SARUHANLI - Saruhanlı´da çekilen, yönetmenliğini Ahmet Sarı´nın yaptığı Umut (Esperance) isimli kısa film; 101 ülkeden 1470 filmin başvurduğu Uluslararası Kısakes Film Festivalinde, gösterilecek filmler arasına girmeyi başardı.

27-30 eylül 2016 tarihleri arasında İstanbul Ortaköy Yetimhanesi ve Saint Benoit Fransız Lisesi´nde gerçekleşecek olan festival uluslararası alanda çalışan profesyonel sanatçıları ve genç sanatçıları buluşturmayı hedefliyor. 

Öğrenciler için, öğrenciler tarafından yaratılan Uluslararası Kısa Kes Film Festivali; sinemaseverleri, uluslararası film profesyonellerini, genç sinemacıları 27-30 Eylül 2016 tarihlerinde İstanbul´da buluşturuyor. 

KısaKes, kısa film serüvenine büyüyerek devam ediyor! Dünyadaki öğrenciler için, öğrenciler tarafından yaratılan festival, eylül ayında sinemaseverleri 101 ülkeden 1470 film arasından seçilen genç yönetmenler İstanbul´da buluşturuyor. Festivalde; sinemaseverler hem bu yönetmenlerin filminden oluşan özel yarışma seçkisini, hem de dünya çapında pek çok başarıya imza atmış kısa film yönetmenlerinin KısaKes´e katılan kısa filmlerini bir arada izleme fırsatı yakalıyor. Festival sırasında, sinemaseverler Yarışma Seçkisi´ni izlemekle yetinmeyip, filmlere oy vererek ödüle ortak oluyor. 

Sinema sektörünün uluslararası yerli ve yabancı önde gelen isimleri deneyimlerini ilk ağızdan ustalık sınıfları, atölyeler ve söyleşiler aracılığıyla katılımcılara aktarırken; Türkiye´nin ilk kısa film mini-marketinde ve kokteyllerde genç sinemacı ve sanatseverler sektörün özel isimleri ile tanışma olanağı yakalıyor. Ayrıca festivalin pitching ve proje geliştirme platformu fikirlerin filmleşmesine de destek veriyor.

30 Eylül Cuma gecesi gerçekleşecek olan festivalin gala gecesinde finale kalan uluslararası yönetmenler arasından 5 film ve Pitching Platformu katılımcıları sinemaseverlerin katılımıyla unutulmaz bir gecede ödülleriyle buluşuyor. Festival ve etkinlikler hakkında daha detaylı bilgi ve akreditasyon kaydınızı tamamlamak için www.kisakes.org sitesini ziyaret edin.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 26.09.2016 18:30:31 958 0

Tarih: 26.09.2016 18:30

Haberi Sesli Oku