SARUHANLI - Saruhanlı Belediyesi tarafından tahsis edilen 7 bin metrekarelik alana bin öğrenci kapasiteli Meslek Yüksekokulu binası yapılması için çalışmalara başlandı.

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz´ı Makamında ziyaret etti. Buradaki ziyaretin ardından birlikte Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ile görüşmek üzere Belediyeye geçen Kanyılmaz ve Çelebi bir süre Başkan Yaralı ile görüştü.

Belediyede yapılan görüşmenin ardından okulun yapılacağı alana geçen heyet, arazi üzerinde incelemelerde bulundu.

Rektör Çelebi, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki mevcut Meslek Yüksekokulu binasının yetersiz olduğunu ve ihtiyaca cevap veremediğini kaydetti.

Saruhanlı´ya yeni bir Yüksekokul binası yapılması konusunda çalışma başlatıldığını, Saruhanlı Belediyesinin meseleye sahip çıktığını ifade eden Rektör Çelebi, şöyle konuştu;

?Öyle Zannediyorum ki, Saruhanlı Meslek Yüksekokulumuz çok gecikmeden güzel bir binaya ve okul kampüs alanına kavuşacak. Gelişmeleri memnuniyetle takip ediyorum. Bu anlamda Belediye Başkanımız Hüseyin Yaralı´ya çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun, kendisi şehirle ilgili diğer işlerini bitirmiş artık önceliği Saruhanlı Meslek Yüksekokuluna ayırmış. Yüksekokulumuz, Saruhanlı´ya yakışır bir binaya kavuşacak. Bizde Üniversite olarak bu modern binada yeni bölümler devreye sokmayı ve her anlamda güçlendirmeyi düşünüyoruz. Bu manada Saruhanlı kalıcı bir Meslek Yüksekokulu kazanmış olacak.?

Başkan Yaralı ise Yüksekokulun bina ihtiyacı anlamında sıkıntısını yakından takip ettiklerini ve sorunun çözümü için önemli bir aşamaya gelindiğini dile getirerek şunları kaydetti;

?Bu konuda daha önceden tespitlerimiz var. Yeni okul binası yapılması ile ilgili sözlerimiz de var. Okul binası yapılması ile ilgili gayret göstereceğimizi söylemiştik ama ilçemizin alt yapı gibi diğer ciddi sorunları olduğu için bu tür hizmetlere ağırlık verdik. Zaman içerisinde ilçe merkezi olarak hepsini bitirdik. Şimdi ilçemize ve Celal Bayar Üniversitesi´ne yakışır, güzel bir Yüksekokul yapılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Belediyemize ait olan, Şehir merkezine ve sosyal tesislerimize yakın 7 dönümlük bir alanda bu binanın kurulması için plan ve projeleri Rektör hocamıza sunduk. Sağ olsun, kendileri de ciddi anlamda destek veriyor. İnşallah en kısa sürede ilçemize yeni bir Yüksekokul binası kazandırılması için ciddi bir noktaya gelineceğini düşünüyorum.?

Başkan Yaralı, açıklamasının ardından Rektör Çelebi´ye insan sağlığına faydası olduğu bilinen tespih hediye etti. Çelebi´de Başkan Yaralı´ya çiçek verdi.



Manisa'da terörle mücadele kapsamında 65 kişi tutuklandı

Manisa'da yılbaşı süresince 6 bin 904 personel görev yapacak

Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu

5 araçlı zincirleme trafik kazasında yaralanan sürücü kurtarılmadı

Yem kırma makinesinde çalışma yapan 26 yaşındaki genç şafta takılması sonucu öldü

Saruhanlı trafik kazası: 3 Yaralı

Çalınan koyunlar, jandarma tarafından bulundu

CHP Genel Başkanı Özel, Şehzadeler Belediyesini ziyaret etti

Apartmandan ayakkabı hırsızlığı kameraya yansıdı

Genç kardeşlerden Sarıgöl ekonomisine 700 bin fidan hamlesi

Manisa'da motosiklet denetimlerinde 1,8 milyon TL ceza

Genç güreşçiler Manisa’da mindere çıktı

Manisa Kent Konseyi 2026’ya "Katılımcı ve güçlü Manisa" hedefiyle yürüyor

Boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında öldürdü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Turgutlu Belediyespor Potada ve Filede Yılı Galibiyetle Kapattı

Cinayette sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Otomobil park halindeki tırın dorsesine çarptı: 1 ölü 1 yaralı

61 yıl hapis cezası bulunan 'suç makinesi' yakalandı

Ehliyet sınavında kalp krizi geçiren aday hayatını kaybetti

İzmir Doğal Yaşam Parkı’na siyah jaguar ve bozayı geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 20.04.2016 19:22:05 887 0
Tarih: 20.04.2016 19:22 Güncelleme: 20.04.2016 19:22
Haberi Sesli Oku