SARUHANLI - Seferihisar Belediyesi, kadınlara ve çocuklara karşılaşabilecekleri şiddet olaylarında fiziksel öz savunma geliştirebilmeleri amacıyla “Öz Savunma” eğitimi başlattı.

Seferihisar Belediyesi Taekwondo Salonu’nda başayan eğitim kadınların kendilerini güvende hissetmelerini desteklemek amacıyla ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Taekwondo Antrenörü Sabah Vural tarafından verilen eğitimin ilk bölümünde ısınma ve açma germe hareketleri, ikinci bölümünde ise öz savunma teknikleri öğretiliyor. 

Eğitim sonrası kendilerini psikolojik olarak çok iyi hissettiklerini söyleyen kadınlar kendilerine böyle bir imkan sağlayan Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve antrenör Sabah Vural’a teşekkür etti.

“Özgüven aşılıyor”

Seferihisar Belediyesi Spor Birimi’nde görevini sürdüren Taekwondo Antrenörü Vural “Temel olarak savunma tekniklerini öğretiyoruz. Örneğin sokakta birisi taciz ettiğinde, sarıldığında, üstüne çıktığında veya benzer durumlara yönelik çözümler üretmeye çalışıyoruz. Kadınların küçük yaştan itibaren kendilerini savunmaları gerektiğine inanıyorum. O özgüvene sahip yetişmeleri gerektiğine inanıyorum” dedi.

Kadınların özgür ve güvende olduğu bir gelecek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Yetişkin, “Seferihisar Belediyesi  olarak kadınlarımızı eğitim, sanat, spor gibi alanlarda daha fazla yer almaya teşvik etmek için projeler geliştiriyoruz. Köylerimizde başladığımız klinik pilates eğitimlerimize devam ettiğimiz gibi kadınlarımızın karşılaşabileceği herhangi bir tehlikeye karşı öz savunma eğitimlerine de başladık. Kadınlar için yaşam hakkının güvence altına alındığı, eşit, adil, özgür bir düzen kurulana dek mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Başvurmak isteyen vatandaşlar Seferihisar Belediyesi Spor Birimi’ne ulaşarak detaylı bilgi alabilir.



Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 9.11.2021 10:10:00 0
Tarih: 09.11.2021 10:10 Güncelleme: 09.11.2021 10:10
Haberi Sesli Oku