EĞİTİM - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, tüm Türkiye'de İngilizce öğretmenlerine yönelik verilen Dyned İngilizce Dil Eğitim Sistemi Semineri, Saruhanlı'da ki Okul Müdürlerine verildi.

Öğrencilerin İngilizceyi en etkili şekilde kullanımını amaçlayan DynEd İngilizce Dil Eğitim Sisteminin 81 ilde resmi örgün ve tüm İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri tarafından verimli bir şekilde kullanılması ile ilgili Anadolu Lisesi Konferans Salon'unda seminer verildi.

 Düzenlenen seminere Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü DynEd Sorumlusu Yıldıray Demirtaş, Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, İngilizce Öğretmenleri ve Bilgisayar öğretmenleri katıldı.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü DynEd Sorumlusu Yıldıray Demirtaş, seminerde DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi ilgili bilgiler verdi.

Demirteş, amacın, ”Resmî örgün ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında çoklu ortamda etkileşimli İngilizce dil eğitiminin gerçekleştirilmesi için DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi uygulanmasıdır” dedi.

 DynEd'in eğitim sistemi olan ‘Recursive Hierarchical Recognition' İngilizce'yi beynin dil becerisini edinme şekline uygun olarak öğreten tek İngilizce dil eğitimi sistemi olduğunu belirten Yıldıray Demirtaş, ekibiyle birlikte yapmış olduğu sunumda şu bilgileri verdi: DynEd tarafından 1987'den beri kullanılmakta olan bu eğitim teorisi, nörobilimsel araştırmalar tarafından da desteklenmektedir. Eğitim Çözümü olarak DynEd, geleneksel eğitim yöntemlerinin en iyi özellikleriyle çağdaş çoklu ortam teknolojisini uyumlu bir şekilde birleştiren karma bir dil eğitimi sistemidir. Eğitim sürecini etkili kılmak ve mükemmelleştirmek amacı ile öğrencilerin – çevrimiçi veya çevrim dışı – bilgisayar üzerinde kendi kendilerine çalışmalarına ve bunun yanı sıra sınıfta da eğitmen destekli çalışma yapmalarına olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. DynEd'in İngilizce öğrenirken kullanıcının davranışlarını ölçen yapay zekâ kontrollü yazılımı, öğrencileri uygun düzeye yerleştirir, dersleri otomatik olarak kilitler veya açar ve her öğrencinin verilen kavramı öğrenme ve anlama hızına göre programın zorluk derecesini otomatik olarak arttırır veya azaltır. Bu yazılım aynı zamanda, çevrimdışı çalışsalar bile öğrencilerin öğrenme davranışlarını 100'den fazla kritere göre değerlendirerek takip eder, öğrencilerin gelişimini otomatik yazılı bir geribildirim sistemi ile anında değerlendirir ve her öğrenci, sınıf, okul ve grup için ayrı ayrı çalışma verim notu (Study Score) belirler.

-DynEd Avantajı DynEd Eğitim Çözümü en etkin İngilizce Dil Eğitimi sistemidir.-

 DynEd Sistemi, öğrenme verimini arttırarak, çalışma zamanını klasik yöntemlerle karşılaştırıldığında en az 3 misli, diğer bilgisayar destekli dil öğrenme programları ile karşılaştırıldığında en az 2 misli azaltır. DynEd, Beceri Sınavları ve Düzey Belirleme Sınavları ile eksiksiz ve güvenilir bir sınama sistemine sahiptir. Birbirinden farklı uzunlukta olan bu sınavlar bilgisayar kontrollüdür. DynEd tüm öğrenciler için bedelsiz teknik destek ve otomatik güncellemeler sağlar. Bunların yanısıra, öğretmen eğitimi yazılımı, destek yazılımları, kullanım kılavuzları ve yazılı sınavlar içeren öğretmen kılavuzları içerir.

 DynEd'in bilimsel araştırmalara dayalı ve teknoloji destekli çözümleri, dört dil becerisini dengeli olarak birlikte geliştirmesi özelliği ile İngilizce Dil Eğitimi'nde önemli bir ilerleme sağlamıştır.

 Dil öğrenirken beyinde gelişen bu dört dil becerisinden ilki Dinleme Becerisidir. Bir sonraki beceri olan Konuşma Becerisi, Dinleme Becerisi ile birlikte sık sık tekrar ve pratik yaparak geliştirilmelidir.

 DynEd yazılımları gelişmiş Ses Tanıma teknolojisi kullanarak öğrencilerin en kısa zamanda dilde akıcılığa ulaşmalarına yardımcı olur.

 Dinleme ve Konuşma ile oluşturulan dil temelini, Okuma ve Yazma Becerileri takip eder. DynEd bu beceriler için gerekli olan çerçeveyi sağlam biçimde geliştirir.

 Etkili tekrar ve pratik yapmak dil eğitiminin en önemli parçalarıdır. DynEd sınıf içinde ve aynı zamanda sınıf dışında bu pratiğin yapılmasını sağlar, kontrol eder ve yönlendirir.

 Dil eğitiminde yazıya dayalı geleneksel yaklaşımlar ile görsellerle desteklenen dinleme becerisine dayalı DynEd sistemi arasında önemli farklar vardır.

 Anadilini konuşan kişilere yönelik hazırlanan materyaller, ikinci dil olarak dil eğitimi alan kişiler için uygun değildir. DynEd'in kuvveti eğitim programının özellikle ikinci dil olarak öğrenen kişiler için tasarlanmış olmasıdır.

 -DynEd International, Inc.-

 DynEd International, Inc. 1987 yılında dil eğitmenleri, dil bilimciler, mühendisler ve sanatçılar tarafından kurulmuştur. Merkezi San Francisco'da bulunan ve dil eğitimini dünyada ilk kez CD-ROM üzerine taşıyan şirket, kuruluşundan günümüze kadar, ödüller kazanan çok sayıda İngilizce Dil Eğitimi yazılımı geliştirmiştir. Bu özellikleri ile tüm dünyada milyonlarca öğrenci tarafından kullanılan DynEd, Bilgisayar Destekli Dil Eğitimi'nde liderliği elde etmiştir. DynEd, hem Windows hem de Apple yazılım sistemlerinde kullanılabilen dünyadaki ilk kurulum yapmaksızın USB bellek üzerinde çalışan sistemi yaratmıştır.

 DynEd İngilizce dil eğitim sistemi, İngilizce konuşabilen özgüveni olan öğrenciler yetişmesine olanak sağlayan bir materyaldir.

 Bu materyalin kullanımında başarı sağlanması için Okulda bulunan İngilizce Öğretmeninin desteği ve takibi gerekmektedir”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık Seminerin sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin yaptığı tüm çalışmaların danışman tarafından istenildiği anda görülebilmesini ve öğrencilerin daha başarılı olabilmeleri için yönlendirilebilmesi için gerçekleştirilen seminerin verimli olacağını kaydetti.

Işık, Seminerde emeği geçen Başta Vali Yardımcısı Mesut Eser olmak üzere herkese teşekkür ettiğini belirtti.



Feci şekilde darp edildi, 27 gün sonra yaşamını yitirdi

Salihli'de korkutan yangın

Korkunç cinayet: Konuşmak için çağırdı, öldürdü! Son paylaşımı dikkat çekti

Salihli'deki yangının bilançosu: 4 ev, 1 ağıl, 2 motosiklet, 1 traktör, 1 iş makinesi kül oldu

Makilik alanda yangın

Silahlı kavga: 3 yaralı

Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 18.12.2014 17:49:52 1090 1

Tarih: 18.12.2014 17:49

Haberi Sesli Oku