ŞATIRLAR - Manisa’nın Saruhanlı İlçesine bağlı Şatırlar Mahallesinde, Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen geleneksel hayır yemeğinin bu yıl 9.’si gerçekleştirildi.

Hayır Yemeğine, Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Siyasi Parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile civar il, ilçe, köy ve beldelerden davetliler katıldı.

Şatırlar köyü Dede dalları mevkii piknik alanında gerçekleşen geleneksel hayır yemeğinde din görevlilerinin okuduğu mevlit ve dualarla başladı. Programın ardından davetlilere, yöresel yemeklerden ikram edildi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı dayanışma ve kaynaşma yemeğine, çevre köylerden, beldelerden ve ilçelerden de katılım oldu.

Şatırlar Mahallesi Muhtarı Abdullah Kaya, mahalleden göç etmiş ve dışarıda oturan mahalle halkını bir araya getirmek amacıyla düzenlenen dayanışma ve kaynaşma yemeğinde, eski günlerin pekiştirildiğini kaydetti.

Muhtar Kaya “Bu yıl dokuzuncusunu düzenlediğimiz hayır yemeğinde sosyal ve kültürel değerlerimize olan bağımlılığımızı sergilemeyi amaçlıyoruz. Yerleşim açısından eski bir tarihe sahip olan Şatırlar mahallesinin tarihi çok eski dönemlere dayanıyor. Tarihsel bir değer taşıyan örf ve adetlerimizi pekiştirmek ve köyümüzün dışarıda oturan ailelerini bir araya getirmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 



Demirci’de kayıp kadını arama çalışmaları 7'nci gününde sürüyor

Manisa Ticaret Borsası zeytinde verim ve kaliteyi arttırmak için kolları sıvadı

Elektirik akımına kapılan işyeri ortağı hayatını kaybetti

Salihli'yi fırtına vurdu, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Turgutlu'da 3 Eve Yıldırım Düştü

Manisa'da cadde ve sokaklar göle döndü, birçok noktayı su bastı

Uzmanında Serviks Kanseri uyarısı

Alkol masasında tartışma kanlı bitti: 1 ölü 2 ağır yaralı

Araç şarampole uçtu: 1 yaralı

Öğrenciler camilerin tarihini yerinde öğreniyor

Manisa’dan Özel Eğitimde Reform Çağrısı: "Sektör Darboğazda, 27 Yaş Sınırı Kalkmalı"

Gülşah Durbay’ın ismi kadın kafede yaşatılacak

Demirci Halısı ICFE 2026 Fuarı'nda Dünya'ya tanıtılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde bir acı kayıp daha

Gelin, kaynanasına karaciğerini verdi

5 liralık anlaşmazlıkta kan aktı, eniştesini gözünü kırpmadan öldürdü

Marmara Gölü'nü kurtaracak projenin ihalesi tamamlandı

Genç Mizgin gece yarısı fenalaştı, kan donduran gerçek hastanede ortaya çıktı!

Eğitimle sporu birleştirdi, Türkiye ikinciliğine ulaştı

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Akyol: "Estetik; bireylerde sağlık, sosyal ve psikolojik rahatlama sağlıyor"

Filede büyük heyecan Salihli’de başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
4.05.2014 19:12:13 1374 0
Tarih: 04.05.2014 19:12 Güncelleme: 04.05.2014 19:12
Haberi Sesli Oku