MANİSA/SARUHANLI - 19 Nolu Saruhanlı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi de her gün zamlanan akaryakıt fiyatlarına tepki gösterdi.

19 Nolu Saruhanlı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ramazan Uzundal,  Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Arif Bilek, Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaleti Kooperatifi Başkanı Ali Kan, Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Emin Kenez toplu taşıma esnafına destek verdi.

19 Nolu Saruhanlı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ramazan Uzundal,  “Son zamanlarda gelen bu büyük krizlerden dolayı artık biz bu işi gerçekten yürütemez hale geldik. En sonda yaşadığımız kriz ekonomik krizler mazota olan zamlardan biz bu otobüsleri artık yürütemez hale geldik. Mazot alamaz hale geldik.  15 günlük bir dağıtım yaptık mazot parasıyla kazandığımız para 15 günde fit’e fit çıktı üyelerim bir kuruş para almadı. Çok büyük sıkıntılar çekiyoruz bu işi yürütemiyoruz artık ne kadar üstüne düşsek de neler yapsak da tabi ki Cengiz Başkanımızdan Allah razı olsun yardım ediyor. 1300 gibi bi yardımı oldu bize devletten de 1500 TL alıyoruz ama yetmiyor. Bu gün için mazot 30 lira oldu geçen sene bugün mazot 7 lira 34 kuruşmuş yolcu ücretimiz 5.5 liraymış bu sene mazot 30 lira oldu. yolcu ücreti 14.50 oldu artık karşılamıyor ne yaparsak yapalım karşılamıyor çok zor durumdayız. Üyelerim çok zor durumda araba kapatmaktan yana asla değiliz Cengiz Başkan elini altına koyuyor. ama bu durumda kaliteli hizmet yapmak olmuyor. Saruhanlı halkına hizmet etmek istiyoruz.  çaba sarf ediyoruz olmuyor. Ne yaparsak yapalım olmuyor devletimiz bize ÖTV’siz mazot vermesi lazım başka bir çıkar yolu yok bu işin.

Ne yaparsak yapalım ne edersek edelim elimizi ne kadar tasın altına koysak da olmuyor hizmetin kalitesini düşüremiyoruz. İnsanlarımız haklı gelmek gitmek istiyor saatinde biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. İyi hizmet etmek istiyoruz. Gelen bu zamlar bu gelen arabaların tamiri olmuyor şuan da 15 günde dağıttığımız para sadece mazot parası. Şoför parası yok tamir parası yok, arabanın gelir gideri yok, vergisi yok sigortası yok. Hiç bir arabalar lastik alamıyor işin içinden çıkamaz hale geldi.  Her şeye şaşırmış durumdayız devletimizin bu işe el atması lazım Cengiz Başkanımızdan da kilometre başı biz ücret talep ediyoruz.  Başka türlü işin çıkarı kalmadı hiç bir arkadaşım gitmemek için uğraşmıyor. Herkes gidelim diyor görevimizi yapalım diyor mazotçuya öder olduk üyelerim 5 kuruş para alamadı. 6.15’te sefere başlıyor şoförüm.  Gece 12’de iniyor evine 1 tane ekmek götüremiyor.  Günah yani çok rahatsızız olmuyor. Yani 15 gün hizmet ediyorum cebime 1 kuruş para girmiyor.  İzmir’den gelen arkadaşlarımız var karşılamıyor artık ne yapacağımızı şaşırdık. Kapatmak gibi niyetimiz yok görevimizin sonuna kadar arkasındayız bu ısı yıllardır yapıyoruz ben böyle bir şey görmedim çok zor bize ÖTV’siz mazot almadığı sürece biz bu işi yürütemeyiz” dedi.

Zamlara yetişmenin mümkün olmadığının altını çizen Uzundal, “Şaka gibi bir şey zamlara yetişemiyoruz yetişmek mümkün değil. İlk arabam Büyükbelen’den Manisa’ya 756 TL mazot yakıyor. Bir gidiş geliş Büyükbelen’den 756 TL yani sadece Saruhanlı’dan ise 356 TL mazot yakıyor sadece.  Zamlara yetişemiyoruz ayın 1’ınde zam aldık ayın 15’inde faaliyete geçti,yüzde 30 gibi zam verildi ama mazota da 7 TL mazota zam geldi, bugün mazot 30 TL yanı bu işin dayanalacak gücü kalmadı yapamıyor isteksek te olmuyor.” diye konuştu. 

Bugün 1 depo mazotun 3 bin lira, 3 bin 200 liraya dolduğuna dikkat çeken Uzundal, “ 3 bin lira falan 3200 liraya falan doluyor bir depo mazot ve 2 gün gidiyor yoluna göre. Coğrafi olarak Şehzadeler’e göre daha geniş bir alandayım.  İshakçelebi de bende Gümülceli,  Koldere’de bende, Gökçeköyde bende Paşaköy de bende. Coğrafi olarak çok dağınık olduğum için 30 arabayla zor döndürülebiliyorum. Bir tane araba eksildiği zaman her şey felç oluyor” dedi.

Saruhanlı Şoförler Odası başkanı Arif Bilek,  “Son 2.5 yıldır önce yolcu kısıtlamalarımız oldu. Pandemi bitecek diye bekledik. Her beklediğimizde zaman uzadı.Şu anda da akaryakıtın çok yüksek olması dolayısıyla 15 gündür çalışmamızın karşılığını hiç alamadık.Kooperatifin topladığı ücret mazot ücretini ödedi. Vergi borçları, sanayi borçları çok fazla birikti. Esnafımızın artık yürüyecek gücü kalmadı. Kooperatif başkanımıza anahtarları bırakmak istiyorlar. Her gün zarar ede ede çalışmak istemediklerini belirtiyorlar. Biz görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam etmek istiyoruz. Hükümetimizden, Cumhurbaşkanımızdan yeni düzenlemeler, destekler bekliyoruz. Bu sıkıntı sadece Saruhanlı’da değil tüm Türkiye’de toplu taşıma esnafı zor durumda. Gelen giden milletvekillerimize herkese sıkıntıları anlatıyoruz 2 yıldır bir düzenleme getirilmedi. İnşallah devletimiz destek çıkar. Akaryakıta ÖTV KDV indirimi gelir. Büyükşehir başkanımızdan kilometre başı destek istiyoruz. Lastik patlıyor yeni lastik alamıyoruz çıkma lastik alıyoruz. Hükümetimizden acil destek  bekliyoruz.’’ diye konuştu.

Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Emin Kenez, esnafın akaryakıt zamları nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını kaydetti. Kenez, sıkıntıların giderek arttığını belirterek, devlet büyüklerinden destek istedi.

Toplu taşıma şoförü İsmail Saraç,  “Başkanlarımın dedikleri doğrudur. 15 gündür ücretlerimizi alamadık. Manisa’dan kendi aracımla gidip geliyorum. Devletin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Ayrıca 30.03.2022 tarihinde 8.15’te aracımın çıkmadığını söylediler. Fakat aracım çıktı. Arıza yaptığı için onun yerine 45 UP 2066 plakalı araç çıktı. Fakat ekranda 2048 olduğu yerde durduğu için bana belediye ulaşımdan 583 TL ceza geldi. Çıkan arabanın raporu Salih beyde vardır. Bu cezaya karşıyız. Dile getiremedik. Şu an dile getirmeye çalışıyoruz.  Bu sorunun çözülmesini istiyorum’’ dedi.

 Araç sahibi Tekin Arı, “Şu an belediye adı altında çalıştığımız için bedavadan insan taşımız oluyoruz. Bedavadan kart basılıyor bize ödenen bin beş yüz TL biz niye 9 bin 500 TL ödeyelim. Herkes nasıl ki lokantadan bedava yemek yiyemiyorsa biz niye bedava bindirelim. Biz devlet değiliz ki. Devlet vatandaşına bu imkanı sağlıyorsa bizim de hakkımızı ödemeli. Burada bir hukuksuzluk var. Kölelik devrini yaşıyoruz. Devlet şu an benim aracıma resmen haciz koymuş Bir vatandaş olarak k sesimizi duyurmak işitiyoruz. Ulaşımı ücretsiz kullananlara devlet tarafından hak görülmüş kullansınlar saygı duyuyoruz. Ama bize de hakkımızı versinler. Biz bu şekilde şoförümüze ücretlerini veremiyoruz” diye konuştu.



Bülent Arınç: “Değer Erozyonu Türkiye’yi Bu Hâle Getirdi”

İzmir'de dine, Peygamber Efendimiz'e ve Atatürk'ün annesine hakaret eden kişi tutuklandı

Ekrem Başkan, Yeni Kavşak Projesi İçin İzmir'de

Doğal gazını yakmayarak komşudan geçinene kötü haber

İhmal edilen baca temizliği yangına neden oluyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden üretimde rekor yıl

Açılan tapu davası 71 yıl sonra sonuçlandı

Başkan Kaplan'dan Arslan ailesine ziyaret

Zeyrek’ten katılımcı yönetim vurgusu ve imar planı müjdesi

Yenidoğan çetesiyle ilgili yeni gelişme: 13 hastane ve 3 şirkete kayyum atandı

Türk Sağlık Sen'den aile hekimleri ve çalışanlarına tam destek

Manisa'da 3 bin 500 yükümlü topluma kazandırılacak

Devriye görevinde fenalaşarak hayatını kaybeden polis memuruna son görev

Vali Özkan'dan Suriye'deki hapishaneden kurtarılarak vatanına kavuşturulan gencin ailesine ziyaret

Müdür Aktaş’tan vatan için can verenlere vefa: “Şehit emanetleri yalnız değil”

Duvarı kırıp 35 yıllık komşusunun eşyalarını çalmıştı, "Alkolün etkisindeydim" dedi

Manisa'da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Paneli düzenlendi

Suriye’deki hapisten kurtarılan Saruhanlılı genci yurda giriş yaptı

Erdoğan'ı protesto edip tutuklanmıştı! Sena Eliküçük cezaevinde yaşadıklarını anlattı: Çıplak arama...

Sağlık birimlerinde 26 bin 673 sözleşmeli personel istihdam edilecek

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Son Dakika 17.06.2022 17:50:00 2743 0

Tarih: 17.06.2022 17:50

Haberi Sesli Oku