Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41

Saruhanlı?da "Okul Üzümü Akıl Üzümü" Projesi Başladı

Saruhanlı?da

SARUHANLI - Saruhanlı? da ilköğretim okullarında kuru üzüm dağıtımına başlandı.

SARUHANLI - Saruhanlı? da ilköğretim okullarında kuru üzüm dağıtımına başlandı.

Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile başlatılan "Okul Üzümü Akıl Üzümü" projesi kapsamında, Saruhanlı Cumhuriyet İlköğretim Okulunda düzenlenen törenle öğrencilere üzüm dağıtımına başladı.

Üzüm Dağıtım törenine, Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık ve öğretmenler katıldı.

Kaymakam Kanyılmaz, törende yaptığı konuşmada, neslin sağlıklı olmasının ancak sağlıklı ve dengeli beslenmeyle, güvenilir gıda tüketmekle olacağını söyledi.

Sağlıklı kafaların sağlıklı vücutta olacağını ve sağlıklı kafaların da ülkeyi güzel yönetip ülke için güzel şeyler yapacağını ifade eden Kaymakam Kanyılmaz, öğrencilere hitaben, "Yarın bizim buradaki yerlerimizde ve daha yukarlarda sizler olacaksınız. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı daha önceden süt programı başlatmıştı. Süt çocukların büyümesi için çok önemli bir gıdadır. Osmanlı, dünyaya adaletle hükmetmiş o büyük devlet o dönemde çocukların ceplerine üzümle fındık koyarlardı. Üzüm beyni çalıştırır, fındık enerji verir. Şimdilerde ise çocukların beslenme çantalarında abur cuburlar yer alıyor. Sabah kahvaltı yapın, süt için ve annelerinizin hazırladığı yiyecekleri tüketin.? Dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere paketler halinde kuru üzüm dağıtımı yapıldı.

HABER-FOTOĞRAF:OĞUZHAN KÖKCÜOĞLU



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor