyorlar. Deprem mi, sel mi tsunami mi oldu. Eğer bizim çocuğumuz doğal afet şehidi ise biz bu şehitliği de kabul etmiyoruz. Bundan böyle şehit olarak gönderilecek belgeleri geri iade edeceğiz. Cenazemiz de alıp kendi aile kabristanlığımıza defnedeceğiz” dedi.

 

Muammer Kökcüoğlu



İzmir'de patlama: Ev yıkıldı, yaralılar var

Saruhanlı’da Her Yaşta Akıl Oyunları Başlıyor!

Yunusemre'nin sultanlarından yeni sezonun ilk galibiyeti

Manisa’nın mobil mamografi aracı Türkiye birincisi oldu

4 yaşındaki Yusuf 350 metrelik Darkale Kanyonu'nu geçti

Düğüne geç kalana sulu ceza

Lütfiye Mahallesi Sakinlerine önemli duyuru!..

MİCHAELA ASTRO EŞREF RÜYA İLE SEKTÖRE EFSANE İKİLİ GELİYOR

Çiftlik Kadın Yaşam Merkezi’nde kurslar başladı

Saruhanlı’da Vefat…

5 kardeşin öldüğü yangında anne hakkında karar

İki ölümlü kazanın sürücüleri tutuklandı

Jandarmadan kaçak kazıya suçüstü

Meyve yüklü tır devrildi

Silahlı kavga: 1 yaralı

Parkta kanlı tartışma: 5 yerinden bıçaklandı

Husumetli iki grup arasında silahlı kavga: 3 yaralı

Tarlada el bombası bulundu

EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
17.10.2012 18:21:39 580 0
Tarih: 17.10.2012 18:21 Güncelleme: 17.10.2012 18:21
Haberi Sesli Oku