Tarih: 15.01.2017 17:36

Saruhanlılı Öğrenciler ?Türkçemiz Kirlenmesin? Dedi

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - Saruhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi "Türkçemiz Kirlenmesin" projesi ekibi okul müdürü başkanlığında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe İlker´i konuk etti.

Saruhanlı Belediyesine ait Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa, İlçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Işık, Saruhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sebahat Bizbirlik, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Ayşe İlker konfEransta yaptığı konuşmada, ?Okul öğrenci ve velilerine Türkçenin tarihçesi, gelişimi, etken ve edilgen bir dil oluşu ile ilgili bilgiler aktarmakla birlikte, teknolojinin ve yabancı dillerin Türkçemiz üzerindeki etkilerine vurgu yaptı.

Türkçenin Gücü ve Türkçenin Bilinci konularına da değinen Prof. Dr. İlker "Ana dili" ifadesinin üzerinde durarak çocukların dil gelişimlerini önce anneden ve aileden aldığını, gelecek nesillerin anneleri olarak gençlerin Türkçeyi kullanımdaki titizliği ve doğruluğunun çok önemli olduğunu belirtti 

Programda, Tüm veli, personel ve öğrenciler yaklaşık bir saat süren programı çok dikkatli ve ilgi ile izlediler.

Konferans, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık´ın Prof. Dr. Ayşe İlker´e Plaket ve Çiçek sunarak teşekkür etmesiyle sona buldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık konferansın ardından Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, ?Türkçemiz Kirlenmesin" projesi kapsamında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe İlker´i konuk ettik. Kendilerine bu konferansından dolayı teşekkür ediyorum.? Dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —