SARUHANLI - Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ?Art in Village-Köyde Sanat Var? projesi kapsamında Türkiye ve Yunanistan´dan gelen üniversite öğrencileri, Proje Eğitmeni Özgün Sunar´ın yönetiminde Söke´de hasırdan şemsiye yapmayı öğrendi.

Türk ve Yunan ünversite öğrencileri proje süresince çeşitli atölyeler, köy ziyaretleri, dış mekân etkinlikleri, kültür-sanat aktiviteleri gerçekleştirdi. Grup, proje çalışmaları için Kuşadası ve Söke´yi tercih etti. Söke Belediyesi, çalışmalara önemli katkı sundu. 

-TARİHİ EVLERİ İNCELEDİLER- 

Söke´deki tarihi Kemalpaşa Evlerini gezen Türk ve Yunan öğrenciler, Söke´nin önde gelen el sanatları örneklerinden olan körüklü çizme ve hasır şemsiye yapımını yerinde gördü. Yöresel zeybek oyununu profesyonel halk oyunu ekibi ile birlikte sergileyen öğrenciler, Söke´ye bağlı Serçin Mahallesi´ni de ziyaret etme fırsatı buldu. 

Söke Belediyesi´ni ziyaret eden Türk ve Yunan öğrenci grubunu Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş karşıladı. Söke ile ilgili bilgi veren Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, yöresel sanatların yaşatılması ve genç nesle tanıtılması amacıyla başlatılan proje için, proje sorumluları başta olmak üzere emeği olan herkesi kutladı.

-HASIR ŞEMSİYE YAPMAYI ÖĞRENDİLER-

Söke´de yaklaşık 40 haneli Roman vatandaşların geçim kaynağı olan hasır şemsiye yapımını yakından gören Türk ve Yunan öğrenciler, hasır plaj şemsiyesi yapımını oldukça ilginç buldu. Ellerine kargıları alan öğrenciler şemsiye yaptı. Gençler, bu sırada Söke´deki Roman halkın yaşamını da yakından tanıma fırsatı buldu.

-SANAT ALANINDA FARKINDALIK-

Projenin asıl amacının gençlerin dikkatini küçük yerleşim yerlerindeki sanatlara çekmek olduğunu belirten Saruhanlılı Proje Eğitmeni Özgün Sunar; ?Gençlerin nitelikli olarak yetişmeleri, hayattan zevk almaları için sanat alanında farkındalık yaratmak istedik. Esas hedefimiz kırsal alanda yaşayan dezavantajlı gençlerdi. İki ortaklı proje gerçekleştiriyoruz. Proje ortağımız Yunanistan. 9 gün boyunca Kuşadası ve Söke´de olacağız. Atölyeler ve çeşitli kültürel geziler gerçekleştirmeye başladık. Söke´nin el sanatlarından körüklü çizme, hasır şemsiye ve bez bebek yapımını yakından görme fırsatı bulduk. Bu gezide öğrenciler el sanatlarını uygulamalı olarak görme ve yapma fırsatı da buldu? dedi.



Saruhanlı’da Vefat…

5 kardeşin öldüğü yangında anne hakkında karar

İki ölümlü kazanın sürücüleri tutuklandı

Jandarmadan kaçak kazıya suçüstü

Meyve yüklü tır devrildi

Silahlı kavga: 1 yaralı

Parkta kanlı tartışma: 5 yerinden bıçaklandı

Husumetli iki grup arasında silahlı kavga: 3 yaralı

Tarlada el bombası bulundu

EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 27.07.2016 17:38:01 1037 0
Tarih: 27.07.2016 17:38 Güncelleme: 27.07.2016 17:38
Haberi Sesli Oku