SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde yaşayan Kıbrıs gazileri, İlçe Kaymakamlığı ve Saruhanlı Belediyesi tarafından organize edilen gezi programı kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´ne (KKTC) gitti.

Türk Silahlı Kuvvetleri´nce 1974 yılında düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatına katılan ve daha sonra ?gazi? unvanı verilen Saruhanlılı 32 gazi, yavru vatanın topraklarını 43 yıl aradan sonra yeniden gördü.

3 gün boyunca Kıbrıs´ta kalan gaziler bu süre zarfında Barış Harekatının gerçekleştiği alanlar, şehitlikler ve müzeler başta olmak üzere adanın tarihi yerlerini gezerek anılarını tazelediler.

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, 19 Eylül Gaziler günü programında bir araya geldikleri gazilerin, 43 yıl önce görev yaptıkları o toprakları yeniden görme arzusu içinde olduklarını öğrendiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

?İlçemizde yaşayan Kıbrıs gazisi kardeşlerimiz, Barış Harekatı´ndan sonra bir daha KKTC´yi gidip görme fırsatlarının olmadığını ifade ederek, buraya bir gezi düzenlenmesi talep ettiler. Bizde İlçe Kaymakamlığımızla bu konuda bir gezi programı hazırladık. Bu kapsamda 32 gazimizi Kıbrıs´a gönderdik. Gazilerimiz Kıbrıs´ta, Lefkoşa, Girne, Gazi Mağusa ve Güzelyurt kentlerini gezerek anılarını tazeledi. Gazilerimiz için ne yapsak azdır. Ülkemizin ve milletimizin bugün bağımsız bir şekilde tarih sahnesinde yer alması, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin eseridir."

Başkan Yaralı, konuşmasının sonunda, "Gerek Türkiye´de, gerekse Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´ndeki vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşadığı bu kutsal vatan topraklarını bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize aileleri ile birlikte, sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum" dedi.

GAZİLERDEN TEŞEKKÜR

Kıbrıs gezisine katılan gaziler ise kendilerine bu imkanı sağlayan Saruhanlı Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu ve Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı´ya teşekkür etti.

 

 

 

 



Saruhanlı ilçesindeki iki ayrı mahallede çıkan yangınların, tarım ekipmanlarından çıkan kıvılcımlar nedeniyle başladığı belirlendi.

Saruhanlı’da orman yangınına neden olan şüpheli tutuklandı!

Salihli ilçesinde virajı alamayarak şarampole devrilen kamyon alev alev yandı. Yangın ormana sıçramadan söndürüldü.

Alev alan kamyon şarampole uçtu, yangın ormana sıçramadan söndürüldü

emekli öğretmen olan 78 yaşındaki felçli kadın son zamanlarda sık sık akciğer enfeksiyonu nedeniyle hastaneye gidiyordu.

Nefes borusuna kaçan mısır tanesi 5 ay sonra ortaya çıktı

Serinlemek için denize giren 25 yaşındaki genç, boğularak hayatını kaybetti.

25 yaşındaki genç denizde boğuldu

Dayı ve yeğeninin miras kavgasında kan aktı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Karısını darp eden yeğenini öldürdü

"20 hanedeki 58 vatandaşımızı ve 110 küçükbaş ile 20 büyükbaş hayvanı tahliye ettik"

Afyonkarahisar’da bir köy tahliye edildi

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’nın tarihine, kültürüne ve sosyal yaşamına ışık tutacak “Saruhanlı Kitabı” projesi tüm hızıyla devam ediyor.

"Saruhanlı Kitabı" Gelecek Nesillere Işık Tutacak Bir Kültür Eseri Olma Yolunda

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıldönümünde, Kıbrıs gazilerini yalnız bırakmadı.

Büyükşehir, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. Yıldönümünde Gazileri Unutmadı

Proje ile hem bireylerin güvende kalmasını sağlamak hem de ailelerin kaygılarını azaltarak yaşam kalitesini yükseltmek amaçlanıyor.

Büyükşehir’in “Ben Buradayım” Projesinde Bileklik Dağıtımı Sürüyor

Saruhanlı'da vefat ve Başsağlığı...

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Yapılan operasyonlarda kenevir bitkisi ile toplam 14 şahıs ekipler tarafından gözaltına alındı.

Manisa'da jandarmadan büyük uyuşturucu operasyonu

Manisa’da işlenen bir cinayet gün yüzüne çıktı.

Manisa’da kan donduran cinayet! Genç kız eşarpla boğuldu

Yaşar Üniversitesi yeni eğitim modeliyle öğrencilerine modern, esnek ve bireysel gelişime odaklı bir üniversite deneyimi sunmayı hedefliyor.

Yaşar Üniversitesi’nden yeni nesil eğitim modeli: "4YU: Senin İçin Üniversite"

İzmir Ekonomi’ye ‘YÖKAK’ gururu

Eğitim kalitesine ‘YÖKAK’ tescili

Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) ev sahipliğinde İş Kurumu ve TOBB iş birliğiyle hayata geçirildi.

KÜTBO'dan istihdama destek

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 13.11.2017 16:29:16 494 0

Tarih: 13.11.2017 16:29 Güncelleme: 13.11.2017 16:29
Haberi Sesli Oku
23.07.2025 10:10:00