SARUHANLI - Saruhanlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü İlçedeki 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Programa İlçe Kaymakam Vekili Celal Ateşoğlu, Belediye Başkanı Zeki Bilgin, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Mülki İdare Amirliği, Belediye Başkanlığı ve mecliste grubu bulunan siyasi partiler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin anıta çelenk sunması ile başladı. Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

Belediye Başkanı Zeki Bilgin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, bu topraklar üzerinde 100 yıldır, huzur ve güven içinde yaşadığımızı, bunu da atalarımıza borçlu olduğumuzu ifade etti.

Yedi Eylül tarihinin Saruhanlı için sıradan bir gün olmadığını belirten Bilgin, Yedi Eylül’ün Saruhanlı’nın özgürlüğüne kavuştuğu tarihi bir gün olduğunu dile getirerek şunları kaydetti;

 

“Bugün 7 Eylül, bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan, emperyalist güçlere unutamayacakları bir dersi verdiğimiz gündür. Bugün Saruhanlımızın gurur günüdür. Bugün Saruhanlımızın Bayramıdır. Bayramımız kutlu olsun. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz milletimizin destanlarla dolu bir tarihi vardır. Kurtuluş günlerimiz işte böyle bir tarihin ürünüdür. Bizler bugün burada sıradan bir kutlama yapmak için değil, 100 yıl önce bu vatan için nasıl can verildiyse bu günde aynı kararlılık ve inançta olduğumuzu göstermek için toplandık."

Başkan Bilgin "Bu duygularla bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm hemşerilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Öğrenciler tarafından şiir okunup halk oyunları gösterisinin de sergilendiği programın ardından protokol üyeleri, Saruhanlı ve Yılmaz mezarlıklarını ziyaret ederek şehit mezarlarına karanfil bırakıp dua etti



Demirci’de kayıp kadını arama çalışmaları 7'nci gününde sürüyor

Manisa Ticaret Borsası zeytinde verim ve kaliteyi arttırmak için kolları sıvadı

Elektirik akımına kapılan işyeri ortağı hayatını kaybetti

Salihli'yi fırtına vurdu, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Turgutlu'da 3 Eve Yıldırım Düştü

Manisa'da cadde ve sokaklar göle döndü, birçok noktayı su bastı

Uzmanında Serviks Kanseri uyarısı

Alkol masasında tartışma kanlı bitti: 1 ölü 2 ağır yaralı

Araç şarampole uçtu: 1 yaralı

Öğrenciler camilerin tarihini yerinde öğreniyor

Manisa’dan Özel Eğitimde Reform Çağrısı: "Sektör Darboğazda, 27 Yaş Sınırı Kalkmalı"

Gülşah Durbay’ın ismi kadın kafede yaşatılacak

Demirci Halısı ICFE 2026 Fuarı'nda Dünya'ya tanıtılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde bir acı kayıp daha

Gelin, kaynanasına karaciğerini verdi

5 liralık anlaşmazlıkta kan aktı, eniştesini gözünü kırpmadan öldürdü

Marmara Gölü'nü kurtaracak projenin ihalesi tamamlandı

Genç Mizgin gece yarısı fenalaştı, kan donduran gerçek hastanede ortaya çıktı!

Eğitimle sporu birleştirdi, Türkiye ikinciliğine ulaştı

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Akyol: "Estetik; bireylerde sağlık, sosyal ve psikolojik rahatlama sağlıyor"

Filede büyük heyecan Salihli’de başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 7.09.2022 16:20:00 1183 0
Tarih: 07.09.2022 16:20 Güncelleme: 07.09.2022 16:20
Haberi Sesli Oku