SARUHANLI - Saruhanlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü İlçedeki 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Programa CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, İlçe Kaymakamı Necmettin Yalınalp, Belediye Başkanı Zeki Bilgin, protokol üyeleri ve diğer davetliler katıldı.

Tören, Mülki İdare Amirliği, Belediye Başkanlığı ve mecliste grubu bulunan siyasi partiler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin anıta çelenk sunması ile başladı. Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

Belediye Başkanı Zeki Bilgin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, bu topraklar üzerinde 99 yıldır, huzur ve güven içinde yaşadığımızı, bunu da atalarımıza borçlu olduğumuzu ifade etti.

Yedi Eylül tarihinin Saruhanlı için sıradan bir gün olmadığını belirten Bilgin, Yedi Eylül’ün Saruhanlı’nın özgürlüğüne kavuştuğu tarihi bir gün olduğunu dile getirerek şunları kaydetti;

“Bugün 7 Eylül, bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan, emperyalist güçlere unutamayacakları bir dersi verdiğimiz gündür. Bugün Saruhanlımızın gurur günüdür. Bugün Saruhanlımızın Bayramıdır. Bayramımız kutlu olsun. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz milletimizin destanlarla dolu bir tarihi vardır. Kurtuluş günlerimiz işte böyle bir tarihin ürünüdür. Bizler bugün burada sıradan bir kutlama yapmak için değil, 99 yıl önce bu vatan için nasıl can verildiyse bu günde aynı kararlılık ve inançta olduğumuzu göstermek için toplandık."

Başkan Bilgin "Bu duygularla bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm hemşerilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Protokol üyeleri, buradaki programın ardından Saruhanlı ve Yılmaz mezarlıklarını ziyaret ederek şehit mezarlarına karanfil bırakıp dua etti.



Nefes borusuna mandalina kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

Ferdi Zeyrek davası: Sanıklar suçlamaları reddetti

Manisa'ya Türkiye'de 6'ncı Adli Toksikoloji Laboratuvarı yetkisi

Büyükbelen Yolunun İhalesi 7 Ocak 2026’da

Manisa GSB Kadın Voleybol Takımı Türkiye ikincisi oldu

1 kişinin öldüğü kazada belediye başkanının oğlu da ağır yaralandı

Sahte içki operasyonu: 2 bin 850 litre etil alkol ele geçirildi

Motosiklet kazasında ölü sayısı 2'ye çıktı

Yolcu minibüsü devrildi: 7 yaralı

Kavga değil adeta meydan muharebesi: Taş, sopa ve silah kullanıldı, 1 kişi yaralandı

Gündem yaratacak iddia: Memura 30 bin TL'lik seyyanen zam teklifi geri çekildi

Yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu

Park halindeki otomobil küle döndü

Alkolün etkisi ile araçta sızdı, vatandaşlar hayatından endişe etti

Kaybolan çocuk için arama çalışmaları başlatıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Şehzadeler Belediyesi’nden Başkan Gülşah Durbay’ın Sağlık Durumuna İlişkin Açıklama

Saruhanlı Belediyesi’nden Kırsal Yollara Dokunuş

Turgutlu Belediyespor Takımları Bu Hafta İç Sahada

Vali Özkan, TEKNOFEST’te Dereceye Giren MCBÜ Takımlarını Misafir Etti

MCBÜ mühendislikte Avrupa Ligine adını yazdırdı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 7.09.2021 15:19:00 811 0
Tarih: 07.09.2021 15:19 Güncelleme: 07.09.2021 15:19
Haberi Sesli Oku