SARUHANLI - E-Twinning ‘Uzağı Yakın Edelim Projesi’, Adiloba İlkokulu müdür yardımcısı Nazife Çilek Baysal, Saruhanlı Anaokulu 4-B şubesi öğretmeni Duygu Turkaç Aydın, Saruhanlı Anaokulu 4-C şubesi öğretmeni Meral Çilek Boynukara ve diğer illerden 5 öğretmenin daha katılımıyla gerçekleşti.
Günümüz dünyasında teknolojinin gelişim gösterdiği alanlardan belki de en önemlisi eğitim alanı oldu. Yeni dijital teknolojilerin artışı öğretim sürecinin iyileşmesine yol açmış, eğitimde çeşitlilik arttı. Dijital teknolojilerin eğitim sürecinde kullanımı, öğrenci motivasyonunu konsantrasyonunu düşüncelerinde bağımsız olmalarını sağladı. Dijital öğrenme yöntemleri ile eğitim alan bir öğrenci, çalışma ve sosyal hayatında da diğerlerine oranla daha aktif katılım sağlayabiliyor. Tüm dünyada yaşanan pandemi süreci, sanal öğrenme ve digital becerilerin geliştirilmesi zorunluluğunu doğurdu. Bu proje ile uzaktan eğitim ve pandemi sürecinde öğrencilerin; yaratıcılıklarını, sorun çözme yetilerini ve digital becerilerini, girişimcilik yönlerini geliştirmeyi ve aynı zamanda sosyalleşmelerini hedefledi. Yaratıcı fikirlerini geliştirebilmeleri için etwinning web 2.0 araçları ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Bu kapsamda E-Twinning ‘Uzağı Yakın Edelim Projesi’, Adiloba İlkokulu müdür yardımcısı Nazife Çilek Baysal, Saruhanlı Anaokulu 4-B şubesi öğretmeni Duygu Turkaç Aydın, Saruhanlı Anaokulu 4-C şubesi öğretmeni Meral Çilek Boynukara ve diğer illerden 5 öğretmenin daha katılımıyla gerçekleşti.
Proje, başka şehirlerde bulunan müzeleri öğrencilere sanal ortamda gezme imkânı sağlıyor.
6 hafta süren projeyle birlikte öğrenciler, Kayseri Milli Mücadele Müzesi’ni, Çanakkale Müzesi’ni, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi’ni, Konya Bilim Müzesi’ni, Ankara Polis Müzesi’ni ve İstanbul Oyuncak Müzesi’ni hem gezme imkânı bulmuş oldu hem de kültürel ve sanatsal etkinliklerle eğlenerek öğrenmelerini sağladı.