SARUHANLI - Sivas´ta görev hazırlığı için birliklerine giden askerlerin bulunduğu otomobilin refüje çarpması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Hamza Dede´nin Manisa´daki evinde yas var.

Şehit Dede´nin (25) Saruhanlı ilçesi merkez Cengiz Topel Mahallesi´nde yaşayan annesi Ayşe ve babası Musa Dede´ye acı haber Saruhanlı Kaymakam Vekili Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı Koordinatörü Nuri Güncan ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serhat Karakuş tarafından verildi.

Haberin duyulmasının ardından eve gelen şehidin yakınları, Dede ailesine taziyelerini iletti.

Anne, baba ve kız kardeşinin bayram ziyareti için Sivas´a gitmek üzere hazırlık yaparken Dede´nin şehadet haberini aldıkları öğrenildi.

Şehidin mahallesinin sokakları Türk bayraklarıyla donatıldı. Saruhanlı Belediyesi ekiplerince şehidin evinin bulunduğu sokak temizlenerek evin önünde taziye çadırı kuruldu.

Kaymakam Çorumluoğlu, mahalle sakinlerin şehidine sahip çıkmasının gurur verici olduğunu, şehit için yarın tören yapılacağını belirterek şunları söyledi:

"Şehidimiz devletimizin ve milletimizin şehididir. Mahalleli olarak siz şüphesiz üzerinize düşen görevi yapacaksınız biz de devlet olarak yapılacak çalışmaları gözden geçirmek için varız. Yarın şehidimize yaraşır bir şekilde inşallah buradan uğurlayacağız. Hepimizin ve milletimizin başı sağ olsun."

Evin tek erkek çocuğu ve bekâr olan şehidin cenazesinin Saruhanlı Merkez Mezarlığı´nda toprağa verileceği ifade edildi.

Sivas´ın Yıldızeli ilçesi Banaz köyünde düzenlenen 28. Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri için görevlendirilen askerler, kıyafet değiştirme ve teçhizatlarını almak üzere birliklerine giderken kaza meydana gelmişti. Kazada Jandarma Uzman Onbaşı Hamza Dede´nin (25) şehit düşmüş, silah arkadaşları jandarma uzman onbaşılar Murat Yalçın (23), Mevlüt Gümüş (23), Bekir Kara (23), Sefa Özdemir (23) ve Muhammet Tekin (23) yaralanmıştı.



Saruhanlı’da Engel Tanımayan Şampiyon: Muhammed Emin Çiftçi İl Birincisi Oldu

Saruhanlı’da Vefat…

Belen Yolu Projesinde Önemli Adım: 1,6 Milyar TL’lik Sözleşme İmzalandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Saruhanlı’da Coşkuyla Anıldı

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

Mütevellili Mahallesi’nde 1500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

PRESTİJ CADDELERİ IŞIL IŞIL OLDU

Manisa Şampiyonu Öğrencilerden İlçe Millî Eğitim Müdürü Aguş’a Ziyaret

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 26.06.2017 22:10:17 1716 0
Tarih: 26.06.2017 22:10 Güncelleme: 26.06.2017 22:10
Haberi Sesli Oku