Saruhanlılı Öğrenciler 4004 TÜBİTAK projesinde

Saruhanlı’daki iki okuldan öğrenciler 4004 TÜBİTAK proje çağrısı kapsamında 21-26 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Mavi Bilye Enstitüsü: 'Bilim İnsanı Olmak İçin Büyümene Gerek Yok!'" başlıklı projeye katılım sağlayacak. 

Bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasını ve katılımcıların bilimsel olguları fark etmelerini sağlayan 4004 TÜBİTAK proje çağrısı kapsamında Uluderbent Ortaokulu'nun yürütücü kurum olduğu, 21-26 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Mavi Bilye Enstitüsü: 'Bilim İnsanı Olmak İçin Büyümene Gerek Yok!'" başlıklı projede Saruhanlı Neval Yaralı Milli Egemenlik Ortaokulu ve Saruhanlı Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden oluşan grup proje kapsamında; yaparak ve yaşayarak kalıcı bir şekilde öğrenme süreci geçirerek;

Drama, oryantiring, argümantasyon, dikotom tayin, teknolojik uygulamalar, eğitsel oyunlar, modelleme, storigami, gökyüzü gözlemi gibi etkinliklere katılacak.

Öğrenciler ayrıca, "Philadelphia Antik Kenti", "Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu", "Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı", "Atık Su Tesisi", "Güneş Enerjisi Santrali", "Mobil Bilim Merkezi" gibi yerlerde düzenlenecek etkinliklerle bilgilerini somutlaştırma imkânı bulacaklar.

Projede, çevre sorunları ve çözümleri, doğa bilinci, farklı bilim dallarının tanınması, kavram yanılgılarının giderilmesi, ekolojik ayak izi farkındalığı, bilimsel araştırmaların doğası gibi konularda katılımcıların bilgi ve farkındalığının artırılması amaçlanmakta.

Katılımcılar, bilimin doğası ve bilimsel süreçler ile ilgili gözlem ve çıkarım arasındaki fark, teori ve kanun, bilimde hayal gücü ve yaratıcılık gibi unsurları öğrenme fırsatı bulacaklardır.

Projede, yürütücü kurum ile Alaşehir Belediyesi başta olmak üzere iş birliği yapılan kurum/kuruluşlarla koordineli çalışmalar gerçekleştirilecek. Bilimin doğası, bilimsel bilgi ve sorgulamanın önemi vurgulanarak, öğrencilerin bu konularda yeterli anlayışa sahip olmalarına katkı sunulacak. 

Öğrencilere bol etkinlikli bir hafta bekliyor.



Manevra yaptığı sırada denize düşen aracın sürücüsü öldü

İki yıllık husumet ölümle bitti

Saruhanlı'da vefat...

İZMİR KEMALPAŞA YÖRÜK TÜRKMEN DERNEĞİNİN DÜZENLEDİĞİ KEŞKEK VE YAREN GECESİ 5 EKİM’DE

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI!..

Dijital ortamda 272 kişiyi 17 milyon 500 bin TL dolandıran çeteye polisten darbe

Köprülü kavşakta kaza yapan otomobil 5 metreden aşağıya ters düştü: 1 ölü, 2 ağır yaralı

Araç sahipleri dikkat! Benzine zam geldi, tabela değişti

Başkan Zeyrek: “Manisa için tarihi bir gün”

Sürdürülebilir Manisa için ‘Hareket’ edildi

Eşyalarını almaya gittiği evde boşanma aşamasındaki eşini boğarak öldürdü

Hobisi sayesinde hem sağlığına kavuştu hem meslek sahibi oldu

Metin Arolat'ın cenazesi İzmir'de gözyaşlarıyla uğurlandı

Tiktok fenomeni Kübra Aykut 5. kattan atlayarak intihar etti ölmeden önceki paylaşımı dikkat çekti

Anne Oğul gözyaşları arasında toprağa verildi

Önce sevgilisini öldürdü, ardından kendini vurdu

Manisa OSB'deki fabrika inşaatında göçük: 1 işçi öldü

Şehit cenazesinde Özel'i protesto eden belediye işçileri işten çıkarıldı

Manisa'nın fosil ormanı tabiat anıtı olarak tescillendi

Saruhanlı’da Ünlü Sanatçılar Rüzgarı Esti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 22.08.2024 14:06:00 0

Tarih: 22.08.2024 14:06

Haberi Sesli Oku