9285,26%2,81
34,49% 0,10
36,41% 0,19
2956,69% 0,74
4955,48% 0,56
Saruhanlı Devlet Hastanesi´nde kurulması planlanan Palyatif Bakım Ünitesi, felç, ALS, Alzheimer, kanser ve kalıcı sakatlıklar gibi uzun süre tıbbi bakım altında tutulması gereken hastaların takip ve tedavisi yapılacak.
-Gelişmelerden anında haberiniz olsun-
Saruhanlı Devlet Hastanesi´nde kurulacak olan Palyatif Bakım Ünitesi, tedavileri bazen aylar hatta yılları bulan uzun süreli bakım hastaları ve ailelerinin yüzünü güldürecek. İlk kez Amerika´dan örnek alınarak açılan Palyatif Bakım Ünitesi´nin bir yenisi de Saruhanlı Devlet Hastanesinde 10 yatak kapasiteli olarak açılacak. Ünitede, felç, ALS, Alzheimer gibi nörolojik bakım hastalarının yanı sıra, travma sonrası uzun süreli sakatlık yaşayan ya da kanser tedavisi gören yatağa bağımlı hastalara kadar, yoğun bakım gerektirmeyen ama tıbbi bakım altında olması gereken ancak büyük hastanelerde uzun süre tutulamadığı için evlerine yollanan hastaların takip ve tedavileri yapılacak.
-Ankara dışından hasta akını-
Saruhanlı Devlet Hastanesi Başhekimi ve Hastane Yöneticisi Uzman Dr. Ali Osman Çağlayan, yeni açılacak olan ünitede yara bakım hemşiresinden yoğun bakım uzmanına, fizyoterapisttene kadar her türlü hizmet verileceğini belirtti. Saruhanlı halkı için büyük önem arz ettiğini değinen Dr. Çağlayan, ?Uzun süreli hastalar o hastaneler için tedavi zincirini aksatacak unsurlardır. Akut yoğun bakım yatağı gereksinimi giderek artıyor ve şu an için mevcut yatak kapasitesinin en az 2 katı daha yatak gereksinimi var. İşte hastanemizde kurmayı planladığımız bu ünite sayesinde hem Saruhanlı´da hem çevre ilçelerden bu şekilde gelen hastalara ve ailelerine hizmet vereceğiz.? Dedi.
-Standarta dönüş tedavisi-
Üniversite veya eğitim araştırma hastanelerinde bir hastanın 9 günden fazla yoğun bakımda kalması durumunun tedavi sistemini aksattığına değinen Dr. Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürüyor: ?Dünya standartı ortalama 25 gün. Bu süre sonrası hasta kronik evreye geçiyor. İşte bu hastaların standarta dönüşmüş tedavisini kaldığı yerden biz devam ettireceğiz. Hasta buradan ya evine ya da bakım evine transfer ediliyor. Burası kanser nörolojik hastalıklar, çoklu organ yetmezliği gibi uzun süren tedavi ihtiyacı içindeki hastaların umut merkezi. Hasta yakını eğitimi yapılıyor. Türkiye´nin ihtiyacı olan ünitelerden biri. Nüfus yaşlandı ileri dönem kronik bakım hastalıkları çoğalıyor. Bu nedenle bu tip merkezlere çok ihtiyaç var.?