SARUHANLI - Saruhanlı´da Saruhanlı Halk eğitim Merkezi tarafından düzenlenen "Arıcılık Kursu" tamamlandı. 

Saruhanlı Esnaf Odası Lokalinde düzenlenen belge dağıtım törenine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yüksek, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Bilal Eğilmez, Kurs Öğreticisi İlker Koşar ve kursiyerler katıldı. 

Kursa katılan kursiyerlere, arıcılığın tarihçesi, ekonomideki yeri, bal arısının zoolojideki yeri, dünyadaki ve Türkiye´de bal arısı ve ırkları, arılarda çalışma düzeni, arı ürünleri, arılarda ilkbahar ve yaz bakımı, ballı bitkiler, gezginci arıcılık, arılarda sonbahar bakımı, arıların kışlatılması, arı hastalıkları ve zararlılarından korunma ile organik arıcılık eğitim verildi. 

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık belge töreninde yaptığı konuşmada, ?Kursiyerlerimiz katıldıkları 72 saatlik arıcılık kursunu 34 kursiyerimiz başarılı bir şekilde tamamladı. Hepsini tebrik ediyorum. Bundan sonra arıcılık mesleğini belgeli olarak yapacaklar. Burada ki amacımız bölgede arıcılık yapmak isteyen vatandaşlarımızın teknik arıcılık yapmaları için yeterli bilgi düzeyine ulaşmaları, bal ve diğer arı ürünlerini kaliteli ve güvenli bir şekilde üretmeleri sağlamaktır.? Dedi. 

Kursu Öğreticisi İlker Koşar, arıcılık kursu konusunda şu bilgileri verdi; ?Saruhanlı arıcılık potansiyeli yüksek oldukça verimli arazilere sahip. Dolayısıyla düzenlenen bu kurs sayesinde doğal üretim ve bal sağma teknikleri konusunda birçok önemli bilgileri kursiyerlere aktararak, kursiyerlerimizin arıcılığı daha da geliştireceğine inanıyoruz. Arıcılığa meraklı olan, kendini geliştirmek isteyen ve arı ailesini yöneterek ürünlerinin satışını gerçekleştirmeyi hedefleyen herkes arıcılık kursunda eğitim alabilir. Kurs aynı zamanda hobi amaçlı öğretilen pek çok teknik eğitim sürecini içerisinde barındırabilmektedir.? 

Kursa katılan 34 kursiyere belgeleri verilerek, hatıra fotoğraf çekildi.

 



İzmir'de patlama: Ev yıkıldı, yaralılar var

Saruhanlı’da Her Yaşta Akıl Oyunları Başlıyor!

Yunusemre'nin sultanlarından yeni sezonun ilk galibiyeti

Manisa’nın mobil mamografi aracı Türkiye birincisi oldu

4 yaşındaki Yusuf 350 metrelik Darkale Kanyonu'nu geçti

Düğüne geç kalana sulu ceza

Lütfiye Mahallesi Sakinlerine önemli duyuru!..

Çiftlik Kadın Yaşam Merkezi’nde kurslar başladı

Saruhanlı’da Vefat…

5 kardeşin öldüğü yangında anne hakkında karar

İki ölümlü kazanın sürücüleri tutuklandı

Jandarmadan kaçak kazıya suçüstü

Meyve yüklü tır devrildi

Silahlı kavga: 1 yaralı

Parkta kanlı tartışma: 5 yerinden bıçaklandı

Husumetli iki grup arasında silahlı kavga: 3 yaralı

Tarlada el bombası bulundu

EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 7.03.2018 16:46:48 814 0
Tarih: 07.03.2018 16:46 Güncelleme: 07.03.2018 16:46
Haberi Sesli Oku