Manisa Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapılan ``İçme Suyu Arıtma Tesislerinin`` toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

Sazoba köyünde gerçekleştirilen açılış töreninde 10 farklı ilçede bulunan köylerde kurulan 25 içme suyu arıtma tesisinin toplu açılışı yapıldı.

Törene Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, Uğur Aydemir, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa`nın bütün köylerinde içme suyu bulunduğunu ifade etti.

Savaş, Özel İdarenin yatırım hizmetlerinin artmasıyla köylere sunulan hizmetin arttığını vurgulayarak, ``2005 yılında KÖYDES projesiyle bütçeden çok önemli bir kaynak köylerimize aktarıldı. Bu sayede köylerimiz asfalsız çamurlu yollardan kurtuldu. Bütün köylerimizde içme suyu var.Hizmette sınır yok her bir ulaştığımız nokta hizmetin ileriye götürülmesi için başlangıç noktası niteliğinde bu ilkeyle sürekli gelişen hizmet standardı içerisindeyiz. Açılışını yaptığımız tesisi ülke olarak hizmet standardını ileriye götürdüğümüzün örneğini teşkil ediyor. Yılsonu itibariyle en az 6 köyde daha arıtma tesisimizin tamamlanmasını ümit ediyorum insan sağlığı için bu tesisler çok önem arz ediyor`` diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, ise 2004 yılından itibaren Manisadaki 780 köyde içme suyu problemi bulunmadığını vurgulayarak, ``Günümüzde Manisa`da içme suyu problemi olan hiçbir köy yok. Halkımız güzel okullar daha güzel tesislerle dolu daha güzel Manisa`ya kavuşuyor. Bugün açtığımız tesis 25 tane köyümüze bu binanın aynısı yapıldı. Değişen değerle ile birlikte içme suyunda sağlık oranı arttı`` şeklinde konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nurettin Aytekin ise köylerdeki içme suyu kalitesini Avrupa standartlarına getirmek amacıyla İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile çalıştıklarını belirterek, ``Manisa İl Özel İdaremiz tarafından 2013 yılında 3 milyon 200 bin lira ödenek harcanmış ve 10 mikrogram litre değerin üstündeki 25 köyümüze arsenik arıtma tesisi kurulmuştur. 25 köyümüzde yapılan arıtma tesisi sayesinde bu köylerde arsenik değeri 50-280 mikrogram/litre arasında değişen arsenik değeri 8 mikrogram/litre altına düşürülmüştür`` şeklinde konuştu.

Törende AK Parti Manisa Milletvekilleride birer konuşma gerçekleştirdi.

TOPLU AÇILIŞI YAPILAN İÇME SUYU ARITMA TESİSLERİ:

``Yatağan-Akhisar, Üçavlu-Akhisar, Rahmiye-Akhisar, Moralılar-Akhisar, Sazoba-Akhisar, Dağarlar-Alaşehir, Boyalı-Gördes, Karayağcı-Gördes, Musahoca-Kırkağaç, Yağmurlu-Kırkağaç, Işıklar-Kırkağaç, Çamköy-Merkez, Çavuşoğlu-Merkez, Karayenize-Merkez, Yenimahmudiye-Merkez, Veziroğlu-Merkez, Yeniharmandalı-Merkez, Tilkisüleymaniye-Merkez, Karapınar-Salihli, Ortaköy-DSalihli, Beypınar-Selendi, Karabeyler-Selendi, Çimentepe-Sarıgöl, Tirkeş-Saruhanlı, Akçaavlu-Soma``



Akhisar'da hurda deposunda yangın kontrol altına alındı

Akhisar'da hurda deposunda yangın kontrol altına alındı

Saruhanlı’nın Büyükbelen ve çay mevkiinde başlayan yangınlar ekiplerin hızlı müdahalesiyle kısa sürede büyümeden kontrol altına alındı.

Saruhanlı’da Yangın…

Motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti .

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Motosiklet ile kamyonetin çarpıştığı kazada, alev topuna dönen motosikletin sürücüsü feci şekilde yanarak hayatını kaybetti.

Motosiklet alev topuna döndü, sürücü yanarak hayatını kaybetti

Akhisar ve Köprübaşı ilçelerindeki orman yangınları kontrol altına alındı.

Köprübaşı ve Akhisar yangınları kontrol altına alındı

Manisa İl Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk için, kurumda görev değişikliği nedeniyle veda programı düzenlendi.

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu.

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu

Kütahya’nın Gediz İlçesine bağlı Yeşilçay köyünde yapılan yağmur duası çevre köylerinde büyük bir katılımıyla gerçekleştirildi.

GEDİZ YEŞİLÇAY KÖYÜNDE YAPILAN YAĞMUR DUASINA YOĞUN KATILIM OLDU

Süper Amatör Lig'in yeni ekiplerinden Çınarobaspor, teknik direktörlüğe Musa Öz'ü getirdi.

Çınarobaspor'da Musa Öz dönemi

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde zirai alanda başlayan yangının ormana sıçraması sonrası devam eden yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Köprübaşı ilçesinde de orman yangını başladı

Alaşehir ilçesinde sürücüsünün farlarını açtığı otomobil seyir halindeyken birden alev alarak yandı. Yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Otomobil alev alev yandı

Yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan yaşlı adamdan 4 gündür haber alınamıyor.

Kayıp yaşlı adamdan 4 gündür haber yok

Kamyonundaki arızayı kontrol etmek için aracından inen sürücü, bir başka kamyonun arkadan çarpması üzerine olay yerine hayatını kaybetti.

Kamyonundaki arızayı kontrol için inen sürücü başka bir kamyonun altında kaldı

Jandarma Komutanlığı ve Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından Alaşehir ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 40 bin 892 sentetik ecza hapı ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.

Manisa’da jandarmadan uyuşturucuya darbe

Kadın arkadaşını bıçaklayarak öldüren şahıs, kendisini asarak intihar etti.

Kadın arkadaşını öldürüp intihar etti

Bahçelerinin zarar gördüğünü düşünerek yangın yerine geldi

Bir asırdır antik kentte yaşayan Durmuş dedeyi zar zor ikna ettiler

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
25.11.2013 17:18:48 893 0

Tarih: 25.11.2013 17:18 Güncelleme: 25.11.2013 17:18
Haberi Sesli Oku
26.07.2025 17:03:00