SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde Saruhanlı Kaymakamlığı ve Saruhanlı İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Saruhanlı Ziraat odası Başkanlığı tarafından tütüne alternatif olarak ekilen çileklerden bu yıl ilk meyve hasadı başladı.

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz ile Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur Saruhanlı'da pazarcılık ve çiftçilik yapan Hüseyin Ayçiçek tarafından ekilen çilek tarlalarını gezerek incelemelerde bulundu.

-Alternatif Ürün Çilek Üretimi Artacak-

Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz burada yaptığı açıklamada şunları söyledi; İlçemizde çiftçilerimiz için ilk kez uygulamaya koyduğumuz alternatif ürün çilek üretimi Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Saruhanlı Ziraat Odası ile birlikte uygulamaya geçti. Projeyi halkın yüzde 85'nin tütün üretiminden geçimini sağladığı Tirkeş mahallesinden başladık ve kısa süre sonrada hasadına başlanacak. Hasat sonunda üreticilerin elde edeceği rekolteye göre bu tip yetiştiriciliğin daha da yaygınlaştırılmasına teşvik edeceğiz. Projemizin bundan sonraki aşaması seralarda üreticileri ziyaret ederek açıkta yapılan yetiştiricilikte yaşanan sorunların sera ortamında olup olmadığını araştırarak, çiftçilere daha başarılı olmaları konusunda serada üretim teşvik edeceğiz. Üreticilerimiz teknik konularda her türlü bilgi ve desteği İlçe Tarım Müdürlüğü`ne başvurarak alabilecekler. Saruhanlı İlçemizde Tirkeş Mahallemizde 3 vatandaşımızla başlatmış olduğumuz çilek projesinin ardından şimdi de İlçemiz merkezinde Hüseyin Ayçiçek arkadaşımızla başladık. 2 dekar alanda ektiği Çilek tarlasının maliyeti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılandı. Bu arkadaşımızın da çilekleri meyvesini verdi ve hasada başladı. İnşallah hayırlısı olur dedi.”

Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ise, Kırsal mahallelerdeki çiftçilere önerdiğimiz çileği Saruhanlı merkez de Hüseyin Ayçiçek arkadaşımız 2 buçuk dekar alanda denedi ve güzel bir sonuç elde etti. Elde edilen rekolte sonucuna göre diğer çiftçilerimize de teşvik edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteğiyle bu yıl ilk kez 2 buçuk dekar alanda çilek ekimi yapan Hüseyin Ayçiçek, desteklerinden dolayı Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ve İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aytekin Yaralıyı destek ve teşviklerinden dolayı teşekkür ettiğini belirtti.



Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bülent Gökmen de Elif Ela Gülseren’i ve ailesini tebrik ederek başarı dileklerini paylaştı.

Başkan Akın’dan YKS ve MSÜ'de dereceye giren öğrenciye tebrik

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), tasarımcılardaki desteklemek amacıyla uluslararası bir sempozyum düzenledi.

İzmir Ekonomi’de 'tasarım' zirvesi

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, dijital altyapısı ve güçlü akademik kadrosuyla dünya standartlarında eğitim sunuyor.

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi, modern eğitimiyle geleceğin hekimlerini yetiştiriyor

Arslanlar biberi, Urfa isotu ile yarışmak istiyor

Coğrafi işaretli Arslanlar biberinde hasat dönemi başladı

Kordon ve Alsancak'ta korsan taşımacılığa karşı harekete geçen İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Kordon İş Adamları Derneği, iş birliği protokolü imzaladı.

Şoförler ve esnaf el ele: 'Korsana geçit yok'

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, toplantıda sanayinin mevcut durumunu ve beklentilerini paylaştı.

DSO Başkanı Kasapoğlu: "Merkez Bankası‘ndan güçlü ve anlamlı bir faiz indirimi bekliyoruz"

Demirci ilçesinde kırsal mahallelerde buğday, arpa ve çavdar üreten çiftçiler hasatlarını imece usulü ile el birliği içerisinde gerçekleştiriyor.

Demirci'de buğday ve arpalar imece usulüyle hasat ediliyor

Operasyon kapsamında 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Manisa'da sentetik uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

2025 yılı üniversiteye giriş sınavları sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Manisa, yükseköğrenime hazırlık sürecinde başarılı bir tablo çizdi.

YKS ve MSÜ’de Manisa imzası

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın eşi Serap Balaban’ın babası İsmail Çullu hayatını kaybetti.

Başkan Balaban'ın acı günü

Saruhanlı ilçesindeki iki ayrı mahallede çıkan yangınların, tarım ekipmanlarından çıkan kıvılcımlar nedeniyle başladığı belirlendi.

Saruhanlı’da orman yangınına neden olan şüpheli tutuklandı!

Salihli ilçesinde virajı alamayarak şarampole devrilen kamyon alev alev yandı. Yangın ormana sıçramadan söndürüldü.

Alev alan kamyon şarampole uçtu, yangın ormana sıçramadan söndürüldü

emekli öğretmen olan 78 yaşındaki felçli kadın son zamanlarda sık sık akciğer enfeksiyonu nedeniyle hastaneye gidiyordu.

Nefes borusuna kaçan mısır tanesi 5 ay sonra ortaya çıktı

Serinlemek için denize giren 25 yaşındaki genç, boğularak hayatını kaybetti.

25 yaşındaki genç denizde boğuldu

Dayı ve yeğeninin miras kavgasında kan aktı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Karısını darp eden yeğenini öldürdü

"20 hanedeki 58 vatandaşımızı ve 110 küçükbaş ile 20 büyükbaş hayvanı tahliye ettik"

Afyonkarahisar’da bir köy tahliye edildi

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 26.05.2015 20:38:26 1195 0

Tarih: 26.05.2015 20:38 Güncelleme: 26.05.2015 20:38
Haberi Sesli Oku
23.07.2025 16:50:00