Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin bölgesindeki teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla 20 Ocak´ta başlatılan ?Zeytin Dalı Harekatı?na katılan askerler, şehit düşen silah arkadaşlarını unutmadı. Şırnak´ta geçen yıl Nisan ayında terör örgütü PKK´ya yönelik operasyonda şehit düşen Saruhanlılı İstihkam Uzman Çavuş Nezir Pirnarcı´nın adının yazılı olduğu havan mühimmatı, yapılan atışla terör hedefini vurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hudutlarda, bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ üyesi teröristleri etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00´de başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı" devam ediyor.

Türkiye´nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) terörle mücadeleye yönelik ilgili kararlarıyla Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi´nin 51´inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak yürütülen harekat kapsamında terör hedefleri vuruluyor.

Mehmetçik, gerek harekat sırasında gerekse daha önceki operasyonlarda şehit olan silah arkadaşlarını unutmadı. Bu çerçevede Şırnak´ta geçen yıl Nisan ayında terör örgütü PKK´ya yönelik operasyonda şehit düşen Saruhanlılı İstihkam Uzman Çavuş Nezir Pirnarcı´nın ismi, Mehmetçik tarafından 106 milimetrelik havan mühimmatına yazıldı.

Söz konusu mermi, Afrin´in kuzeybatısında belirlenen terörist gruba yönelik atışta kullanıldı. Şehidin isminin yazılı olan havan mermisi, yapılan atışla terörist grubun bulunduğu hedefi vurdu.

BAŞKAN YARALI: DEVLETİMİZİN VE ASKERİMİZİN YANINDAYIZ

Başkan Yaralı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada masum insanları katleden ve Türkiye´nin güvenliğine açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalamayacaklarını vurgulayarak, Fırat Kalkanı ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekatı ile devam eden operasyonlarıyla Türkiye´nin, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde verdiğini söyledi.

Afrin´in huzura kavuşacağı günlerin yakın olduğunu belirten Yaralı, ?Kahraman Türk askerimiz o bölgede ki hainleri temizlemeye devam ediyor. Şanlı Ordumuz sınır namustur bilinci ile sınırımızda hainlerin yuvalanmasına müsaade etmeyecektir. Bizler de kahraman askerlerimize destek olmak amacıyla ilçemizi bayrağımız ve afişlerle donattık. Rabbim Türkiye ve Dünya´nın farklı bölgelerinde görev yapan tüm Kahraman Askerlerimizi korusun. Dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız. Bu vesile bu topraklar için can vermiş tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet dilerim? dedi.

 



“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 31.01.2018 13:00:36 550 0

Tarih: 31.01.2018 13:00
Haberi Sesli Oku
28.06.2025 09:27:00