Anahtar Kelimeler: Saruhanlı ' Güzellikleri...

MANİSA/SARUHANLI - Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgi'in girişimiyle başlatıan ilçedeki el değmemiş doğal güzelliklerin turizme kazandırılması çalışmalarına başlaması ilçeye olan ilgiyi artırdı.

Saruhanlı'da Keşfedilmeyi bekleyen doğa harikası kanyonlar, göletler ve tarihi eserler, belediyenin yapacağı çalışmalarla turizme kazandırılması amaçlanırken, daha çalışmalar başlamadan doğa tutkunları ilçenin yolunu tutmaya başladı. Manisa'nın Sultani üzümüyle meşhur ilçelerinden biri olan Saruhanlı'daki el değmemiş doğal güzellikleri ve tarihi kültürel yapıları belediyenin çalışmalarıyla turizme kazandırılacak. 5 yıl boyunca Manisa Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği yapan ve o dönem Manisa ilçelerinin tanıtıldığı bir kitapçık çalışmasında Saruhanlı’dan tek bir görselinin olmamasının üzüntüsünü yaşayan Zeki Bilgin Saruhanlı Belediye Başkan seçildikten sonra ilçenin tanıtımı için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Görevlendirdiği ekip tarafından ilçenin el değmemiş doğal güzellikleri ve tarihsel yapıları gün yüzüne çıkarılırken şimdiden ilçeye olan ilgi arttı.
 

Doğa tutkunlarının yeni adresi: Saruhanlı


“Henüz çalışma yapılmadan çok sayıda ziyaretçi geldi”

Planlanan proje hayata geçtiğinde Saruhanlı’nın önemli bir 
turizm merkezi olacağını kaydeden Başkan Bilgin, “Saruhanlı’nın turizm ve doğa harikası o kadar çok yeri var ki keşfedilmemiş, kimse ilgilenmemiş. Ben Saruhanlı’nın sosyal, tarihsel, kültürel anlamda da öne çıkması için mücadele ediyorum. Ben geçen dönem Manisa Büyükşehir Belediyesinde meclis üyesiydim 5 yıl. Hemen hemen 2 yılda daimi encümendim. İlçelerle ilgili kitapçık geldi. Her ilçe kendi tarihi ve doğa güzellikleriyle ilgili bazı görseller göndermişler. Kitapçık yapıyorlar. Saruhanlı’yla ilgili bir tane görsel yoktu. Bu çok büyük bir eksiklikti Saruhanlı adına. Geldiğim gibi bunları ön plana çıkarmak istedim. Geldiğim gibi talimat verdim. Arkadaşlarım da layıkıyla işini yaptı.

Doğa tutkunlarının yeni adresi: Saruhanlı

 

Çünkü sen başta neyse alttaki de odur, seni yansıtır. Aydınlar’da bir tepe gölümüz var. Tepe Gölümüzde yıllardan beri belki çok uzun yıllardır atlar var doğada kendi halinde, inekler var, bu inekleri bazı insanlar gidip hep vurmuşlar. Bunlar artık engellendi. Köylü vatandaşlarımız bir zaman bırakmış oraya zamanla birmiş 5 olmuş, beşmiş 20 olmuş bu şekilde çoğalmışlar. Belli bir süre sonra dışarıdan gelen avcılar, kasaplar, celepler, bunları vurup götürmüş. Buraları öne çıkardık ve tahsisini istedik. Buraları turizme açmak, turizme kazandırmak, oralarda piknik yapacak ailelere ortam sağlama adına bu çalışmaları yaptık. Çaltepe’de bir kanyonumuz var. Bunu öne çıkardık. İzmir’den Manisa’dan, Balıkesir’den, Türkiye’nin her yerinden ziyaretçiler geliyor. Şuan hizmete bile sokamadık. Yollarını yapmamız gerekiyor, düzenleme yapmamız gerekiyor. Ama bunu paylaşmamızın hemen ardından insanlar buraya geldi nerede burası diye. Bunlar güzel şeyler.” dedi.
 

 

Doğa tutkunlarının yeni adresi: Saruhanlı

Kuş gözetleme kulesi

Marmara Gölü sınırına kuş gözetleme kulesinin olduğu alanda yapmayı planladıkları projeden de bahseden Başkan Bilgin, “Büyükbelen’de belediyemize ait bir arazide Milli Parklar Müdürlüğünün yapmış olduğu bir kuş gözetleme kulesi var. 15 metre yüksekliğinde. Oraya teknik ekibimizle birlikte gittik. Karşısında Marmara Gölü var. Dibine kadar su geliyor. Şuan su çekilmiş durumda ama onun önüne iskele yapmak ve orasını da turizme açarak tüm vatandaşlarımıza hitap edecek şekilde, sadece Saruhanlı’ya değil, çünkü Gölmarmara’ya sınır, Ahmetli’ye sınır, Salihli’ye sınır. İzmir’den, Balıkesir’den, Uşak’tan bile oraya insanların geleceğine inanıyorum. Çünkü çok güzel doğa harikası bir yer. Göl suyu çekilince kayıklar kenarlarda kalmış. Tam bir fotoğrafçılık sanatı çalışılabilecek bir alan. Herkese tavsiye ederim. Orada Anıtlar Kuruluyla ilgili izin almamız gerekiyor, tarihi eserler var yer altında. Birinci derece sit alanı olan yerler var. Onlarla ortak çalışarak bungalov evler, spor alanları, yürüyüş alanları, aktivite alanları yaparak orayı da turizme kazandırmak istiyoruz. Onun yanında hemen sınırında 35-40 dönüm arazimiz var. Kuş gözetleme kulesinin yapıldığı arazide belediyemizin. Ama tabii ki sit alanında bir yere kazma vuruyorsunuz ne çıkacağını bilemiyorsunuz. Biz kazacak ve kalıcı bir yer yani betonarme yapmak istemiyoruz. O alanın üzerine ahşaptan yapılarla inşallah orasını Saruhanlı, Manisa ve ülkemizin hizmetine sunmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

 

Doğa tutkunlarının yeni adresi: Saruhanlı

Sarıçam da turizme kazandırılacak

“Bunun gibi bir çok yerimizi ön plana çıkarmayı düşünüyoruz.” diyen Başkan Bilgin açıklamasını şöyle tamamladı: “Bir de Sarıçam diye bir yer var. Sarıçam’ın da tarihte yeri vardır. Osmanlı’da Osmanlı’dan önce Bizans döneminde bile yerleşim yeri. Şimdi oraya odaklandık. Daha yeni oraya gittik. Çok fazla tarihi eserler, taşlar, kalıntılar fazlasıyla var. İnşallah bu alanı da ön plana çıkarırız diye düşünüyorum.”

 

Doğa tutkunlarının yeni adresi: Saruhanlı



Çocukluk arkadaşını kız meselesi nedeniyle çıkan tartışmada silahla vurarak öldürdü.

Çocukluk arkadaşını silahla vurdu! Kız meselesi kanlı bitti!

Soma ilçesinde kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan gölette balık ölümlerinin önüne geçmek için kurumlar seferber oldu.

Balıklar ölmesin diye zamanla yarıştılar

Spor Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonası, Mardin’de 72 ilden gelen bin 344 sporcunun katılımıyla Artuklu Yeni Spor Salonu’nda yapıldı.

Salihlili judocular Erel ve Madan, Mardin’de şampiyon oldu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Özellikle gençlerimizde ve kadınlarımızda sigara kullanım oranları artmaya başladı"

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Berber oldukları öğrenilen iki arkadaş araçlarının yanında başlarından vurulmuş halde ölü bulundu.

Tüyler ürperten olay! İki genç başlarından vurulmuş halde ölü bulundu

Dizi ve sinema filmi setlerinde başlayan 15 yıllık dostluklarını, Kulyas 2 isimli korku tarzındaki sinema filminde oyunculuklarıyla taçlandırdı.

MUHTEŞEM İKİLİ KULYAS 2'DE

Sağnak Serra Kalaycı 200 metre karışık, 100 metre ve 200 metre sırtüstünde ikinci.

Yunusemreli yüzücüler SEM yarışlarında göz doldurdu

Meme kanseri tanısı konulan 88 yaşındaki bir hastaya, anestezi verilmeden, palyatif tedavi amacıyla mikrodalga ablasyon işlemi başarıyla uygulandı.

O hastanede ilk kez uygulandı

"Hastalarımız tahlil hizmetine çok hızlı ulaşabiliyor"

Menemen'de hastane konforunda poliklinik

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan eğitmenlere teşekkür sertifikası takdim etti.

Aliağa’da engelleri aşan eğitim

Alaşehir'de 2 bin 903 kök kenevir ve 8 kilo 820 gram kubar esrar ele geçirildi.

Alaşehir'de yasa dışı kenevir ekimine jandarma darbesi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Yaşayan İnsan Hazinesi - Kültürel Miras Taşıyıcısı Hayri Dev'i ölümünün 7. yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Başkan Arslan vefatının 7. yılında Hayri Devi unutmadı

Kemalpaşa ilçesinde bakım ve onarım çalışması sırasında elektrik akımına kapılan genç işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Elektrik akımına kapılan genç işçi hayatını kaybetti

Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettiği olaya ilişkin davaoa sanık sayısı 45’e yükseldi.

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay: "Cemil Başkan baskıyla, tehditle bizleri eline almaya çalışıyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerin eylemi 9'uncu gününde sürüyor

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 12.04.2022 11:40:00 1152 0

Tarih: 12.04.2022 11:40 Güncelleme: 12.04.2022 11:40
Haberi Sesli Oku
18.07.2025 16:54:00